Sistem Yük Altında Aşırı Isınma Problemi

hayatikeskinn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar Merhaba, Sistemi yeni aldım ve bu tarz sıkıntılar yaşamaya başladım sorunun ne olduğunu çözemiyorum Fotoğraflarda gördügünüz gibi işlemci stres testinde hiçbir sıkıntı yok ısı değerleri normal fakat ekran kartınıda strese soktugumda işlemcinin sıcaklık değerleri 95 derecelere kadar fırlıyor sadece ekran kartını strese soktuğumda yine ısı değerleri normal oluyor soğutma sistemimdemi sorun var acaba yoksa işlemcimmi sikintili durum nedir yardımcı olursanız sevinirim

Sistem Özelliklerim
RTX 3060 12 GB EKRANKARTI
İ5 12400F İŞLEMCİ
H610M ANAKART
DDR4 3200 MHZ 16 GB CL16 RAM ( Ram hakkındada sorum var bu arada cpu-z programındaki değerlerde cl19 gösteriyor ramim cl19 mu cl16mi? )
Kasa Game Garajdan aldım 2 adet ön tarafta fanı var arkada 1 adet egzoz fanı var DK150 MODELİ
Tüm Performans stres testleri aşagıdakiler gibidir.
ekran kartı.png
işlemci.png
ram.png
IMG_20230120_024321.jpg

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Oyunlarda yada diğer yazılım uygulamalarında fps düşüşü yaşıyormusunuz?

KS

hayatikeskinn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Bunu yapip tekrardan dönüş sağliycam ram hakkinda durum nedir cl 16 mi yoksa cl 19 mu

KS

hayatikeskinn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
çok teşekkürler şuanlık sıkıntı çözüldü 55 derecelerde sabit seyrediyor bu şekilde çalıştırmanın oyun oynamanın herhangibir zararı olurmu ? yada fps düşüklüğü gibi genelde pubg oynuyorum gta v gibi oyunlarda sıkıntı yaratırmı

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
çok teşekkürler şuanlık sıkıntı çözüldü 55 derecelerde sabit seyrediyor bu şekilde çalıştırmanın oyun oynamanın herhangibir zararı olurmu ? yada fps düşüklüğü gibi genelde pubg oynuyorum gta v gibi oyunlarda sıkıntı yaratırmı
Max 10-15 FPS fark edebilir.

Soğutucu düşünürsen uygun fiyatlı bunu önerebilirim.

Son düzenleme:
KS

hayatikeskinn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Başka önerebileceğin varmi yada sivi sogutucu taksam daha iyi olmazmi çift fanli sivi soğutucu %100 kullanimda guzel değerler versin istiyorum 60 derecenin üzerine çikmasa iyi
Çift Fanlı bunu öneririm.

Sıvı soğutma da bunu önerebilirim.

KS

hayatikeskinn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Çift Fanlı bunu öneririm.

Sıvı soğutma da bunu önerebilirim.

hangisini kullansam daha iyi olur kule tipimi sıvı soğutmamı ? birde kasama uygun olacakmı oda bir soru işareti

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Arkadaşlar Merhaba, Sistemi yeni aldım ve bu tarz sıkıntılar yaşamaya başladım sorunun ne olduğunu çözemiyorum Fotoğraflarda gördügünüz gibi işlemci stres testinde hiçbir sıkıntı yok ısı değerleri normal fakat ekran kartınıda strese soktugumda işlemcinin sıcaklık değerleri 95 derecelere kadar fırlıyor sadece ekran kartını strese soktuğumda yine ısı değerleri normal oluyor soğutma sistemimdemi sorun var acaba yoksa işlemcimmi sikintili durum nedir yardımcı olursanız sevinirim

Sistem Özelliklerim
RTX 3060 12 GB EKRANKARTI
İ5 12400F İŞLEMCİ
H610M ANAKART
DDR4 3200 MHZ 16 GB CL16 RAM ( Ram hakkındada sorum var bu arada cpu-z programındaki değerlerde cl19 gösteriyor ramim cl19 mu cl16mi? )
Kasa Game Garajdan aldım 2 adet ön tarafta fanı var arkada 1 adet egzoz fanı var DK150 MODELİ
Tüm Performans stres testleri aşagıdakiler gibidir.
Ekli dosyayı görüntüle 14100Ekli dosyayı görüntüle 14101Ekli dosyayı görüntüle 14102Ekli dosyayı görüntüle 14103
stok soğutucu kullanıyorsan kule tipi al ya da sıvı soğutma bütçene göre değişir eğer bunlardan brini kullanıyorsan termal macunu yenile düzelir belki de fanı yerine oturtamamışsındır

stok soğutucu kullanıyorsan kule tipi al ya da sıvı soğutma bütçene göre değişir eğer bunlardan brini kullanıyorsan termal macunu yenile düzelir belki de fanı yerine oturtamamışsındır
stok soğutucuysa nromal ısı değeri

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri