Sisteme 16+16 Ram Aldım Fakat Sistem Agırlaştı Windows +Internet Sadece Pcde Internet Yavaşladı

YİGİTGSGSGGE

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sisteme 16+16 ram aldım fakat sistem agırlaştı windows +internet sadece pcde internet yavaşladı

Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı 2.PNG

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
2 ayrı RAM! Aynı marka olması maalesef aynı RAM olduğu anlamına gelmiyor.

CL değerleri farklı, Profilleri farklı, biri dual side biri single side, birinde micron bellek var diğerinde spectek

İkisini satıp dual kit almanız lazım. Hatalı bir alışveriş olmuş.

Son düzenleme:

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
2 ayrı RAM! Aynı marka olması maalesef aynı RAM olduğu anlamına gelmiyor.

CL değerleri farklı, Profilleri farklı, biri dual side biri single side, birinde micron bellek var diğerinde spectek

İkisini satıp dual kit almanız lazım. Hatalı bir alışveriş olmuş.
hocam bilginizin olduğu bir konu olduğunu düşünerek yazıyorumda bende de 2 adet var ve cpu z de rank: single olarak gözüküyor fakat kit olarak aldım ne yapmalıyım bu durumda ?
1702457810971.png

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
hocam bilginizin olduğu bir konu olduğunu düşünerek yazıyorumda bende de 2 adet var ve cpu z de rank: single olarak gözüküyor fakat kit olarak aldım ne yapmalıyım bu durumda ? Ekli dosyayı görüntüle 29772
Ranks olayı farklı aslında. Ram'in yüzündeki belleklerin çalışma durumunu anlatır. Dual kit durumundan farklıdır yani. Aynı sizdeki gibi 2 ram Dual kit olduğu halde ramler single rank olabilir.

1702731174917.png

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Ram seçiminde dikkat edilmesi gerekenler:
DDR Tipi
Mhz Değeri
CL Değeri
Volt Değeri
Ram Hafızası

1- Anakartınızın en fazla kaç GB Ram desteklediğini öğrenmeniz lazım:
1. Arama kutusunda cmd'yi arayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın. Bu komut istemini açacaktır. 2. Komut istemi açıldığında wmic memphysical get maxcapacityEx yazın ve enter tuşuna basın. Burada bilgisayarınızın anakartının destekleyebileceği maksimum RAM kapasitesini gösterecektir. Kapasite Kilobayt olarak gösterildiğinden, raporda belirtilen sayıyı 1.048.576'ya bölerek Gigabayt'a çevirmeniz gerekir.

2- DDR Tipini bilmeniz lazım.
3- CPU-Z programını indirerek CL ve Volt değerlerini öğrenmeniz lazım.

Bu değerler ile eşleşen Ramler anakartınız ile uyumlu olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri