35.000-45.000 TL Ryzen 9 7900X3D Yerine Ne Almalıyım?

Azerothofc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
Ryzen 9 79003d
Ekran Kartı
Rtx 4070
Arkadaşlar merhaba,
Genellikle CS2 ve Call of Duty Warzone oynuyorum topladığım sistem Ryzen 9 7900x3D MSI MPG B650 Carbon Wi-Fi 32 GB RAM 6000MHz ve 4070 ekran kartım bulunmakta.
İşlemcinin performansından memnun değilim daha önce kendim bilgisayar toplamadım ve bilgim çok fazla yok açıkçası. CS2 de FPS'im 400 maksimum 500'e kadar çıkıyor ve stabil değil yani anlık kasmalar oluyor ekranımda hissediyorum. Daha doğrusu bariz bir sorun yok forumlarda incelediğimde anakart ve işlemci uyumunu nasıl seçeceğim? Ryzen 7 7800x3D ya da 9800x3D alsam bu anakart yeterli olacak mı? Bunu da değiştirmem gerekiyor mu bana yardımcı olabilir misiniz konu ile ilgili? Bütçe olarak bir sınırım yok dediğim gibi anakart ve işlemci en uyumlu olacak şekilde nasıl seçeceğim? Yoksa anakartım yeterli mi? Merak ediyorum.

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
201
9800x3d alabilirsiniz 7800un fiyatı fahiş şuan değmez. Anakartiniz yeterlidir.

KS

Azerothofc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
9800x3d alabilirsiniz 7800un fiyatı fahiş şuan değmez. Anakartiniz yeterlidir.
Merhaba, anakartın yeterli olup olmadığını nasıl anlıyoruz araştırdım çok bilgi edinemedim dediğim gibi cs de stabil bir fps im yok 280 e 300 e kadar düşüyor ve 360 hz benq monitör kullanıyorum ekran sanki kasarak ilerliyor smooth bir görüntü elde edemiyorum.

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
201
Merhaba, anakartın yeterli olup olmadığını nasıl anlıyoruz araştırdım çok bilgi edinemedim dediğim gibi cs de stabil bir fps im yok 280 e 300 e kadar düşüyor ve 360 hz benq monitör kullanıyorum ekran sanki kasarak ilerliyor smooth bir görüntü elde edemiyorum.
Anakartinizin kendi sitesine girerseniz desteklediği işlemci listesine ulaşırsınız orda yazar.

oldschoolcayyas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam smooth görüntü ayarlarını yaptın mı hem cs hem de amd için?

oldschoolcayyas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
technopattan link atabiliyor muyuz arkadaşlar?
yasak falan var mı bilen söylesin.

KS

Azerothofc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam benim elim biraz küçük yaklaşık 1.70 boyundayım, bana Logitech daha güzel hissettiriyor.
Xbox'ın tutuş biraz farklı, zaten fotoğraflarına bakarsan biraz farklı olduğunu anlarsın.
Ama alışırsan xbox da kötü hissettirmeyecektir.
Ama ben olsam fiyat performans olduğu için logitech alırdım.
Yanlış Yer mi 😂

oldschoolcayyas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam benim işlemci R5 5600 ekran kartım Powercolor Reddevil RX 6750 XT.
Ben ortalama 300-400 arası alıyorum ama zaten 231 fps'e sabitlediğim için fazlası işime yaramıyor çünkü monitörüm 170 hz.
Ama görüntüm oldukça akıcı gözüküyor.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
MSI MPG B650 Carbon Wi-Fi ile tüm AM5 işlemcileri çalıştırırsınız, orta-üst düzey bir anakarttır. Kaliteli VRM, yeterli faz ve VRM soğutması ile güçlü işlemcileri beslemede problemi yoktur. İşlemci konusunda kafanız rahat edebilir.

Daha üst düzey anakartların başka konularda farklılıkları oluyor. Örneğin M2 SSD slot sayısı ve versiyonu, ethernet portunun daha hızlı olması, USB versiyonları ve sayısı gibi farklılıklar olabiliyor. Tabii fiyatları da katlanarak artıyor. Amacınız oyun oynamaksa sizin daha üst düzey bir anakarta ihtiyacınız olmaz. Yüksek veri aktarımı, iş konusunda hız, render gibi işlerle uğraşıp da video içerik hazırlayanlar için daha üst düzey anakart gerekli olur.
Bir de oyuncuyum ama param çok, nereye harcasam da rahatlasam diyenler için daha üst düzey anakart gerekli olur. Rahatlamaları için gereklidir.

KS

Azerothofc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
MSI MPG B650 Carbon Wi-Fi ile tüm AM5 işlemcileri çalıştırırsınız, orta-üst düzey bir anakarttır. Kaliteli VRM, yeterli faz ve VRM soğutması ile güçlü işlemcileri beslemede problemi yoktur. İşlemci konusunda kafanız rahat edebilir.

Daha üst düzey anakartların başka konularda farklılıkları oluyor. Örneğin M2 SSD slot sayısı ve versiyonu, ethernet portunun daha hızlı olması, USB versiyonları ve sayısı gibi farklılıklar olabiliyor. Tabii fiyatları da katlanarak artıyor. Amacınız oyun oynamaksa sizin daha üst düzey bir anakarta ihtiyacınız olmaz. Yüksek veri aktarımı, iş konusunda hız, render gibi işlerle uğraşıp da video içerik hazırlayanlar için daha üst düzey anakart gerekli olur.
Bir de oyuncuyum ama param çok, nereye harcasam da rahatlasam diyenler için daha üst düzey anakart gerekli olur. Rahatlamaları için gereklidir.
Peki işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz onu da sorabilir miyim sizlere işlemcinin performansı konusunda çok içim rahat değil açıkçası.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Peki işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz onu da sorabilir miyim sizlere işlemcinin performansı konusunda çok içim rahat değil açıkçası.
9800X3D'ye geçmeyecekseniz işlemciyi değiştirmek için para harcamayın derim. 7900X3D kötü bir işlemci değil, elinizde var madem kullanmaya devam edebilirsiniz.
7800X3D'nin bir avantajı var. O da 9800X3D'ye göre çok düşük enerji tüketmesi ve daha ucuz olmasıdır. 9800X3D'den sonra en iyi oyun performansı veren işlemcidir.
Elinizdekini satıp da ekstra para harcamaya değer mi, bence büyük sıçrama olmayacaksa değmez. Bu yüzden bütçe sorununuz yoksa 9800X3D güncel olan işlemci daha mantıklı gibi.
9800X3D'nin avantajı ise en güçlü oyun işlemcisi olması. Tabii daha yüksek enerji çekiyor 7800X3D'ye göre. Ancak çok daha performanslı bir işlemci. İndirimde bulunursa (bir de kupon indirimi olursa) almak için bir neden olabilir. Fahiş fiyattan tercih etmezdim şahsen.

KS

Azerothofc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba tekrardan işlemci ve ram satın aldım 9800x3d aldım. Sanırım sistemde bir hata var demiştim onu da bulmuş olabilirim kullandığım ramler bilinmedik marka ve anakartım desteklemiyor onları da değiştireceğim.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Merhaba tekrardan işlemci ve ram satın aldım 9800x3d aldım. Sanırım sistemde bir hata var demiştim onu da bulmuş olabilirim kullandığım ramler bilinmedik marka ve anakartım desteklemiyor onları da değiştireceğim.
AMD uyumlu yani EXPO RAM almaya özen gösterin. Özellikle GSKill öneririm. En uyumlu markadır kendisi.

Ben RAM alırken Corsair ekosistem olsun diye almıştım, EXPO uyumu da var. Bir sorun da yaşamadım. Ancak CPU RAM bellek denetleyicisi hızlı RAM'lerde sorun yaşatıp PC açılışını geç yapıyor (şahsen sorun olarak görmüyorum). En azından açılmama sorunu yaşamadım. Böyle de ufak bir not düşeyim. Açılmama sorunu yaşayanlar BIOS'a girip RAM MHz düşürüp açabiliyor. İşlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu biraz araştırmıştım, sizin de bilginiz olsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri