Öneri Sistem Hakkında Yorum??

Okan007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
Amd
Ekran Kartı
Rtx 4070 süper
Anakart: 1.msi mag b650 tomahawk wifi
2. Asus tuf gaming b650 plus wifi
3. Asus prime x670-e pro wifi
4. Asus prime x870-p wifi
Ekran kartı:msi rtx 4070 super gaming xslim12 gb
İşlemci: r7 7800x3d
Ssd:kingston kc3000 1tb m2ssd
Ram:gskill trident z5 neo rgb 2x16 32 6000 MHz cl30
Psu:msi mpg a850gf 850w tam modüler
Sıvı soğutucu: lian Li galahad lcd 360mm
Kasa:lian li 011 dynamic evo xl

Anakart seçemiyorum en uyumlu konusunda yârdım bekliyorum? Ve bu sisteme göre en verimli monitör seçeneği 6k 10k arası?

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Anakart: 1.msi mag b650 tomahawk wifi
2. Asus tuf gaming b650 plus wifi
3. Asus prime x670-e pro wifi
4. Asus prime x870-p wifi
Ekran kartı:msi rtx 4070 super gaming xslim12 gb
İşlemci: r7 7800x3d
Ssd:kingston kc3000 1tb m2ssd
Ram:gskill trident z5 neo rgb 2x16 32 6000 MHz cl30
Psu:msi mpg a850gf 850w tam modüler
Sıvı soğutucu: lian Li galahad lcd 360mm
Kasa:lian li 011 dynamic evo xl

Anakart seçemiyorum en uyumlu konusunda yârdım bekliyorum? Ve bu sisteme göre en verimli monitör seçeneği 6k 10k arası?
Hocam selamlar, anakart seçimini beklentinize ve kullanım durumuna göre seçmelisiniz. Örneğin bir profesyonelseniz size çok hızlı ve çok sayıda usb portları lazımsa X870 tercih edebilirsiniz. Ama fiyatları Türkiye'de çok uçuk, düşündürür.

İşlemcimi beslesin, orta düzeyde overclock yapıyorum derseniz X670E bir anakart tercih edebilirsiniz. Yine bu anakartların da port sayısı çoktur.

Beni idare etsin işlemcimi çok değiştirmem diyorsanız B650E bir anakart tercih edebilirsiniz. Port sayıları diğer seçeneklere göre daha düşük olabilmektedir.

Nacizane tavsiyem B650 segmentinde bir kart seçecekseniz B650E olması faydanıza olabilir. Yeni ekran kartları PCI-e 5.0 ile çıkarsa sıkıntı yaşamazsınız.

Fiyatlandırmada bazı parçalar çok pahalı örneğin kasanız 10 bin lira. Güç kaynağınız illa MSI olacaksa A850G modeli de neredeyse aynı. Aynı şekilde soğutucunuz çok pahalı ve bu fiyata en iyisi bile değil maalesef. Şunu öneririm (ödüllü soğutucu): https://www.akakce.com/islemci-sogu...a-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,603868453.html

Bu tarz ufak ama kaliteli değişiklikler yapılabilir. Artan parayla 4070 super yerine 4070 ti super falan düşünülebilir.

4070 ve üstü bir kart alacağınızı varsayarak 2k monitör almanızı öneririm. Mart ayında 11 bin liraya aldığım monitörüm 8 bin liraya düşmüş. Monitörümden memnun olduğum için kaçırmazdım: https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-dell-g2724d-27-1-ms-qhd-pivot-oyuncu-u-fiyati,256371102.html

Son düzenleme:

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Asus tuf gaming b650 plus wifi sizin için yeterli
Neye göre yeterli hocam? 7800x3D için kabul yeterlidir ama 7900x3D ile ufak bir değişiklikte tam performansı alamazsınız. Üst düzey bir sistem kurulurken anakarttan tasarruf edilmesi gerekmez. 10 bin liraya mıknatısı var diye soğutucu almak yerine anakarta yatırım yapmak daha mantıklıdır.

KS

Okan007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Uzun yıllar sonra oyun oynamak için topluyorum bilgisayarı prof oyuncu vs. Değilim ama olmuşken üst sınıfa yakın bir iş olsun istiyorum.
B650e bu sistemde en iyi performans yerine idare edilecek bir performans mı sağlıcak? İşlemcimin çok daha iyisi çıkarsa seneye bile değişim yapabilirim yeterli tam performans sağlasın bana.
Kasa ve sıvı soğutucu görsel zevke göre seçilmiş ürünler pahalılık konusunda haklınız evet.
Bilgisayar konusunda bilgim çok çok azdır biraz araştırma video izleyerek kafamdan oluşturduğum bi liste bu ve bi kaç gün içinde parçaları siparişini vericem artık son rütuşlar düzeltmeler.
Monitör için teşekkürler.

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Uzun yıllar sonra oyun oynamak için topluyorum bilgisayarı prof oyuncu vs. Değilim ama olmuşken üst sınıfa yakın bir iş olsun istiyorum.
B650e bu sistemde en iyi performans yerine idare edilecek bir performans mı sağlıcak? İşlemcimin çok daha iyisi çıkarsa seneye bile değişim yapabilirim yeterli tam performans sağlasın bana.
Kasa ve sıvı soğutucu görsel zevke göre seçilmiş ürünler pahalılık konusunda haklınız evet.
Bilgisayar konusunda bilgim çok çok azdır biraz araştırma video izleyerek kafamdan oluşturduğum bi liste bu ve bi kaç gün içinde parçaları siparişini vericem artık son rütuşlar düzeltmeler.
Monitör için teşekkürler.
Hocam o halde X670E öneririm. Anakart modelinde kararsız kalıyorsanız X670E olan ve indirimler vakti ucuzlayan bir modeli (12-13 bin liradan fazla vermenizi tavsiye etmem) alıp geçebilirsiniz. Şu an gördüğüm kadarıyla kasımla birlikte indirimli bir anakart yok.

Tek tek toplayarak sistem pahalıya gelir her zaman. Bütçeniz dahilinde hazır sistem de önerilebilir. Ama görsel bazı düzenlemeler istiyorsanız ve maddi bir sorun yoksa genel olarak iyi bir sistem düşündüğünüzü söyleyebilirim.

KS

Okan007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
X670e listeme ekledim .
cevaplar için teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri