Sistem Toplama

Efe karataş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu yaz mevsiminin sonlarına doğru biriktireceğim para ile bir pc toplamak istiyorum, tahmini 11k ve üstü gibi bir mevlada para biriktiririm ama şuanda laptop kullanıcısı olduğum için monitör, klavye ve kulaklığım yok sadece g502 mouse var. Ben notlar alarak farklı farklı sistemler kurdum içinde 5700xt den 2080s bulundurana kadar farklı farklı bir sürü sistem, 2080s'li sistemle ilgili sorularım var.

-Bu sistede işlemci ile ekran kartı arasında darboğaz yaşanırmı ve 700w sistemi beslemeye yetermi? Sizin gördüğünüz başka problemler varmı? (yazım hatası varsa afola)

msi ventus rtx 2080 super
   ryzen 7 2700x
   gigabyte b450m s2h
   fsp hydro hd700 700w
   corsair vengence lpx 16gb 2x8
   xpg spectix s40g 256gb m2
   corsair spec-delta rbg

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam neden 2700x'i seçtiniz. Yeni nesil AMD Ryzen'ları seçmeniz mantıklı olacaktır. Sistem biraz dağınık olmuş hocam. Şuan parçalar için konuşmak erken. Bütçenizi hazırladığınızda bildirirseniz yardımcı olabilirim:)

Malum dolar aldı başını gidiyor

KS

Efe karataş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam neden 2700x'i seçtiniz. Yeni nesil AMD Ryzen'ları seçmeniz mantıklı olacaktır. Sistem biraz dağınık olmuş hocam. Şuan parçalar için konuşmak erken. Bütçenizi hazırladığınızda bildirirseniz yardımcı olabilirim:)

Malum dolar aldı başını gidiyor

bu aklımdaki 2080s li sistem idi, sistemi ilk seçtiğimde sıvı soğutma koyamadım 3. nesil hem daha pahalı hemde amdnin wraith prism soğutucusunu ayriyetten alınca çok pahalı geliyordu r7 3. nesil alacakta parayı bu 2080s de toplamak zor, kendi içinde wraith prism bulunduran 2. nesil seçtim ayrıca b450 kartlar hazırda 2. nesil bios ile geliyor kıbrısta ne bios güncellemesi yapabilecek bu kartları satan bir teknoloji dükkanı var nede güncellemeyi yapmak için ödünç alabileceğim 2. veya 1. nesil işlemcisi olan bir arkadaşım var b550 serisi çıksa bu sorun olmaz tabiki eğer ben parayı toplayana dek çıkar ise, aklımda başka sistemlerde var 2070s alıp 3. nesil işlemci koyduğum ama genede b450 lerin 3 değil 2. nesil bios ile gelmesi hala büyük sorun. x570 koyarsam çok pahalıya gelir, b550 lerde sözde çıkacaktı nisan ayında ama iptal edildi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri