Samsung Odyssey G7 Monitörde Ghosting Var Mı?

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Merhaba 6 ay önce aldığım bu ekran da ghosting testi yapmıştım ama çıkmamıştı. O zamanlar 6900XT kullanıyordum arızalandı ve 3090 geçtim bugüne test yaptığım da biraz arkadan biraz da olsa gölge gördüm sebebi nedir acaba ghosting olmayan bir ekranda tekrar çıkmıyordu diye biliyordum.

Attığım resimleri video da durdurdum ve fark bu sefer neyden kaynaklı olabilir acaba rahatsız etmiyor ama kafama takıldı yoksa monitör de ne ölü piksel ne de ışık sızması var.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-03-15-21-53-11-604_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-03-15-21-53-11-604_com.miui.gallery.jpg
    346.7 KB · Görüntüleme: 69
  • Screenshot_2023-03-15-21-52-42-583_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-03-15-21-52-42-583_com.miui.gallery.jpg
    431.7 KB · Görüntüleme: 70

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Samsung monitörlerde var diye biliyorum

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Fotoğraf çekip karşılaştırma yapmak pek doğru değil. Örneğin şimdi pozlama süresini düşük alıp çek, bir de yüksek alıp çek.
Pozlama süresi düşükken ghosting görmezsin ancak yüksekteyken ghosting görürsün.
Çıplak gözle kendin tarayıcıda vs fark etmiyorsan sorun etme derim.

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Fotoğraf çekip karşılaştırma yapmak pek doğru değil. Örneğin şimdi pozlama süresini düşük alıp çek, bir de yüksek alıp çek.
Pozlama süresi düşükken ghosting görmezsin ancak yüksekteyken ghosting görürsün.
Çıplak gözle kendin tarayıcıda vs fark etmiyorsan sorun etme derim.
Yok bunlar aslında video. Her yüklemeye çalıştığım da hata verdi bende yavaşlatılmış halde durdurup çektim.

Elevenes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Merhaba 6 ay önce aldığım bu ekran da ghosting testi yapmıştım ama çıkmamıştı. O zamanlar 6900XT kullanıyordum arızalandı ve 3090 geçtim bugüne test yaptığım da biraz arkadan biraz da olsa gölge gördüm sebebi nedir acaba ghosting olmayan bir ekranda tekrar çıkmıyordu diye biliyordum.

Attığım resimleri video da durdurdum ve fark bu sefer neyden kaynaklı olabilir acaba rahatsız etmiyor ama kafama takıldı yoksa monitör de ne ölü piksel ne de ışık sızması var.
Benim Samsung Odyssey G3 S24AG32 modelime göre çok daha güzel sonuçları var ama her zaman söylüyorum. Genelllikle model fark etmeksizin VA panellerde hz değeri arttıkça renklerin geçişi yavaşlar, özellikle siyahlarda. Yine de çok iyi bir performansı var zira benim G3'üm böyle çıkıyor. Bu arada fotoğraf çeksen daha fazla gözükür o. Her şeye rağmen gözünüz rahatsız olmuyorsa sorun etmeniz gereken bir durum yok, yine de VA standartlarına göre çok çok iyi sonucunuz var. Aşağıdaki görsele rağmen mesela ben kullanırken sorun yaşamıyorum. Yalnız attığınız o görseller yanlış. Kamera düzgün odaklanmamış özellikle 240 hz tarafında.

D.png

Dediğim gibi kameranız ufolara odaklanmamış, odaklanınca benim testime benzer bir test sonucu çıkar muhtemelen. VA panellerde yanıt süresi ayarının artırılması siyah bulaşma ve blurr hatta ufo testinde ghosting azaltması ortak bir özelliktir. Gördüğünüz gibi açık renkli en aşağıdaki katmanlar temiz koyu renklerde gölgelenme başlıyor. Birde 1. görselde overshoot var haberin olsun. Çok rahatsız edici bir durum overshoot. Sorunu sadece Samsung'a bağlamak bence yanlış. IPS ve TN panellerle karıştırmayın. Temiz ufo testi veren VA monitör çok azdır.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri