60.000 TL ve üstü Sistem Toplama Yardım

klokJ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
Ryzen 7 7800x3D
Ekran Kartı
RX9070 XT
Herkese merhaba. Yakın tarihte bilgisayar toplamayı planlıyorum. Sistemde dual mode olan monitör kullanıcaktır (1080p/4K). Sistem genellikle CS2 için kullanılacak. Sıkıldığım zamanlarda nispeten akıcı şekilde 4K oyun oynayacağım. Lütfen hatalı ya da uygun görmediğiniz parçaları belirtin.

PS: Kasa, monitör ve ekran kartını değiştirmeyi düşünmüyorum. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_2403.jpeg
    IMG_2403.jpeg
    220 KB · Görüntüleme: 27

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
mATX yerine ATX bir anakart tercih ederdim. Üzerine 7500F işlemci takacak olsan tamam da 7800X3D seçip sonra çok iyi soğutsun diye Lianli soğutucu seçip Gigabyte'ın o anakartı 8+2+2 Digital VRM ile hiç olmamış. Bir önceki seri B650 kullanıyorum onda bile 12+2+2.

Kasayı çok sevmişsin sanırım ona bir şey demem al kullan ama seçtiğinden daha uzun garanti süresi veren daha iyi, kasa + psu birleşimi var onu da önereyim dedim.

Dual olarak bir de Gigabyte'ın monitörü var dikkatini çekmediyse göz atabilirsin, kıyaslanabilir. Monitöre bir şey diyemem. Ekran kartı da alınır ama o fiyata asla almam onun yerine PNY RTX 5070Ti dururken. SSD gayet iyi. RAM de öyle SK Hynix yonga var. CS2 oynayacağım diye belirttiğin için işlemciye bir şey demiyorum gayet iyi zaten ama bütçe kısıtlıysa ondan kısıp ana karta aktarırdım sanırım. İşlemciyi de 9700X alırdım, işlemciye yük binen oyunlarda o da üzmez. Özetle benim yorumum bu dostum güzel günlerde kullan hangi parçayı alırsan al, keyifle oyna.

Son düzenleme:
KS

klokJ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
mATX yerine ATX bir anakart tercih ederdim. Üzerine 7500F işlemci takacak olsan tamam da 7800X3D seçip sonra çok iyi soğutsun diye Lianli soğutucu seçip Gigabyte'ın o anakartı 8+2+2 Digital VRM ile hiç olmamış. Bir önceki seri B650 kullanıyorum onda bile 12+2+2.

Kasayı çok sevmişsin sanırım ona bir şey demem al kullan ama seçtiğinden daha uzun garanti süresi veren daha iyi, kasa + psu birleşimi var onu da önereyim dedim.

Dual olarak bir de Gigabyte'ın monitörü var dikkatini çekmediyse göz atabilirsin, kıyaslanabilir. Monitöre bir şey diyemem. Ekran kartı da alınır ama o fiyata asla almam onun yerine PNY RTX 5070Ti dururken. SSD gayet iyi. RAM de öyle SK Hynix yonga var. CS2 oynayacağım diye belirttiğin için işlemciye bir şey demiyorum gayet iyi zaten ama bütçe kısıtlıysa ondan kısıp ana karta aktarırdım sanırım. İşlemciyi de 9700X alırdım, işlemciye yük binen oyunlarda o da üzmez. Özetle benim yorumum bu dostum güzel günlerde kullan hangi parçayı alırsan al, keyifle oyna.
değerli zamanını ayırdığın için teşekkür ederim. bütçe kısıtlamam yok ama gördüğün üzere fiyat/performans ürünlerle sistem kurmak istiyorum. 5070Ti ikinci alternatifimdi. Anakart olarak tavsiye edebileceğin marka model varsa yazabilir misin? teşekkür ederim.

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri