Sisteme Görüntü Gelmiyor

Pritex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda https://www.gaming.gen.tr/urun/4075...pm14=1642674511&wccpm15=1697730123&wccpl=16bu sistemi aldım. Sistem geldikten sonra hava soğutucumu ve ekran kartımı taktım. Daha sonra sistem açıldı BIOS'u güncelleyip temiz Windows 10 kurulumu yaptım. Hiçbir problem yoktu. Lakin daha sonra sistemi kapatınca görüntü gelmedi ekrana. DisplayPort girişini değiştirip kasadan öbür ekran kartı güç girişini taktım. Arkadan Power aç kapatıp yaptıktan bir süre sonra tekrar görüntü alabildim. Hemen tüm driverları güncelledim. Lakin gene sistem kapandıktan sonra görüntü alamadım. Aradan birkaç saat geçince ilk açışta tekrar görüntü verdi. Ancak kapanma/yeniden başlatma durumunda tekrar görüntü alamıyorum.
W11 kurup denedim hala aynı. RAM yuvalarını değiştirdim bir fark olmadı. BIOS pili sök tak da işe yaramadı. Gamingen desteğe ulaştım ardından gönderin bakalım denildi. 2 kez gidip gelmesine rağmen adamlar bizde görüntü var sistemde problem yok diye tarafıma video gönderdiler. Aynı şekilde bende çalışmadığına dair video gönderdim ancak çözemedik. Daha sonra kendim sorunları eleyerek gittim. Öncellikle sağlam bir akım korumalı priz (https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-5-li-akim-korumali-priz-pm5-gr-pm-hrspm5gr) alıp onunla denedim nafile, daha sonra Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 AMD EXPO DDR5 Ram (CMH32GX5M2B6000Z30K) yeni RAM alıp denedim gene nafile,
Kasadan RAM'leri tak çıkar yaptığımda görüntü alabiliyorum lakin bir seferlik daha sonra sistem kapandığında veya yeniden başlatılınca görüntü gidiyor.
Ayrıca kasadan reset tuşu ile birkaç kez reset atınca nadiren de olsa görüntü geliyor.Sistemi kapatana/yeniden başlatana kadar sorunsuz kullanabiliyorum
Bir ihtimal BIOS yanlış yüklenmiştir dedim, sonraki gelen en güncel sürümü tekrar kurdum gene nafile.
Not:Ekran kartını farklı sistemde denedim bir problem görülmüyor.
Not 2: Farklı monitör, farklı kablolar, BIOS resetleme, HDMI girişi olsun hepsi denendi ancak sonuç alamadım.
Sizce ne tür bir sorun olabilir? Bilen, bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa aranızda yardımlarınızı bekliyorum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
483
''Arkadan Power aç kapatıp yaptıktan bir süre sonra tekrar görüntü alabildim. Hemen tüm driverları güncelledim. Lakin gene sistem kapandıktan sonra görüntü alamadım. Aradan birkaç saat geçince ilk açışta tekrar görüntü verdi. Ancak kapanma/yeniden başlatma durumunda tekrar görüntü alamıyorum.''

Verdiğiniz bu bilgilere göre uyuşan nvdia destek forumunda bir konu dikkatimi çekti.

Tabi sizin durumunuza göre kesin budur diyemeyiz. Farklı sebeplerden de bu sorun çıkıyor olabilir.

NVIDIA 4060TI Grafik Kartı - ilk açılışta ekran yok
yine rtx4060ti ekran kartı.

Çözüme yönelik yorum yapan ilk açıklamaları önemli daha sonra yükleme testleri vs istemiş. Minidump ile ayrıntılı analiz için. Bunlara girmezsiniz.

Çünkü konuda şuna dikkat çekilmiş;

''Buradaki teori, RESTART / RESET yaptığınızda PSU'nun tamamen boşalmadığı ve bu nedenle soğuk önyükleme yaptığınızda aynı zorluğa sahip olmadığıdır.
Bu yüzden yavaş bir Kapasitör dolumu olabilir.''

Siz konuyu Google translate yardımıyla incelersiniz. Konuyu açanın sorununu, verilen cevap vb.

PC yi tamamen kapatıp, psu güç kablosunu çıkarın. Uzun bir süre bekleyin. Tekrar açmayı deneyin. aynı sorunu vercesk mi?

Son olarak yine bir videoda bios ayarlarında
Advanced/System Agent (SA) Configiration
-----Graphics Configirations

Videoda 5:20 dk hemen sonrasındaki bios ayarlama bölümü
Yani pek sanmıyorum düşük bir ihtimal ama yine de bir bakın.

KS

Pritex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
''Arkadan Power aç kapatıp yaptıktan bir süre sonra tekrar görüntü alabildim. Hemen tüm driverları güncelledim. Lakin gene sistem kapandıktan sonra görüntü alamadım. Aradan birkaç saat geçince ilk açışta tekrar görüntü verdi. Ancak kapanma/yeniden başlatma durumunda tekrar görüntü alamıyorum.''

Verdiğiniz bu bilgilere göre uyuşan nvdia destek forumunda bir konu dikkatimi çekti.

Tabi sizin durumunuza göre kesin budur diyemeyiz. Farklı sebeplerden de bu sorun çıkıyor olabilir.

NVIDIA 4060TI Grafik Kartı - ilk açılışta ekran yok
yine rtx4060ti ekran kartı.

Çözüme yönelik yorum yapan ilk açıklamaları önemli daha sonra yükleme testleri vs istemiş. Minidump ile ayrıntılı analiz için. Bunlara girmezsiniz.

Çünkü konuda şuna dikkat çekilmiş;

''Buradaki teori, RESTART / RESET yaptığınızda PSU'nun tamamen boşalmadığı ve bu nedenle soğuk önyükleme yaptığınızda aynı zorluğa sahip olmadığıdır.
Bu yüzden yavaş bir Kapasitör dolumu olabilir.''

Siz konuyu Google translate yardımıyla incelersiniz. Konuyu açanın sorununu, verilen cevap vb.

PC yi tamamen kapatıp, psu güç kablosunu çıkarın. Uzun bir süre bekleyin. Tekrar açmayı deneyin. aynı sorunu vercesk mi?

Son olarak yine bir videoda bios ayarlarında
Advanced/System Agent (SA) Configiration
-----Graphics Configirations

Videoda 5:20 dk hemen sonrasındaki bios ayarlama bölümü
Yani pek sanmıyorum düşük bir ihtimal ama yine de bir bakın.

Öncellikle değerli yanıtın için teşekkür ederim.
İlk olarak ekran kartını farklı bir sistem de denediğimde hiç bir problem yaşamadım.
Pc yi tamamen kapatıp psu fişini çekip,ramleri çıkarıp bios pilini çıkarıp 20dk bekledikten sonra ekran kartını,pili ve ramleri taktıktan sonra görüntü geldi.
Sistemi kapatana kadar veya monitör uykuya geçene kadar herhangi bir problem yaşamadım.Sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
483
Siz zaten sorunun hangi donanım, donanımlar, görüntü kabloları tespiti için eleme yöntemi ile yapılabilecekleri yapmışsınız. Daha farklı bir yöntem var mı bilemiyorum.

Servise gittiğinde, restartlarda, veya kapatıp hemen açmalarda bu durumu yaşadığınızı belirttiniz değil mi? Yani orada her türlü olasılığı değerlendirmeleri, geniş testler yapmaları lazımdı. Teknik ekipman imkanları var.

''lk olarak ekran kartını farklı bir sistem de denediğimde hiç bir problem yaşamadım.''
Bu sayede en azından sorunun ekran kartında olmadığı anlaşılmış oluyor.

Akşam PC yi kapattığımda sorun olmuyor diyorsunuz.ki bunlar uzun süreli kapatmlar (8,10 sat belki daha fazla,
Anlık restartlar, vaya hemen aç kapatmalar sorun çıkmakta.

Bu sebeple Nvdia forumundaki teknik danışmanın yorumu dikkatimi çekmişti. O da kesin bir cevap veremiyor. PSU ihtimalinden bahsedip, ayrıntılı inceleme için yükleme testleri, çökmeler oluştuğunda minidump dosyaları istemiş.

Ekran kartı yükleme testleri, PSU yükleme testleri ne derece sağlıklı bilgi verir; bu testlere pek aşina olmadığım için bilemiyorum.

Uzaktan kesin birşey söylemek malesef çok zor. Size sorunun hangi donanımdan kaynaklandığına dair kesin profesyonel tespit gerekiyor.

Gaminggen servis hizmetleri bulunduğunuz şehirde mi? Sizinde kasa ile gidip durumu tekrar anlatıp imkanı varsa tekrar başvurun bence.. uzakta ise tekrar göndermeniz gerekiyor diye düşünmekteyim.

Daha fazla yardımcı olamıyorum malesef...

Son düzenleme:
KS

Pritex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Siz zaten sorunun hangi donanım, donanımlar, görüntü kabloları tespiti için eleme yöntemi ile yapılabilecekleri yapmışsınız. Daha farklı bir yöntem var mı bilemiyorum.

Servise gittiğinde, restartlarda, veya kapatıp hemen açmalarda bu durumu yaşadığınızı belirttiniz değil mi? Yani orada her türlü olasılığı değerlendirmeleri, geniş testler yapmaları lazımdı. Teknik ekipman imkanları var.

''lk olarak ekran kartını farklı bir sistem de denediğimde hiç bir problem yaşamadım.''
Bu sayede en azından sorunun ekran kartında olmadığı anlaşılmış oluyor.

Akşam PC yi kapattığımda sorun olmuyor diyorsunuz.ki bunlar uzun süreli kapatmlar (8,10 sat belki daha fazla,
Anlık restartlar, vaya hemen aç kapatmalar sorun çıkmakta.

Bu sebeple Nvdia forumundaki teknik danışmanın yorumu dikkatimi çekmişti. O da kesin bir cevap veremiyor. PSU ihtimalinden bahsedip, ayrıntılı inceleme için yükleme testleri, çökmeler oluştuğunda minidump dosyaları istemiş.

Ekran kartı yükleme testleri, PSU yükleme testleri ne derece sağlıklı bilgi verir; bu testlere pek aşina olmadığım için bilemiyorum.

Uzaktan kesin birşey söylemek malesef çok zor. Size sorunun hangi donanımdan kaynaklandığına dair kesin profesyonel tespit gerekiyor.

Gaminggen servis hizmetleri bulunduğunuz şehirde mi? Sizinde kasa ile gidip durumu tekrar anlatıp imkanı varsa tekrar başvurun bence.. uzakta ise tekrar göndermeniz gerekiyor diye düşünmekteyim.

Daha fazla yardımcı olamıyorum malesef...
Öncelikle tekrardan teşekkür ederim. Şu anda uzun kapatmalar da vs de sorun yaşıyorum.Gamingene durumu birerbir bildirdim her bir parçanın testlerinin yapıldığını söylediler, bir problem görünmüyor sorun yok şeklinde geldi tarafıma. Maalesef ankarada olduğumdan dolayı gaminggene doğrudan ulaşamıyorum

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
farklı bir psu ile deneyebilirmisiniz bios default ayarlara alıp
bazı cihazlarda kapasitör şiştiğinde ilk startı almıyor bir müddet bekleyip sonra açılıyor böyle bişeymi acaba
birde pc soğuk bir odadamı acaba benzer bir durum gelmişti başıma esertepede

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri