Soru Sapphire 6800 XT Rakibi Kimdir?

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
3070ti 6800xtye rakip bir kart değil gaming performansı olarakç

Bende aktif 6800xt kullanıcısıyım. Alırken bende arada kalmıştım ama sadece oyun ve günlük kullanım için 6800xt daha iyi geldi bana pişman da değilim.

Son düzenleme:

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
3070ti 6800xtye rakip bir kart değil gaming performansı olarakç

Bende aktif 6800xt kullanıcısıyım. Alırken bende arada kalmıştım ama sadece oyun ve günlük kullanım için 6800xt daha iyi geldi bana pişman da değilim.
evet amd saf gücte iyi ama saf güç bir yere kadar kalıyor hocam ve wattman hatası , teknoloji gibi seylere gelirsek AMD cok geride kalıyor. sahsen ben bu bütcede gidip riskli bir ekran kartı almam

amd kartlarından wattman hatasının oldugunu hatırlatayım

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Amd Wattman hatası var mı var hocam. teknoloji konusuda gelirsekte zaten bahsetmeye gerek yok bile yok suanda en iyi ekran kartı üreticisi Nvidia
1 yıldan fazladır 6800 xt kullanıyorum, birkaç tane de kullanan tanıdığım var. Hiçbirimiz de bir gün oturup şu wattman'dan illallah ettik be demedik, bir kere de olsun şu oyunu oynayamıyoruz demedik. Senin gibi kullanmayanlar ezberlediği şeyi yazıp söyleyip duruyor. Normalde ilgilenmem de bu aralar çok denk geldim yazayım dedim. Gerçi hoş, senin için bir şey değişmeyecek ama olsun.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
1 yıldan fazladır 6800 xt kullanıyorum, birkaç tane de kullanan tanıdığım var. Hiçbirimiz de bir gün oturup şu wattman'dan illallah ettik be demedik, bir kere de olsun şu oyunu oynayamıyoruz demedik. Senin gibi kullanmayanlar ezberlediği şeyi yazıp söyleyip duruyor. Normalde ilgilenmem de bu aralar çok denk geldim yazayım dedim. Gerçi hoş, senin için bir şey değişmeyecek ama olsun.
Hocam neden risk alayım ki ? Düşük bütçede amd okeyim ama yüksekte ndivia her yerde her alanda daha iyi teknolojisi ile amd yi yok ediyor aynı şekilde stabilitesi ve teknolojileri amd kötü demiyorum ama risk alabilen var almak istemeyen var

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Hocam neden risk alayım ki ? Düşük bütçede amd okeyim ama yüksekte ndivia her yerde her alanda daha iyi teknolojisi ile amd yi yok ediyor aynı şekilde stabilitesi ve teknolojileri amd kötü demiyorum ama risk alabilen var almak istemeyen var
Nvidia kart alsan da sorunlu çıkabilir. Demek istediğim şey AMD'yi en son RX 500 veya RX 5000 serisinde kullanan insanlar, 6000 serisini bir kez bile deneyimlemeden 6000 serisi hakkında çok rahat konuşabiliyor. 6000 serisinin ilk kartları çıkalı belki 2 yıl oldu, 2 yılda 6000 serisinden duyduğumuz Wattman şikayetleri 500 ve 5000 serisinin yüzde 10'u bile değildir belki.

Önyargılı davranıyorsunuz kısaca.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Nvidia kart alsan da sorunlu çıkabilir. Demek istediğim şey AMD'yi en son RX 500 veya RX 5000 serisinde kullanan insanlar, 6000 serisini bir kez bile deneyimlemeden 6000 serisi hakkında çok rahat konuşabiliyor. 6000 serisinin ilk kartları çıkalı belki 2 yıl oldu, 2 yılda 6000 serisinden duyduğumuz Wattman şikayetleri 500 ve 5000 serisinin yüzde 10'u bile değildir belki.

Dediğim gibi risk almak istemeyen taraf var şahsen butcem düşük değilse amd kart almam yada rx 6800 11k ya yakalarsam alırım onun harici ndivia

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637

wattmanı bosver dls , render gibi yerlerdede amd geride kalıyor

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Amd Wattman hatası var mı var hocam. teknoloji konusuda gelirsekte zaten bahsetmeye gerek yok bile yok suanda en iyi ekran kartı üreticisi Nvidia
Ben almıyorum hata. Böyle düşünürsek tüm nvidia kartları sapasağlam gibi bir algı oluşuyor. Biliyoruz ki değil :) Zaten bütçesi sağlamsa ekonomik durumu yerinde ise tabiki gidip 4090 alsın ne işi var onla bunla ama bu paraya en iyisi bu.

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Kart iyi, hiçbir sıkıntı olmadan alabilirsin. RX 550'den RX 6650xt'ye geçtim ve bir kere bile wattman hatası almadım. Amd yazılım olarak NVDIA'ya göre kötü olabilir ama bireysel performans ve oyun performansı iyi. Günümüzde oynamak isteyeceğin veya yapmak isteyeceğin işler için kartı satın alabilirsin. Wattman hatası RX 500 serisinde ve 5000 serisinde çok fazlaydı ama bu durum artık eskisi gibi değil. Güncel kartkarda artık karşılanmıyor bile. Bu yüzden endişe edecek bir durum yok.

kurtadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ben amd 7000 serisi ekran kartı alıpta youtube yorumlarında watman hatası alan görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam 6000 serisi de olabilir lakin watman hataları devam ediyor nvidia ise %70 lik zamları ile soygunculuk yapıyor. ki nvidia 4000 serisinde vramleri koyarken resmen cimrilik yapıyor artık kapitalist mantığıyla hareket ediyor. 4070ti alıp 12gb vram ne? 6 gb dahi yetmiyor artık günümüzde. amd nin dlss ve ışın izleme mevzusunda geride nvidia ise sömürüyor ve cimrilik yapıyor. bilmiyorum iki ucu pislikli değnek bu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri