Servisin müşteriye sormadan cihazı imha etmesi (Corsair H100i Platinum SE)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozkanfe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Merhaba arkadaşlar,

Corsair h100i platinum se sıvı soğutma cihazımın pompası ses çıkarmaya başladığı için yapılabiliyorsa onarım amacıyla QP bilişime gönderdim. Bugün aradığımda bana servisin sıfır cihaz olmadığı için değişim yerine iade kararı aldığını söylediler.

Ben de iadeyi kabul etmediğimi çünkü 1300tlye aldığım ürünün muadili şuan 3500tl olduğunu, ürünümü geri istedigimi söyledim. Kendileri de değişim kararı alınan ürünlerin imhaya gittiğini söyledi fakat servise yine de bu şekilde talepte bulunacaklarını söylediler.

Benim sormak istediğim şu; bana sormadan cihazımı bu şekilde imha edebilme hakları var mı? Bana mantıklı gelmiyor tecrübesi olanlardan yardım istiyorum.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Cvp: Servisin müşteriye sormadan cihazı imha etmesi

Selamlar,

Geçmiş olsun öncelikle. Servis değişim kararı aldıysa, ürünün sıfırını size göndermek durumundalar. Ya bunu QP Bilişim aracılığı ile yaparlar, ya da servis direkt yönlendirme yaparak göndermesi gerekir. Eğer aradaki farkı istiyorlarsa, kabul etmeyin. Garanti kapsamında arızalanan üründe "kullanıcı hatası" yoksa, ürünün sıfırını vermek durumundalar.

Eğer aradaki farkı almakta diretiyorlarsa, Tüketici Hakem Heyetine gidip dilekçenizi verin. Ortalama 1 ay sürede %99 ihtimalle ürünün sıfırını alırsınız.

Fesaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ozkanfe' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Corsair h100i platinum se sıvı soğutma cihazımın pompası ses çıkarmaya başladığı için yapılabiliyorsa onarım amacıyla QP bilişime gönderdim. Bugün aradığımda bana servisin sıfır cihaz olmadığı için değişim yerine iade kararı aldığını söylediler.

Ben de iadeyi kabul etmediğimi çünkü 1300tlye aldığım ürünün muadili şuan 3500tl olduğunu, ürünümü geri istedigimi söyledim. Kendileri de değişim kararı alınan ürünlerin imhaya gittiğini söyledi fakat servise yine de bu şekilde talepte bulunacaklarını söylediler.

Benim sormak istediğim şu; bana sormadan cihazımı bu şekilde imha edebilme hakları var mı? Bana mantıklı gelmiyor tecrübesi olanlardan yardım istiyorum.

Bu tarz hakları, satın alırken falan kabul ettiğimiz sözleşmelere yazıyorlar aslında. Yani servis koşulları gibi bi şey kabul ettiyseniz içeriğini okuyabilirsiniz. Arkadaşın dediği gibi tüketici hakem heyeti sizi haklı bulacaktır eğer anlaşamazsanız söyleyin tüketici hakem heyetine başvurucam diye bir çoğu zaten böyle deyince kuyruğunu kıstırıp geri adım atıyor zaten.

KS

ozkanfe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Cvp: Servisin müşteriye sormadan cihazı imha etmesi (Corsair H100i Platinum SE)

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.Hocam cihazın sıfırı stokta yok o yüzden iade karar verilmiş.Sıfırını vermek zorundalar derken yeni versiyonunu mu kastediyorsunuz.Şuan satıştaki dengi ürün corsair h100i elite capellix o da 3500 tl.

Hayır yani onarımı yapılamıyorsa ben razıydım sesli çalışmasına neden imhaya gönderiyorsunuz bana sormadan.Gerçekten keyfim kaçtı.

Fesaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Servisin müşteriye sormadan cihazı imha etmesi (Corsair H100i Platinum SE)

ozkanfe' Alıntı:
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.Hocam cihazın sıfırı stokta yok o yüzden iade karar verilmiş.Sıfırını vermek zorundalar derken yeni versiyonunu mu kastediyorsunuz.Şuan satıştaki dengi ürün corsair h100i elite capellix o da 3500 tl.

Hayır yani onarımı yapılamıyorsa ben razıydım sesli çalışmasına neden imhaya gönderiyorsunuz bana sormadan.Gerçekten keyfim kaçtı.

İmhaya gönderilmesi bana da garip geldi her ses çıkaran ürünü imhaya mı gönderiyorlarmış

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
RE: Cvp: Servisin müşteriye sormadan cihazı imha etmesi (Corsair H100i Platinum SE)

ozkanfe' Alıntı:

Eğer cihazın sıfırı yoksa, bir üst versiyonunu vermeleri gerekiyor hocam. Siz arayın ve kabul etmediğinizi belirtin. Ardından Tüketici Hakem Heyetine başvurarak yol izleyeceğinizi belirtin. Dediğiniz gibi ürünün değer kaybı mevcut. Bu sizin probleminiz değil..

clopy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
34

Cihaz ellerinde yoksa bir üst sürümünü vermek zorundalar hocam.

KS

ozkanfe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14

Cevaplarınız için teşekkürler.Peşini bırakmayacağım.Sonuçlanınca burdan bilgilendirme yaparım.

KS

ozkanfe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14

Corsair globale rma açtım yerel servislere müdahale edemiyoruz dediler. Cevabın tamamı ektedir.                Bugün Penta servisine direk ulaştım.Cihazımı iade kabul etmedigimi cihazımı imhaya göndermeden geri göndermelerini istedim.Geri gönderecekler.Gelince Corsair Globale yazacağım tekrar.Burdan bilgilendiririm. Eklemek istediğim birşey daha var ben bu sıvı soğutmayı gönderirken elimdeki 3 yıllık Corsair Rm850x cihazımın beyaz sleeve kabloları sarardığı için çamaşır suyuyla temizlemeye çalışmama rağmen ilk günkü beyazlığını kaybettiğinden Corsair globale yazdım.Adamlar sadece fatura ve cihaz seri numarasını istediler ve sıfır kablo seti fedex ile tarafıma karglandı, eskisi istenmedi bile.Ama tr servisine gönderdiğim cihaz peşine düşüp hergün aramasam benden habersiz imhaya gönderilecekti.Aynı marka olduğu halde aradaki müşteri memnuniyeti farkı akıl alır gibi değil.Corsair ile ilgili bir sorun yaşarsanız tavsiyem kesinlikle Corsair globalden rma açmanız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri