- Tepki
- 0
Merhabalar. 2004 model bilgisayarımı değiştirme vakti geldiğini düşünerek
dün akşam toplama bi kasa aldım. Ekran kartım GTX 580 ve arkasında 2 tane DVI-I çıkışı var 1 de Mini HDMI çıkışı var. Ve 2 tane CRT monitörüm var (Birini kullanıyorum ikisi çok yakar
) . Ayrıca 1 adet DVI to VGA dönüştürücüm de oldu dün akşam. DVI slotların birine monitörü bağladığımda çalışıyor . Bilgisayarı kapatıp , kabloyu diğer DVI slota bağladığımda "Sinyal kablosunu kontrol et !" hatası alıyorum . Başlangıçtan acılışa kadar asla ve asla ekranı göremiyorum . Yalnız kabloyu çıkardığımda ekran tepki veriyo yine aynı slota taktığımda yine tepki veriyor. Yani bu tepki ekranda 3-4 saniyeligine hata yazısının kaybolmasını sağlamak ... Fazlası değil. Dün akşam hayatimda ilk defa zaten aldığımda yüklü olan GTA 5i açtım ve monitor büyük ihtimal şu an çalıştıramadigim slottaydi . Bismillah dedim. Saf saf kontrol ayarı , görüntü ayarı diye göz atarken en son gördüğüm şey 60 FPSyi yön tuşları ile 100 FPSye almam ve ekranın hata verip 100k / 61 Hz gibi bi yazı ... Arkasından görüntü titremeye başladı . Öyle böyle değil. Zaten mouse ile her hangi bi işlem yapılmıyordu o an. Bilgisayarımı resetledim mi yoksa klavye ile mi kapattım hatırlamıyorum . Bu akşam işten geldim monitoru diğer DVI slotuna bağlayıp biraz kurcaladim . msconfig kullanarak guvenli kipte acmayi denedim açtım da hatta defalarca açtım kapattım ,görüntü gelmedi yine . Bios resetledim olmadı . Sistem geri yükledim olmadı. Çıkış mı bozuldu yoksa bir şeyi eksik mi yapıyorum ? Çıkış bozulduysa kabloyu çıkarınca tepki verir mi ? Ben bu problemi nasıl çözerim ?