- Tepki
- 3
Asus PRIME B560-PLUS Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart
Intel i7-10700K Sekiz Çekirdek 3.80 Ghz İşlemci
Samsung 500 GB 970 EVO Plus MZ-V7S500BW M.2 PCI-Express 3.0 SSD
hepsi gayet güzel çalışıyorfakat
pcden kontrol ettim disk yönetiminden yok , biosdada yokDisk yöneticisinden kontrol ettiniz mi ?
Bios update yaptınız mı ? Yapmadıysanız yapıp deneyiniz.
Anakartınızın site sayfasına gidin. Bios update yazan yerden son sürüm dosyayı yükleyebilirsiniz. Youtube da anakart markanızla arama yapıp Technopatın rehberi üzerinden kurulum yardımı alabilirsiniz.pcden kontrol ettim disk yönetiminden yok , biosdada yok
bios güncellemesini nasıl yapacağım yardımcı olurmusunuz
bir kişiye gösterdimde güncelmiş biosum montajda yanlış takılmadı yanlış olsa zaten soket girmezAnakartınızın site sayfasına gidin. Bios update yazan yerden son sürüm dosyayı yükleyebilirsiniz. Youtube da anakart markanızla arama yapıp Technopatın rehberi üzerinden kurulum yardımı alabilirsiniz.
başka forumdan birisi bunu yazdı ;O zaman iade başlatabilirsiniz. Güncel bios sürümü ve montaj yapıldıysa üründe hata vardır.
Son bir ihtimal bios piliyle beraber bios sıfırlayabilirsiniz.
Doğru yazmış. Anakartı kontrol etmemiştim. Aşağıdaki ibare mevcut.başka forumdan birisi bunu yazdı ;
Anakartınızın depolama kısmında şu yazıyor:
Intel® 11th Gen Processors
-M.2_1slot (Key M) type 2242/2260/2280/22110 (supports PCIE 4.0 x 4 )
-Only Intel® 11th processors support PCIe 4.0 x4 mode, this slot will be disabled for other CPUs
2. satırda şunu demiş: "Yalnızca Intel® 11. işlemciler PCIe 4.0 x4 modunu destekler, bu yuva diğer CPU'lar için devre dışı bırakılır"
Sanırım sizin sorununuz bu. Biraz saçma olmuş ama.
ben iade edeyim de bir soru sorucam benım m2 yeri pcie 3 olan yerde bir ssdim war 500 gblık yetmediği için bu 1 tb olan ssdyi almak istedim ama olmadı pcie 4 yerine 3 taksam çalışmazmı ?O zaman iade başlatabilirsiniz. Güncel bios sürümü ve montaj yapıldıysa üründe hata vardır.
Son bir ihtimal bios piliyle beraber bios sıfırlayabilirsiniz.
O konuya bende bakındım ama emin olamadım hocam. Muhtemelen çalışacaktır diye düşünüyorum ama %100 emin değilim. 1. ssdyi diğer slota takıp deneyebilirsiniz ama verilerde kayıp yaşanabilir. En iyisi gen 3 alıp deneyin olmazsa yine iade edersiniz zaten.ben iade edeyim de bir soru sorucam benım m2 yeri pcie 3 olan yerde bir ssdim war 500 gblık yetmediği için bu 1 tb olan ssdyi almak istedim ama olmadı pcie 4 yerine 3 taksam çalışmazmı ?
500gb lık pcie3 ssdimi pcie 4 e taktım oda calısmadı sonra geri yerine taktım calıstıO konuya bende bakındım ama emin olamadım hocam. Muhtemelen çalışacaktır diye düşünüyorum ama %100 emin değilim. 1. ssdyi diğer slota takıp deneyebilirsiniz ama verilerde kayıp yaşanabilir. En iyisi gen 3 alıp deneyin olmazsa yine iade edersiniz zaten.
sorun işlemciden yada biostan ama bilemedimO konuya bende bakındım ama emin olamadım hocam. Muhtemelen çalışacaktır diye düşünüyorum ama %100 emin değilim. 1. ssdyi diğer slota takıp deneyebilirsiniz ama verilerde kayıp yaşanabilir. En iyisi gen 3 alıp deneyin olmazsa yine iade edersiniz zaten.
anakarttan olsa m2 pcie 3 çalışmaz pcie 3 ü pcie 4 yerıne taktım yıne calısmadı ya bios ya işlemci ama herkes diyor 3 hızı alır 4 ü takarsanMuhtemelen anakarttan kaynaklı o zaman hocam. 11. nesil İşlemci olmadan çalışmıyor