Sistem Toplama Tavsiyesi

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
360mm sığıyor buda örneği piyasadaki en geniş kasalardan
td500-crystal-block-07-imageleftorright.png

Hatta sıvı soğutucunuz direk takılabiliyor videosu mevcut.

Son düzenleme:
KS

selin3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Öncelikle eline koluna emeğine sağlık güzel olmuş fakat neden 13. nesil?? Tabi fiyat sorun olmaz dediğinizi duyar gibiyim o halde ben de eşlik edeyim bu yazmış olduğunuz parçalara kıyasla.
İlk öncelikle i9 13900k işlemcisi oyun işlemcisi olup reender da yapabileceğin bir işlemçi tercih güzel olmuş.

ikinci olarak seçmiş olduğunuz anakart aslında bu sistemin vazgeçilmez olacağı bütün bileşenler o anakarta takılıp ileri doğru düşüneceğiniz bir anakart olmasını düşündüğüm için bence ben olsam Asus Rog strix z690-F modelini alırdım ve bir daha anakart konusunda geriye bakmazdım.

Üçüncü olarak Ekran kartı seçimin rtx 3060 ti güzel bir kart. Ama render yapacağım daha ağırlıklı olarak diyorsan bu model yerine TUF Gaming Geforce rtx 3070 ti oc edition alırdım. Fakat 3060 ti kötü demiyorum. yapılabilir fakat aldığın işlemcinin hakkını verecek bir kart önderdim sadece.
Dördüncü olarak Ramlarini yanlış seçmişsin güzel insan. Bu hatadan çık. 64gb olsun bende de 64 gb var bende reender yapıyorum ama tek modül alma. Hatta sana şunu önerebilirim. Aynı modelin 5600 mhz olup çift modülleri var 16*2 + 16*2 olarak. Kingston Fruy Beast DDR5 32 GB (16*2) 5600 mhx cl 40 2 adet aldın mı işini görecektir.

5. olarak coler master güzel bir seçim olmuş oldukça iyi ve kullanışlı bir sıvı soğutma arkadaşım kullanıyor çok memnun fakat benimkini de önereyim sana istediğine sen karar ver çünkü benimki sanki bir tık daha iyi sessiz çalışma konusunda. ROG RYUJIN 360 ama ROG RYUJIN 2 360 de olabilir.

6. olarak samsung ssd seçimin olması gerektiği gibi aynı düşünceleri paylaşıyoruz.

7. olarak ben olsam ssd sata alırdım harddisk yerine ki sisteminde 1+1 tl ssd samsung 870 evo var. Tabi harddisk olamz diye bir şey yok. sana bırakıyorum.

8. olarak güç kaynağı olarak en temizinden benim sistemimdekini sana önereceğim o da;
Fsp Hydro G Pro 1000w 80 Gold Plus çok güzel ve güvenilir biçimde sistemine şerbet olacaktır.

9. olarak kasa tabi ki, eğer 360 sıvı soğutmayı kasa üstüne istiyorsanız "Gamepower Warcry Atx Full Tower" kasasını alabilirsiniz. Hem dikey ekran kartını destekliyor hem de bileşenlerle birlikte güzel ferah bir görüntü sunabiliyor.

10. olarak monitör seçiminiz 27 inç asus dell samsun gibi ürünlere bakabilirsiniz. Reender ve oyun amaçlı oynayacaksanız VA panellere bakın. TN ve İPS bulaşmayın.

Başka yazacak bir şey kalmadı galiba. Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz. Ama Ben 13. nesil bilgisayar toplayacağıma fiyatı düşürmek amaçlı 11. nesil sistem toplardım açıkçası.

Hocam teşekkür ederim detaylı açıklamalarınız için revize edeceğim

360mm sığıyor buda örneği piyasadaki en geniş kasalardan
Ekli dosyayı görüntüle 12530

Hatta sıvı soğutucunuz direk takılabiliyor videosu mevcut.

Teşekkür ederim yardımınız için inceleyeceğim

shwif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Arkadaşlar render ve modelleme işlerinde kullanacağım bir kasa dizmeye çalıştım.Uyumsuz parçalar var mıdır? anakartta B660m iyi midir yoksa ASUS Prime Z690-P DDR5 mi tercih etmeliyim.Önerilerinize açığım.Son olarak bu sisteme uygun kasa önerisindede bulunabilir misiniz. Sıvı soğutmayı kasanın üst tarafına takmak istiyorum bu uygunlukta bir kasa bulamadım.

Intel Core i9-13900K 3.0GHz (Turbo 5.80GHz) 36MB Cache 24 Çekirdek LGA1700 13.Nesil İşlemci

Asus Tuf Gaming B660M-Plus Wi-Fi DDR5 anakart

MSI RTX 3060Ti Gaming X GDDR6 256 Bit ekran kartı

Kingston 64GB DDR5 5200MHZ CL40 Pc Ram Fury Beast

Cooler Master Masterliquid ML360R RGB LED Fan İşlemci Sıvı Soğutma

Samsung 1TB 980 Pro Soğutuculu PCIe 4.0 x4 NVMe™️ 1.3c 7.000MB-5.000MB/sn M.2 (2280) SSD MZ-V8P1T0CW SSD

Wd WD40PURZ Purple 3.5'' 4tb Sata 3.0 64MB Cache 7/24 Güvenlik Harddisk
O işlemciyi 3090 a takıyorlar hocam o yönden biraz uyumsuz sanki

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri