Yardım Sistemi Yeni Kurdum 5 6 Saat Oynadım Sonrasında Hata

Hasanbr21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Sistemi yeni dizdim ama ssdim eski yani herşeyi otomatik kullandım bi sorun yoktu 5 saat oyun oynadıktan sonra yani oyun indirmesi için pc açık bırakıp komut işleminden 1 saat sonra otomatik kapat yaptım eve gelip sistemi açtığımda bu sorun oldu win 11 kullanıyorum nasıl çözebilirim

Ekli dosyalar

• IMG_3976.jpeg
    IMG_3976.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 29

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Çok fazla nedeni olabilir. Yeni donanım eklerken yüklenen yazılım veya kendi yüklediğiniz bir yazılım sonrası çakışma yaşanması, eksik Win güncellemesi, başarısız Win güncellemesi, virüs bulaşması gibi nedenler sayılabilir. Çözümü de birden fazla olabilir.
Daha önce bir geri yükleme noktası oluşturduysanız geri yükleme noktasına dönebilirsiniz. Ancak geri yükleme tarihinden bugüne kadar olan yüklemeleri ve verileri kaybedebilirsiniz. Bunu yapıp yapmamaya kendiniz karar verin.

Arama çubuğuna CMD yazıp, üzerine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın (CMD yazıp CTRL+Shift basılı iken Enter basarak da yapabilirsiniz). Açılan pencerede EVET derseniz komut sayfasını admin olarak yönetirsiniz.
Açılan sayfaya sfc /scannow yazıp enter'a basın.
Bu işlem tüm sistem dosyalarını tarayıp bozuk dosyaları önceden önbelleğe alınmış kopyasıyla değiştirir.
Tarama işlemi bitince %100 complete yazısının altında
Windows Resource Protection did not find any integrity violation
sadece bu kadar yazıyorsa sorun bulamamış demektir. Bu satırın altında daha fazla yazı varsa sorun bulmuştur ve düzeltmiş olması gerekir.

Sonrasında Windows güncellemesi mevcutsa güncelleme yapın.

Sisteminiz AMD ise AMD'nin sitesine girip sisteminize uygun chipset driverı indirip güncelleyin.
İntel ise eksik dosyaları güncelleme asistanı vardı. Buraya tıklayarak orijinal sitesine ulaşabilirsiniz veya google aramalardan Intel® Driver & Support Assistant aratıp İntel'in sitesinden indirebilirsiniz. Sonrasında eksik dosya varsa tamamlayıp sistemin daha stabil çalışmasını sağlayabilir.

Bir virüs bulaşmışsa anti-virüs yazılımınız varsa onu değiştirip daha etkili birini kullanın. Yoksa da Bitdefender veya Kaspersky indirip deneme sürümü ile sisteme komple tarama yapabilirsiniz (ücretsiz deneme ile ücretli sürümün işlevi aynıdır).

Yazdıklarımdan daha fazla çözüm yöntemleri de olabilir. İşin uzmanı değilim, uzun zamandır bilgisayar kullanıcısıyım.

KS

Hasanbr21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Çok fazla nedeni olabilir. Yeni donanım eklerken yüklenen yazılım veya kendi yüklediğiniz bir yazılım sonrası çakışma yaşanması, eksik Win güncellemesi, başarısız Win güncellemesi, virüs bulaşması gibi nedenler sayılabilir. Çözümü de birden fazla olabilir.
Daha önce bir geri yükleme noktası oluşturduysanız geri yükleme noktasına dönebilirsiniz. Ancak geri yükleme tarihinden bugüne kadar olan yüklemeleri ve verileri kaybedebilirsiniz. Bunu yapıp yapmamaya kendiniz karar verin.

Arama çubuğuna CMD yazıp, üzerine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın (CMD yazıp CTRL+Shift basılı iken Enter basarak da yapabilirsiniz). Açılan pencerede EVET derseniz komut sayfasını admin olarak yönetirsiniz.
Açılan sayfaya sfc /scannow yazıp enter'a basın.
Bu işlem tüm sistem dosyalarını tarayıp bozuk dosyaları önceden önbelleğe alınmış kopyasıyla değiştirir.
Tarama işlemi bitince %100 complete yazısının altında
Windows Resource Protection did not find any integrity violation
sadece bu kadar yazıyorsa sorun bulamamış demektir. Bu satırın altında daha fazla yazı varsa sorun bulmuştur ve düzeltmiş olması gerekir.

Sonrasında Windows güncellemesi mevcutsa güncelleme yapın.

Sisteminiz AMD ise AMD'nin sitesine girip sisteminize uygun chipset driverı indirip güncelleyin.
İntel ise eksik dosyaları güncelleme asistanı vardı. Buraya tıklayarak orijinal sitesine ulaşabilirsiniz veya google aramalardan Intel® Driver & Support Assistant aratıp İntel'in sitesinden indirebilirsiniz. Sonrasında eksik dosya varsa tamamlayıp sistemin daha stabil çalışmasını sağlayabilir.

Bir virüs bulaşmışsa anti-virüs yazılımınız varsa onu değiştirip daha etkili birini kullanın. Yoksa da Bitdefender veya Kaspersky indirip deneme sürümü ile sisteme komple tarama yapabilirsiniz (ücretsiz deneme ile ücretli sürümün işlevi aynıdır).

Yazdıklarımdan daha fazla çözüm yöntemleri de olabilir. İşin uzmanı değilim, uzun zamandır bilgisayar kullanıcısıyım.
Bayağı uğraştım en son ramleri söküp yer değiştirip geri taktım ve sistem düzeldi umarım tekrar yaşamam

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Mavi ekran verdiğinde bilgisayar hataya dair mini bir kayıt tutar.
Format atmayı düşünürseniz formatlamadan evvel o kayda ulaşmanızı öneririm. Olur da formatla veya yazılımsal olarak çözülmeyecek RAM hatası varsa veya RAM arızası varsa bu analizden öğrenebilirsiniz. Gerçi donanımsal sorun varsa format attıktan sonra da aynı sorunlar tekrarlar. Tabii bozuk Windows dosyasıyla yeniden kurulum yapacak olursanız, bu da mavi ekran hatalarına sebep olabilir. Bu yüzden en doğru çözüm için:

Tespit yapmak için minidump dosyaları analiz edilmeli. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir (ben analizini bilmiyorum).

Minidump dosyasına erişmek ve paylaşmak için bu alıntıladığım yönergeleri izleyebilirsiniz:
Bu arada ben mavi ekran minidump dosyalarını okumayı bilmiyorum. Bilen arkadaşlar belki yardımcı olabilir.

Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi ekran hatalarının nedenini öğrenebiliriz.

Minidump dosyaları C:\Windows\Minidump klasöründe bulunur ve DMP uzantılıdır.

Bu dosyaları sizden istediğimizde yapmanız gereken işlemler sırasıyla şöyle:
  1. Masaüstünde yeni bir klasör oluşturun. İsmi önemli değil.
  2. C:\Windows\Minidump klasörüne girin ve buradaki bütün DMP dosyalarını seçip Masaüstünde oluşturduğunuz klasöre kopyalayın.
  3. Bütün dosyaları seçin ve sağ tıklayıp "Add to archive... / Arşive ekle..." komutunu verin. Tamam dediğinizde bütün dosyalar sıkıştırılıp tek dosya yapılacak.
  4. Şimdi sıkıştırılmış bu dosyayı aşağıdaki servislerden herhangi birine, herkese açık olacak şekilde yükleyin ve indirme bağlantısını bizimle paylaşın:

KS

Hasanbr21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam sisteme hiçbi şekilde giremiyorum format atmak için nasıl yapabilirim

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Hocam sisteme hiçbi şekilde giremiyorum format atmak için nasıl yapabilirim
Tam anlamadım. Bilgisayar hiç mi açılmıyor? Yoksa bilgisayar açılıyor da Windows mu açılmıyor? Tam olarak neye giremediğinizi yazmazsanız anlayamayız.

Bilgisayar açılıyorsa ve Windows'a giremiyorsanız, başka bir bilgisayardan format USB oluşturup Win 11 kurumu yaparsınız.

Ancak "hiçbir şekilde giremiyorum" dediğiniz şey bilgisayarın açılmaması ise donanımsal problem vardır. Arızalı parçayı bulup garantiye göndermeniz gerekir. Hazır sistem aldıysanız sistemin tamamını gönderebilirsiniz ve arızayı onlar bulur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri