Soru Ryzen 9 7950X Ve 192Gb Ddr5 5200Mhz Ram Kullanım Önerisi ?

bthnozmn7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
yok
Ekran Kartı
yok
Arkadaşlar merhaba,

Ryzen 9 7950x ile 192GB ram kapasitesine sahip bir bilgisayar toplamak istiyorum. Daha önce buna yakın sistem toplamış veya araştırmış kişiler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ram markası model mhz değerleri
Anakart önerileri.

teşekkürler.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,451
Arkadaşlar merhaba,

Ryzen 9 7950x ile 192GB ram kapasitesine sahip bir bilgisayar toplamak istiyorum. Daha önce buna yakın sistem toplamış veya araştırmış kişiler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Anakart önerileri.

teşekkürler.
Hocam parça parça bütçe belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Arkadaşlar merhaba,

Anakart önerileri.

teşekkürler.
öncelikle 4 slot ram takarsanız 7000-9000 farketmeksizin max 3600mhz kullanabiliyorsunuz, ram mhz arttırırsanız biosdan pc açılmıyor yani ram mhz i önemli değil, uyumluluk ve gb a bakılması gerekiyor

Arkadaşlar merhaba,

Anakart önerileri.

teşekkürler.
anakart olarakda x870 tomahawk ya da üst versiyonu carbon wifi tercih edebilirsiniz üst segmentte hem çok kaliteli hem özellik açısından f/p

KS

bthnozmn7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anakart'ın web sitesinden uyumluluk kontrolü yapsam ve bu şekilde alsam. Genelde Corsair vegance 2x48gb ler uyumlu çoğu anakartla. Yinede 3600 sınırına takılırmıyım. Hedefim 192GB ram ve 5200MHZ görmek. Bu konuyla ilgili net tavsiyelere açığım.

sistemi Almanyada toplayacağım.

İşlemci 480 Euro bandında alınabiliyor.

Diğer parçalar için ise bütçem bu şekilde.

Ramler için 500-600 Euro
Anakart için 150-200 Euro

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Anakart'ın web sitesinden uyumluluk kontrolü yapsam ve bu şekilde alsam. Genelde Corsair vegance 2x48gb ler uyumlu çoğu anakartla. Yinede 3600 sınırına takılırmıyım. Hedefim 192GB ram ve 5200MHZ görmek. Bu konuyla ilgili net tavsiyelere açığım.

sistemi Almanyada toplayacağım.

İşlemci 480 Euro bandında alınabiliyor.

Diğer parçalar için ise bütçem bu şekilde.

Ramler için 500-600 Euro
Anakart için 150-200 Euro
güzel olur ama 3600mhz sınırı işlemciyle alakalı ve 4 slot da 3600 üstünü göremezsiniz bende şuan gskill 4 slot 96gb ram kullanıyorum ramleri direkt taktım çalışmadı pc, 2 slot takıp biosdan 3600mhz manuel ayarladım tekrar 4 slot taktım öyle çalıştı, 3600mhz deme sebebim amd nin kendi sitesinde yazıyor
1731194441157.png

max memory speed kısmına bakınız sağ alttaki

güzel olur ama 3600mhz sınırı işlemciyle alakalı ve 4 slot da 3600 üstünü göremezsiniz bende şuan gskill 4 slot 96gb ram kullanıyorum ramleri direkt taktım çalışmadı pc, 2 slot takıp biosdan 3600mhz manuel ayarladım tekrar 4 slot taktım öyle çalıştı, 3600mhz deme sebebim amd nin kendi sitesinde yazıyor
1731194441157.png

max memory speed kısmına bakınız sağ alttaki
1731194559752.png

KS

bthnozmn7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Evet bu bilgiyi gördüm ama aynı zaman şöyle video var. Yaptığı işlemlere pek hakim değilim. Daha detaylı şekilde belki birileri aydınlatabilir.

belkide senin içinde faydası dokunur.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Evet bu bilgiyi gördüm ama aynı zaman şöyle video var. Yaptığı işlemlere pek hakim değilim. Daha detaylı şekilde belki birileri aydınlatabilir.

belkide senin içinde faydası dokunur.

böyle bi sistemi kullanma amacınız nedir öğrenebilirmiyim merakımdan soruyorum, 1. si amd anakartta xmp açtı ilk defa görüyorum, 2. işlem ram voltajlarını değiştiriyor sistem kararlılığını etkileyebilir, yine de kendi sistemimde deneme isteği geldi yarın denerim unutmazsam, expo açıp frekansı 4800 e çekerim bakalım çalışacak mı

KS

bthnozmn7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Vm üzerinden sanal windowslar açacağım aynı anda birden fazla ram i paylaştıracağım için yüksek ram ihtiyacı gerekiyor. Geri dönüşünü bekliyorum. Eğer yeteri kadar bilgi toplayabilirsem ay sonunda böyle bir sistemi bir araya getireceğim.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Vm üzerinden sanal windowslar açacağım aynı anda birden fazla ram i paylaştıracağım için yüksek ram ihtiyacı gerekiyor. Geri dönüşünü bekliyorum. Eğer yeteri kadar bilgi toplayabilirsem ay sonunda böyle bir sistemi bir araya getireceğim.
geçen bende sanal windows videosu izledim ama yorumda 32gb vb. yeterli diyorlardı, 192gb biraz fazla gibi geldi siz bilirsiniz

KS

bthnozmn7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Windows 7 veya 10 üzerinde uygulama çalışacak 8-12 gb arası ram tüketimi var CPU'da sistem için özel olarak 16 core 32 threads seçtim. Çekirdek paylaşımı yapıp her bir windowsa 8-12 gb ram ataması ve 2 veya 4 threads vereceğim şekilde bir sistem toparlamaya çalışıyorum. Aynı zamanda normal kullanımımıda etkilememesi için 128 gb yerine 192 gb tercih ediyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri