21.000-25.000 TL Sistem Güncelleme Tavsiyesi

saintclow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
İşlemci
13400f
Ekran Kartı
3060 ti
Sistemimi yavaş yavaş yükseltmek istiyorum. İlk hangisinden başlamalıyım Tavsiyeleriniz neler ?
Orta üst arası bir sistem olsun istiyorum. Eldekileri çıkardıkça bir sonraki parçaya geçeceğim. Örneğin yeni bir işlemci satın aldığımda eskisini satmadan diğer parçaya geçemeyeceğim.
Bu yüzden bütçe belirtemiyorum.

İşlemci : 13400f
Ekran Kartı: Asus 3060 ti Dual OC
Anakart: H610m-k d4
Ram: Corsair Lpx 2x8gb
PSU: Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ GOLD PCIe 5.0
Kasa: Asus GT 301
Monitör: Gigabyte G27QC 2K165 HZ Curved VA
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Sistemimi yavaş yavaş yükseltmek istiyorum. İlk hangisinden başlamalıyım Tavsiyeleriniz neler ?
Orta üst arası bir sistem olsun istiyorum. Eldekileri çıkardıkça bir sonraki parçaya geçeceğim. Örneğin yeni bir işlemci satın aldığımda eskisini satmadan diğer parçaya geçemeyeceğim.
Bu yüzden bütçe belirtemiyorum.

İşlemci : 13400f
Ekran Kartı: Asus 3060 ti Dual OC
Anakart: H610m-k d4
Ram: Corsair Lpx 2x8gb
PSU: Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ GOLD PCIe 5.0
Kasa: Asus GT 301
Monitör: Gigabyte G27QC 2K165 HZ Curved VA
Monitörün 2K bence önce ekran kartını değiştir

KS

saintclow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
o kadar çıkamam ki şimdi 9700x işlemcide çok hoşuma gidiyor f/p ürünü. anakart değişmek gerekiyor.

KS

saintclow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
intel tarafında lga 1700 de hangi işlemciye yükseltebilirim ki. yükselteceğim her işlemci sıvı soğutma ister

intel tarafında lga 1700 de hangi işlemciye yükseltebilirim ki. yükselteceğim her işlemci sıvı soğutma ister
Thermalright Peerless Assassin 120 SE soğutucumda var

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
9700X İşlemci için En düşük B650 B760 gibi Anakart serilerine geçmeniz lazım. Ram yükseltmesinde ise 16GB X 2. Soğutma için elinizdeki kule tipiyse ve yeni toplayacağınız sistemi uzun süre kullanmak istiyorsanız 240 MM sıvı soğutmaya geçmeniz gerekiyor. Sistem ne kadar yüksek hızlarda ve sıcak çalışırsa o kadar kısa ömürlü olur, ne kadar soğuk o kadar uzun süre kullanım ömrü.

KS

saintclow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
komple kasayı tekten satmak daha az uğraştırıcı. diğer türlü yıpratır.
9700X İşlemci için En düşük B650 B760 gibi Anakart serilerine geçmeniz lazım. Ram yükseltmesinde ise 16GB X 2. Soğutma için elinizdeki kule tipiyse ve yeni toplayacağınız sistemi uzun süre kullanmak istiyorsanız 240 MM sıvı soğutmaya geçmeniz gerekiyor. Sistem ne kadar yüksek hızlarda ve sıcak çalışırsa o kadar kısa ömürlü olur, ne kadar soğuk o kadar uzun süre kullanım ömrü.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Normalde zaten parçaları tek tek aldığınız zaman sistem size pahalıya gelmiş olacak. Şu anki sisteme işlemciyi değiştirmeden yükseltme yapmak istiyorsanız ; Ram ve Ekran kartı sizin için mantıklı olur bir de SSD 512 ise 1Tb yaparsınız.

KS

saintclow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Normalde zaten parçaları tek tek aldığınız zaman sistem size pahalıya gelmiş olacak. Şu anki sisteme işlemciyi değiştirmeden yükseltme yapmak istiyorsanız ; Ram ve Ekran karı sizin için mantıklı olur bir de SSD 512 ise 1Tb yaparsınız.
anakartta çok canımı sıkıyor. ekran kartında da nvidia lara yaklaşılmıyor acaba 50 serisini beklemek mantıklı olur mu böylelikle 4070s falan düşer de çekerim

KS

saintclow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Normalde zaten parçaları tek tek aldığınız zaman sistem size pahalıya gelmiş olacak. Şu anki sisteme işlemciyi değiştirmeden yükseltme yapmak istiyorsanız ; Ram ve Ekran kartı sizin için mantıklı olur bir de SSD 512 ise 1Tb yaparsınız.
İlk Anakarttan başlasam bu sisteme için ne almalıyım ?

KS

saintclow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
KS

saintclow

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Alınır güzel model.
msi anakartın pcie 5.0x16 olmaması bir dezavantaj mı ?

Aşağıdaki iki model arasında gidip geliyorum. Asus un Armoury Crate yazılımını hiç sevmiyorum. DDR4 ramleri 4x8 gb ram olarak yükseltme yapsam fayda alır mıyım ?

Asus

Msi

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
msi anakartın pcie 5.0x16 olmaması bir dezavantaj mı ?

Aşağıdaki iki model arasında gidip geliyorum. Asus un Armoury Crate yazılımını hiç sevmiyorum. DDR4 ramleri 4x8 gb ram olarak yükseltme yapsam fayda alır mıyım ?

Asus

Msi
İkisi de aynı sınıfta Anakart farketmez hangi markaya daha sıcak bakıyorsan onu tercih et. Ram olayında 8GB yavaş yavaş bitiyor 2 tane daha eklersen farkı olur ama hazır yükseltme yapıcakken 16GB x 2 yap elindeki 8 olanları satarsın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri