Yardım Sistemde Sıkıntı Var

Zationy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Öncelikle sizlere sistemimi yazayım.
RX 7700xt 12gb
Ryzen 5 7600x
2x16gb ddr5
Asus Prime B650M-R
1 tb ssd

Bu sistem ile lolde 100 fps (aynı zamanda kasıyor) ve bunun haricinde mesela az önce valorantı açtım daha ilk ekranında oyun dondu sonrasında kapatmaya çalıştım yanıt vermiyor oldu, görev yöneticisine girdim hiçbir uygulamanın simgesi gözükmüyor hepsi silinmiş halde, valoranta tıklayıp görevi sonlandır diyince o da yanıt vermiyor oluyor. Ardından sürekli çarpıya tıklayarak kapatıyorum tekrardan açmaya çalışıyorum oyunu açılmıyor sadece valorant değil hiçbir oyun açılmıyor. Görev yöneticisi aynı şekilde kalıyor. Sistemi alalı daha 1 hafta olmadı. Dedim yazılımları mı yanlış yükledim fabrika ayarlarına sıfırladım yazılımsız denedim yine aynı. BİOS güncel değil benimkisi 3067 güncel bios 3278 onunla mı alakalıdır sizce?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Öncelikle sizlere sistemimi yazayım.
RX 7700xt 12gb
Ryzen 5 7600x
2x16gb ddr5
Asus Prime B650M-R
1 tb ssd

Bu sistem ile lolde 100 fps (aynı zamanda kasıyor) ve bunun haricinde mesela az önce valorantı açtım daha ilk ekranında oyun dondu sonrasında kapatmaya çalıştım yanıt vermiyor oldu, görev yöneticisine girdim hiçbir uygulamanın simgesi gözükmüyor hepsi silinmiş halde, valoranta tıklayıp görevi sonlandır diyince o da yanıt vermiyor oluyor. Ardından sürekli çarpıya tıklayarak kapatıyorum tekrardan açmaya çalışıyorum oyunu açılmıyor sadece valorant değil hiçbir oyun açılmıyor. Görev yöneticisi aynı şekilde kalıyor. Sistemi alalı daha 1 hafta olmadı. Dedim yazılımları mı yanlış yükledim fabrika ayarlarına sıfırladım yazılımsız denedim yine aynı. BİOS güncel değil benimkisi 3067 güncel bios 3278 onunla mı alakalıdır sizce?
Biostan değilde yerinde olsam temiz format atardım windows sıkıntılı kurulmus gibi geldi bana

KS

Zationy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bios güncelle hocam

Biostan değilde yerinde olsam temiz format atardım windows sıkıntılı kurulmus gibi geldi bana

Bu daha mantıklı
Yarın gidip bilgisayarcıda format attıracağım. Şu anda bilgisayara erişimim de gitti tamamen. PIN vardı bilgisayarda bilgisayarı açtım internet yok, pin çalışmıyor. PIN değiştirmem için internet gerekiyor baya rezil bir deneyim oluyor

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Yarın gidip bilgisayarcıda format attıracağım. Şu anda bilgisayara erişimim de gitti tamamen. PIN vardı bilgisayarda bilgisayarı açtım internet yok, pin çalışmıyor. PIN değiştirmem için internet gerekiyor baya rezil bir deneyim oluyor
Kendinde atabilirsin bilgisayarcıya gitmene gerek yok. Usb varsa çok kolay.

KS

Zationy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Kendinde atabilirsin bilgisayarcıya gitmene gerek yok. Usb varsa çok kolay.
Siparişini verdim 64 gb'lık bios güncellemesi için. Pazartesi de monitörüm gelecekti. İlk defa setup kuruyorum çok şanssız bir adamım. Klavyem bozuk gelir, kulaklığı 2.el gönderirler, bilgisayar bozuk gelir...

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Siparişini verdim 64 gb'lık bios güncellemesi için. Pazartesi de monitörüm gelecekti. İlk defa setup kuruyorum çok şanssız bir adamım. Klavyem bozuk gelir, kulaklığı 2.el gönderirler, bilgisayar bozuk gelir...
Olur teknolojik alet sonuçta şansız olarak bakmayın. Güvenilir firmalar seçerseniz sorun yaşama ihtimaliniz neredeyse 0 a düşer. Alacağınız herhangi bir ürün için buraya konu açarsanız yardımcı oluruz.

KS

Zationy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Sistemim düzeldiğinde bios ayarları konusunda olsun, driverler konusunda, windows veya amd ayarlarında yapmam gerekenler konusunda da yardımcı olabilir misiniz

çetin66

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
BIOS’u 3278 sürümüne güncelle. Asus sitesinden tüm anakart sürücülerini indir ve kur. Ya da Teknoloji destek hattı uzak bağlantı ile sorunun çözümüne yardımcı olacaktır aramanı önerebilirim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri