- İşlemci
- Ryzen 7 7700x
- Ekran Kartı
- Rx9070
Herkese selam. Uzun zamandır oyun için sistem toplamak istiyorum. Araştırmalarım sonucu 2 seçenek arasında kaldım. Bu ikisinin dışına çıkmayacağım. Tavsiye verebilirseniz sevinirim.
Öncelikle sistemi ağırlıklı oyun için kullanacağım. Yaş artık ilerledi, belki de son oyun bilgisayarım olacak. SSD ve ram hariç uzun yıllar sistemi upgrade etmeyi düşünmüyorum. Ağırlıklı rekabetçi veya çok oyunculu oyunlar oynamayı planlıyorum. Single player oyunları playstationdan oynuyorum.
İlk olarak sistemi 2k da kullanmak istiyorum. İkinci olarak alacağım ürünlerde fiyat performansı yüksek ve ekran kartı haricinde orta sınıf ürünler olmasını planlıyorum.
Kafamda belirlediğim 2 kombinasyon var. 2 sistemde de ortak kullanacağım komponentler var.
Ortak bileşenler:
Ssd: Samsun 990 evo plus
Ram: Kingston, XPC veya Crucial 2x16GB 6000mhz cl36
Kasa&PSU: Vento VG4200S( içinde FSP hydro k pro 750watt PSU var)
Sıvı Soğutma: Artic Liquid Freezer III 240 veya 280 (hediye geleceği için değiştirmeyeceğim)
1. Opsiyon
2. Opsiyon
-Sapphire Pulse Rx7800xt veya MSI Ventus 2x RTX 4060Tİ Super 16GB
-RYZEN 7 7700X
- MSI B850 Gaming Plus Wifi
Öncelikle sistemi ağırlıklı oyun için kullanacağım. Yaş artık ilerledi, belki de son oyun bilgisayarım olacak. SSD ve ram hariç uzun yıllar sistemi upgrade etmeyi düşünmüyorum. Ağırlıklı rekabetçi veya çok oyunculu oyunlar oynamayı planlıyorum. Single player oyunları playstationdan oynuyorum.
İlk olarak sistemi 2k da kullanmak istiyorum. İkinci olarak alacağım ürünlerde fiyat performansı yüksek ve ekran kartı haricinde orta sınıf ürünler olmasını planlıyorum.
Kafamda belirlediğim 2 kombinasyon var. 2 sistemde de ortak kullanacağım komponentler var.
Ortak bileşenler:
Ssd: Samsun 990 evo plus
Ram: Kingston, XPC veya Crucial 2x16GB 6000mhz cl36
Kasa&PSU: Vento VG4200S( içinde FSP hydro k pro 750watt PSU var)
Sıvı Soğutma: Artic Liquid Freezer III 240 veya 280 (hediye geleceği için değiştirmeyeceğim)
1. Opsiyon
- Sapphire Pulse Rx9070 veya GALAX RXT4070 Super
- Ryzen 5 7600
- MSI B650 Gaming Plus Wifi
2. Opsiyon
-Sapphire Pulse Rx7800xt veya MSI Ventus 2x RTX 4060Tİ Super 16GB
-RYZEN 7 7700X
- MSI B850 Gaming Plus Wifi