Sistem Toplama Sonrası Bağlantılar

fireds11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, Sistem topladım fakat parçalar güncel olduğu için ilk defa karşılaştığım bağlantı soketleri vs. var. Yanlış bağlantı yapmamak için size ve değerleri görüşlerinizi ihtiyacım var. Öncelikle aldığım işlemci ryzen9 7950x3d ve anakartım MSİ x670E Gaming wifi modeli anakart üzerinde iki adet cpu bağlantı noktası var ikisini bağlamam gerekiyor mu ( elimde iki adet kabloda mevcut psu içerisinden çıkan) ekran kartım Asus 7900 xt 3 adet soket bağlantı noktası var hepsi bağlanacak mı ( psu içerisinden 8+8 çıkışı olan tek kablo ve ayrı 8 tek çıkışı olan bir kablo daha var toplamda 3 bağlantı yapabiliyorum )

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
500
MSİ x670E Gaming wifi
buna göre kılavuzda

Screenshot_4.png

Çift CPU Konektörlerinin Avantajları Nelerdir?
(Teknik bilgilendirme ve makalelere bakıp gidebilirsiniz)
Şu makaleyi bir inceleyin derim:

İki CPU güç konnektörüne sahip bir anakarta sahip olmanın çeşitli avantajları vardır. Bu ek konektörlerin sunduğu avantajların altında göz önüne alındığında:

Daha fazla güç dağıtımı: Anakartınızdaki çift CPU konektörleri ile PSU, CPU'ya yüksek miktarda güç sağlayarak kullanıcıların sistemlerini overclock ederek itmelerini sağlar.
Daha fazla kararlılık: Çift CPU konektörleri ile anakart gücü daha kararlı bir şekilde sağlayabilir. Isı dağılımını düşük tutmak için akım iki konektör arasında bölünebilir ve CPU'ya istikrarlı güç iletimi sağlar.

--------------------------------------------------------------

Ekran kartı için önce yine manuel-klavuzuna da bakmalısınız.
PSU kablo faktörü belirleyici olacaktır.

-------------------------------------------------------------------

Diğer kablolamalar, ince kablolar, reset, power tuşu..vb..
Bunları zaten halledersiniz:

KS

fireds11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim. İlgili konu ve içeriklere göz atacağım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri