Sisteme Ayrılan Bölümü Güncelleştiremedik

Feltzschi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
Şu anda Windows 10 Home sürümünü kullanıyorum, bilgisayarım Windows 10'un sistem gereksinimlerini karşılıyor fakat Windows 10'un kurulumunu disk üzerinden başlattığımda konu başlığındaki "Sisteme ayrılan bölümü güncelleştiremedik." hatası alıyorum. Daha fazla bilgi kısmına tıkladığımda beni Windows 10 sistem gereksinimleri sayfasına yolluyor.

Disk yöneticisi konusunu denedim fakat bir çözüm yoluna ulaşamadım. Daha önce os x için hackintosh işlemi yapmıştım oradan kalma bir problem olduğunu tahmin edebiliyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Ads_z.png

furkancekmece

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarıma sağ tıklayın oradan Yönet sekmesine tıklatıp Disk yönetimine girin Sistemin kurulu olduğu sürücü hangisi ise üzerine sağ tıklayın ve Etkin olarak işaretleyin ve Güncelleme işlemini tekrar deneyin. olmadığı takdirde tekrardan yazın daha farklı çözüm yolları deneyelim

KS

Feltzschi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemin kurulu olduğu sürücü C, sağ tıkladığımda etkin seçeneği gelmiyor maalesef.

furkancekmece

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Orada etkin yazmamasının sebebi şuan zaten etkin olduğu için olabilir...
Sizin gibi bu hata ile bende ilk defa karşılaştım ama şöyle bir yol izleyebiliriz Bir Windows kurtarma DVD’si oluşturun. Kurtarma DVD’si oluşturmak için klonladığınız asıl disk’i yani HDD’yi kullanarak bilgisayarınızı açabilirsiniz. Bu kurtarma DVD’si ile Eğer SSD kullanıyorsanız SSD’nizi onarabilirsiniz. Bu onarım sırasında sistem otomatik olarak “Sisteme ayrıldı” alanını oluşturacaktır.

KS

Feltzschi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
SSD kullanmıyorum, zaten halihazırda bir Windows DVD si bulunuyor elimde, Windows 10'un gerçek iso dosyası direkt uygulamasından çektim. Şuan deniyorum, gelişmeleri paylaşırım bu başlık altından.

Boot menü de dvd seçeneği gözükmüyor, öneriniz nedir?

E

expert

Guest
dvd yi görmüyorsa biosı sıfırlama işlemi yapıp tekrar deneyiniz
sıfırlama işlemi için bios pilini çıkarıp dik şekilde tutup eksi ve artıyı kısa devre yapıp 5 saniye gibi bir süre tutunuz sonra çeip 5 saniye bekleyip tekrar yerine yerleştirip pc yi başlatıp boot menüden bakınız
eğer ide kablosu ile dvd rw yi ve harddiski bağladıysanız aynı ide kablo ile master slave ayarlarına bakın

KS

Feltzschi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dizüstü bilgisayar kullandığım ve o kadar teknik bilgiye sahip olmadığım için biosu kurcaladım, neticede formatı usb disk üzerinden atmayı başardım, şuan ter temiz bir bilgisayar üzerinden yazıyorum. Yardım denemeleri için teşekkürler.

Çözüm yolu: BIOS'dan boot security kısmını disable haline getireceksiniz, f10 save&quit ardından usb diskinizi takıp boot options da #1 konumuna getireceksiniz. Tekrar f10 save&quit ardından kurulumu gerçekleştirin ve keyfinize bakın.

E

expert

Guest
Çözüm formatta hacı bilgisayarcı abiler boşuna demiyor :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri