Kral benim birleşenlerle ilgili hiçbir bilgim yoktu 1 aydır araştırıyorum bi kaç bişey anladım ama içinden çıkamıyorum çok karışık şeyler var. doğrudur ne kadar pahalı parça varsa onları ekledim çünkü bir daha sistemi değiştirmek istemiyorum. Ben direk sistemi siparişte verebilirdim büyük para olduğu için yinede teyit amaçlı sadece burda değil kaç tane siteden böyle form yazdım kimseye hava atmak gibi bir lüksüm yok sadece bilgili insanlardan bilgi almak amaçlı. Teşekkür ederim yardımın için
EN BÜYÜK HATA
BİR SİSTEM TOPLAYAYIM 10 SENE GÖTÜRSÜN
BİR SİSTEM TOPLAYAYIM BİR DAHA DEĞİŞTİRMEK İSTEMİYORUM
bakın teknoloji artık eskisi gibi değil
hem ilerleme hızı olrak
hem ilerleme yönü olarak
2000 lerin başında bir sistem toplarken 3 kuruş daha verelim bayaa bayaa uzun süre götürecek bir sistem yapalım derdine düşerdik
çünkü bu kadar hızlı ilerlemezdi teknoloji
ama artık hayatımızda hem teknik ilerleme hızı diye bir şey var
hem de artık yazılımın gücü diye bir şey var
görüyorsun nvdia artık utanmasa saf kas gücünde 2 sene önceki kartlardan daha düşük kart çıkaracak ama yazılım sayesinde en tepeye oynayacak
ve farkında isen her lansmanda yeni bir yazılım çıkarıyorlar ve o yazılımı yeni kartlarına veriyorlar
bu ne demek oluyor
sen bu gün 100k para verip bir ekran kartı alacaksın bir daha değiştirmeyeyim diye
en tepe modeli alacaksın
ama nvdia 3 sene sonra bir kart çıkaracak
en giriş seviye çıkardığı kart bu günün 60k fiyatında olacak belki ama
yazılım geliştirmesi sayesinde senin bu gün 100k ya aldığın karttan daha iyi performans verecek
nvdia nın yazılım başarısını
işlemci kanadında yapay zekada daha göremedik o kadar çok ama belki 2 sene sonra çıkacak giriş orta seviye bir işlemci yapay zeka sayesinde oyunlarda senin bu gün aldığın en tepe seviye işlemciden daha iyi değerler verecek
onun için şu ömürlük olsun 10 sene götürsün muhabbetini yapmayın bu kafada bilgisayar toplamayın diyorum
gidip hemen bu günü çıkarsın yeter mantığında da toplayın demiyorum ama bir denge kurun
bu gün benim işimi çok çok iyi görüyor mu
belli bir süre sıkıntı çıkarmadan götürür mü
ilerde yeni nesil bir sistem almak istesem elimdeki sistemi satarken çok zarar etmeyeceğim bir şekilde fiyat performans dengesinde oluşturdum mu
bunları bilerek sistem oluşturun
şu an bir çok kişinin işini 32 gb ram görürken
hadi fanteziye kaç 64 koy
96 neyine derim
tamamen profesyonel kullanıma yönelik veya
ben her gün para sı..... yorum kaç paraysa kaç para bu gün bozulsun yarın yenisini alırım koymaz bana demedikten sonra fiyat performans oyunculuk sistemine çok fazla bir anakart
bu günden 4 tb ın hepsini doldurmayacaksan
büyük anakartını daha düşük bir modele bile revize ettiğinde büyük ihtimal minimum 2 ssd slotu olacağı için 2 tb almak varken gereksiz bir 4 tb tercihi
bahsettiğim durumlar neticesinde bir revize edilip sistem düşürülecekse tamamen gereksiz psu ve kasa
ve bana kalırsa şu an 5080 fazlası ile işini görebilecekken 5090 a yatırım yapmak
inşallah ne demek istediğimi anlatabilmişimdir