26.000-30.000 TL Sistemi Yükseltmeli Mi ? Sıfırdan Mı Toplamalı ?

MyLmz41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
Ryzen5 3600x
Ekran Kartı
1650 Super
Selamun Aleyküm arkadaşlar. Herkese hayırlı günler diliyorum.

Öncelikle mevcut bilgisayarım şu şekildedir;

Anakart - B450 Pro M2 Max

Ekran Kartı - Nvidia GeForce GTX 1650 Super

Ram - Corsair Vengeance LPX 32GB (2X16GB) 3600Mhz

İşlemci - Ryzen5 3600x

Kasa + PSU - Frisby Galaxy Fc 9575g 650w 80+

Ssd - Toshiba ocz 500Gb Rc500 M.2

Genel olarak oyun oynadığım bir bilgisayar fakat arada özellikle After Effect ve Premier Pro tarzı uygulamalar da kullandığım oluyor.
Başlıkta da belirttiğim üzere yükseltmeli mi yoksa elde olanı da satıp sıfırdan yeni bir sistem mi kurmalıyım?
25-30 Bin arasında bir bütçem var, önerileriniz nelerdir nasıl bir yol izlemeliyim?
Şimdiden teşekkür ediyorum.

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
Selamun Aleyküm arkadaşlar. Herkese hayırlı günler diliyorum.

Öncelikle mevcut bilgisayarım şu şekildedir;

Anakart - B450 Pro M2 Max

Ekran Kartı - Nvidia GeForce GTX 1650 Super

Ram - Corsair Vengeance LPX 32GB (2X16GB) 3600Mhz

İşlemci - Ryzen5 3600x

Kasa + PSU - Frisby Galaxy Fc 9575g 650w 80+

Ssd - Toshiba ocz 500Gb Rc500 M.2

Genel olarak oyun oynadığım bir bilgisayar fakat arada özellikle After Effect ve Premier Pro tarzı uygulamalar da kullandığım oluyor.
Başlıkta da belirttiğim üzere yükseltmeli mi yoksa elde olanı da satıp sıfırdan yeni bir sistem mi kurmalıyım?
25-30 Bin arasında bir bütçem var, önerileriniz nelerdir nasıl bir yol izlemeliyim?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Satıp yeni sistem al derdim. Elindekini 10k üstüne satsan 40k ya 7500f+4070super sistem dizersin. Daha pahalıya satadabilirsin random rakam verdim.

KS

MyLmz41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Satıp yeni sistem al derdim. Elindekini 10k üstüne satsan 40k ya 7500f+4070super sistem dizersin. Daha pahalıya satadabilirsin random rakam verdim.
Cevabın için teşekkür ederim Üstadım. Peki önerebileceğin sistem, marka ya da parçalar var mıdır ? Özellikle dikkat edeceğim.

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
Cevabın için teşekkür ederim Üstadım. Peki önerebileceğin sistem, marka ya da parçalar var mıdır ? Özellikle dikkat edeceğim.
Marka olarak ekran kartında msi ventus ve gigabyte windforce serisinden uzak durmaya çalış özellikle onun dışında pek bir şey yok.
Sistem olarak bütçene bağlı bunu özelleştiririz. Elindekini satacağın fiyata bağlı bütçen 40 45 e çıkarsa ona göre özelleştiririz.

KS

MyLmz41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Marka olarak ekran kartında msi ventus ve gigabyte windforce serisinden uzak durmaya çalış özellikle onun dışında pek bir şey yok.
Sistem olarak bütçene bağlı bunu özelleştiririz. Elindekini satacağın fiyata bağlı bütçen 40 45 e çıkarsa ona göre özelleştiririz.
Anladım mantıklı olan eldekini satıp ona göre yol çizmek teşekkürler Üstadım.

Ron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
windforce serisini neden beğenmiyorsunuz konudan bağımsız?

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
windforce serisini neden beğenmiyorsunuz konudan bağımsız?
Beğenmiyorum değil windforce x2 falan soğutma konusunda genel olarak iyi değil. Zaten fiyat olarak galax, inno3d tarzı kartlar ile yakın fiyatlarda olduğu için almanın mantığı yok. Windforce 3x veya ventus 3x gene idare ediyor az çok ama gene fiyat olarak da m antıklı değil.

Ron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Beğenmiyorum değil windforce x2 falan soğutma konusunda genel olarak iyi değil. Zaten fiyat olarak galax, inno3d tarzı kartlar ile yakın fiyatlarda olduğu için almanın mantığı yok. Windforce 3x veya ventus 3x gene idare ediyor az çok ama gene fiyat olarak da m antıklı değil.
4070 windforce var 3 fanlı olan bende o iyi midir

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221
4070 windforce var 3 fanlı olan bende o iyi midir
Dediğim gibi 3x ler gene fena değil kendiniz test edebilirsiniz isterseniz. Eğer önceden aldıysanız zaten iade falan edemeyeceğiniz için yapacak bir şey yok.

Ron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Dediğim gibi 3x ler gene fena değil kendiniz test edebilirsiniz isterseniz. Eğer önceden aldıysanız zaten iade falan edemeyeceğiniz için yapacak bir şey yok.
alalı 1 ay oldu hiçbir problem cıkmadı daha umarım cıkmaz hocam tesekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri