Silinsin!

furkandemirci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Merhabalar,

An itibari ile fiber'e kavuştum.
ZXHN H298A Router verildi. Nokia Ont Arcatel verilmiştir.
Türktelekom verdiği standart ürünler. Süreç nasıl işledi:
1-Senelerdir Fiber isteyip uğraşmamıza rağmen gelmedi.
2-Fiber icin bizleri aradılar fiber getircez kabul ediyormusunuz evet dedik.
3-Onayladıktan 1 gün sonra proje başladı
4-Daire içine kadar temizinden kablo çekildi
5-Fiber altyapıya düştü
6-Kutu konuldu
7-Montajı yapıldı
8-Dışardan kablo çekildi
9-Kutunun işi bitti
10-Aktif olmasına rağmen toplu geçiş denildi
11-Bir kaç hafta bekledik
13-İlk türktelekom abonelerine öncelik olarak geçirdi.
14-Sonra alternatif firma kullandığım icin 1-3-gün sonra geldiler.
15-Millenicom dan cıkma kararı almıştık son zamlardan alternatif Fixnet firmasını aradım.
16-Millenicom ile devam edince hiç taşıma icin beklemeyelim dedik
17-Millenicomu aradık 100Mbps paket geçişi yapıldı
18-1-3Saat icinde tt ekibi geldi kurulumu yapıldı aktif
19-Sonra alternatif firma kullandığım icin 1-3-gün sonra geldiler.
20-2Gün stabil olmayabilir hızınız dedi Ve ben tp-link router alcam zte sevmedim stabil değil+Bufferbloat kotu.
Toplam süreç 1.Ay gibi bir şey sürdü. Millenicom önerebilirim. Vdsl ile fiber ping farkı 3-5ms filen bende 3-4ping farketti. Fiber daha düşük ping sundu.
200-500-1000Mbps paketleri cıkarsa. Millenicom icin geçerim.
Router+100Mbps internet=200TL Aylık tahhüütsüz.
Speedtest: Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
Fiber yoken ki testlerimi gorebilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UClywOP41MCzuByuAtoD9Q7A
Umarım herkes fiber sahibi olur.
selam türknet fiber kullanıyorum 1000mpbs wifi ve ethernet için tatmin edici bir internet türk telekomdan geçiş yaptım max alabildiğim download hızı 50 idi ve steam'e yansıyışı 6 idi. türknet ile 997 gördüm 1000 gelmedi asla ama yine de 170 tl verdiğim türk telekomdan daha iyi 240 tl gibi bişe olmuş sanırım şuan. türknetin steam'e yansıyışı max 79 gördüm sürekli değişiyor. 80 gb bir oyunu 20-35 dk arası indirebiliyorum değişkenlik olduğu için. steam ve diğer oyun platformları için indirme hızı tatmin edici upload için deneyebileceğim sadece üniversite sistemine ödev yüklemek olabildi yayın falan açmıyorum ama o da zaten max 40mblık bir şey yükledim ve saniyede gitti bir şey yazamayacağım. türknet google indirme hızında bir sıkıntım olduğunu düşünüyorum 1.5gblık bir dosyayı bazen 1.5 saat diyerek indiriyor ama 1.5 saat sürmüyor 10 dakikada falan inmiş oluyor. google ile oyun platformları arasında nasıl bir değişiklik var tam emin değilim bir bilgim de yok. genel olarak çok kötü bir sağlayıcıdan geçiş yaptığım için çok memnunum.

not: hdd kullanıyorum o yüzden değişiklik oluyor olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri