Soru Sistem Revizesi

Muratta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Herkese merhaba,

Mevcut sistemim;

Amd 7500f işlemci
Asus B650M R 7200 Anakart
Saphire pure 9060xt Ekran kartı
Gskill ripjaws s5 2*16gb ram
Kioxia 2 tb exceria plus m2 ssd
Thermalright 120mm 5*6mm kule tipi soğutucu
Fazeon f12 650w 80plus bronze kasa

Ekran kartımı 9070xt ile revize etmek istiyorum. Sanıyorum psu yu 750w olarak değiştirmem elzem. Başka elzem değişmesi gereken bir bileşen olur mu acaba ? Yoksa mevcut sistem gayet yeterli mi ? Şimdiden herkese teşekkürler.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740
Gayet sade, yeterli ve temiz bir sistem. Değişikliğe gidilecek parçalar harici.
Elzem bir değişiklik ihtiyacı göremedim..

Fazeon f12
Ekran Kartı Desteği Maks. 360 mm

Çift yuvalı bir kart olan AMD Radeon RX 9070 XT, 2 adet 8 pinli güç konektöründen güç alır ve maksimum güç tüketimi 304 W olarak derecelendirilmiştir. Görüntü çıkışları şunlardır: 1 adet HDMI 2.1b, 3 adet DisplayPort 2.1a. Radeon RX 9070 XT, sistemin geri kalanına PCI-Express 5.0 x16 arayüzüyle bağlanır.

Relative Performance (Göreceli performans) kısmını da bir göz atarsınız. 9060XT için---9070XT

Burada da geniş kapsamlı test karşılaştırması grafik bar üzerinden:

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
1. Hocam açık konuşayım, o Fazeon marka PSU ile RX 9070 XT gibi üst segment, taze bir kartı beslemeye çalışmak rus ruleti oynamak gibi bir şey. Kartın verimliliği ne kadar iyi olursa olsun, o PSU'nun iç yapısı, korumaları ve vereceği 12V kanalı gücü o karta yetmez. Yük altında sistem kapandığı an dua et sadece reset atsın, parçaları yakmasın.

• Öneri: 750W belki kurtarır ama sınırda gezersin, fan sesiyle uğraşırsın. Kafan rahat olsun, ileriye dönük olsun dersen kaliteli (Tier A/B) bir 850W Gold ünite şart. (MSI A850GL, FSP Hydro G Pro, Corsair RMx serisi vb. bakmalısın). 3 kuruşluk PSU için 40-50 binlik kartı riske atma.
2. İşlemci Darboğaz Yapar mı? (Resolution Matter) 7500F şu anın F/P kralı, eyvallah. Ama RX 9070 XT dediğin kart çok güçlü.

• Eğer 1080p monitörün varsa: darboğazın kralını yaşarsın. İşlemci %100'e vurur, ekran kartı %60'ta yatar.
  • Eğer 2K (1440p) monitörün varsa: O zaman tadından yenmez. 7500F, 2K'da o kartı %90-95 besler, AAA oyunlarda mis gibi akar.

KS

Muratta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
1. Hocam açık konuşayım, o Fazeon marka PSU ile RX 9070 XT gibi üst segment, taze bir kartı beslemeye çalışmak rus ruleti oynamak gibi bir şey. Kartın verimliliği ne kadar iyi olursa olsun, o PSU'nun iç yapısı, korumaları ve vereceği 12V kanalı gücü o karta yetmez. Yük altında sistem kapandığı an dua et sadece reset atsın, parçaları yakmasın.

• Öneri: 750W belki kurtarır ama sınırda gezersin, fan sesiyle uğraşırsın. Kafan rahat olsun, ileriye dönük olsun dersen kaliteli (Tier A/B) bir 850W Gold ünite şart. (MSI A850GL, FSP Hydro G Pro, Corsair RMx serisi vb. bakmalısın). 3 kuruşluk PSU için 40-50 binlik kartı riske atma.
2. İşlemci Darboğaz Yapar mı? (Resolution Matter) 7500F şu anın F/P kralı, eyvallah. Ama RX 9070 XT dediğin kart çok güçlü.

• Eğer 1080p monitörün varsa: darboğazın kralını yaşarsın. İşlemci %100'e vurur, ekran kartı %60'ta yatar.
  • Eğer 2K (1440p) monitörün varsa: O zaman tadından yenmez. 7500F, 2K'da o kartı %90-95 besler, AAA oyunlarda mis gibi akar.
Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Dediğim gibi psu elzem zaten değişecek. 750w düşünüyordum 850w seçeneği üstünde duracağım anlaşılan.

Bir adet 27inç 4k 144hz
Bir adet 24inç 2k 180hz monitörüm var. 1080p ile herhangi bir işim olmayacak. 2k da akacağına hem fikirim bende. 4k da nasıl bir performans olur acaba ?

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Dediğim gibi psu elzem zaten değişecek. 750w düşünüyordum 850w seçeneği üstünde duracağım anlaşılan.

Bir adet 27inç 4k 144hz
Bir adet 24inç 2k 180hz monitörüm var. 1080p ile herhangi bir işim olmayacak. 2k da akacağına hem fikirim bende. 4k da nasıl bir performans olur acaba ?
4K çözünürlükte ipler tamamen ekran kartının elindedir. Yük GPU'ya bindiği için senin 7500F arkada çayını kahvesini içer, %1 bile darboğaz yapmaz. İşlemciyi dert etme, 4K için o işlemci fazla bile.

4K Performansı Nasıl Olur?

• AAA Oyunlar (Cyberpunk, RDR2 vb.): Native 4K Ultra'da 60-90 FPS bandını görürsün. FSR 3.0/4.0 açarsan 120-144 FPS'leri yakalarsın. Görüntü cam gibi olur.
  • Rekabetçi (CS2, Valo): 4K'da bile yüzlerce FPS alırsın ama o oyunları 24" 2K monitöründe oynaman reflekslerin için daha iyi. Rekabetçi oyunlarda genelde 24 inç monitör (senin 2K olan) tercih edilir, çünkü göz hakimiyeti daha kolaydır.

KS

Muratta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu sistemi bende toplamıyı düşünüyorum performansı nasıl
Arkadaşların da belirttiği gibi gayet temiz ve yeterli bir sistem. Bende buradan gördüğüm bir paylaşım üzerine araştırıp parçaları tek tek kendim toplamıştım. Deneyimim hep 2k üzerine. 1080p hiç denemedim. Kesinlikle tavsiye ederim. Ha dersen neden 9070xt revizesi yapacaksın. Tamamen kaşıntı. Bütçe oluştu gireyim şu muhabbete dedim. Malum ülkemizde almadığın her şey ilerisi için pahalı oluyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri