Yardım Sistemim Hakkında Görüş Ve Eleştirileriniz

ysinanunal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
AMD Ryzen 9 9950X3D
Ekran Kartı
Asus RTX 5080 Tuf Gaming OC Edition
Merhaba arkadaşlar, aşağıda listelediğim parçalarla sistem toplamayı planlıyorum. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

1- Asus Rog Strix B850-A Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
2- Asus RTX 5080 Tuf Gaming OC Edition
3- AMD Ryzen 9 9950X3D
4- NZXT H9 Flow Kasa
5- GSKILL 64GB TZ5 Neo RGB DDR5 6000MHz CL28
6- SAMSUNG 2TB 990 PRO with HeatSink (7540MB Okuma / 6900MB Yazma)
7- Cooler Master MasterLiquid 360 Atmos ARGB 360 mm
8- Asus TUF Gaming 1000W PSU
9- ViewSonic VX2758A-2K-PRO Monitör
10- Dotvolt 2kva MN2KVA Onlıne Güç Kaynağı

KS

ysinanunal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sisteme ufak tefek ekleme çıkarmalar yaptım hocam. Son hali fiyatlarıyla bu şekilde. Buna en son bir ARGB Hub alıp sonlandırmayı düşünüyorum.

sistem.jpg

KayraBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
190k o_O

Ben oğluma 28k'ya sistem aldım bayıldı vallahi. Bilgisayardan anlamıyor gerçi bu da benim işime geldi :D

KS

ysinanunal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet hocam, fiyat yüksek, f/p bir sistem olmadığının farkındayım ama yüksek performanslı bir sistem olduğu kesin.
35 yaşında kendi mesleğimi ve kendi işimi yapan biri olarak biraz da kendimi ödüllendirme sistemi, çocukluk hayali gibi bir şey :D RTX5090'lı da kurmayı düşündüm ama o da iyice abartı olacaktı. Hem işim, hem oyun zevkimi bu sistem fazlasıyla karşılıyor.

Umarım oğlunuz daha üst düzey sistemlere sahip olur. :)

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
64
bu paraya 5090 sistem toplanabilirdi, tercih meselesi hayırlı olsun ama bu sistemin hakkı 4k monitor :)

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
64
Nasıl toplardım? İade edeyim ona göre 5080'i. :)

KS

ysinanunal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam, benim pc'im iş istasyonu aynı zamanda. 3D BIM modelleri üzerinde çalışmak, yapısal analizleri hızlı yapmak da önemli. Benim 4K oyun oynamak gibi bir derdim yok, 2K ile farkını anlamak için çok büyük monitör lazım. RTX 5090 ekran kartının hakkı büyük ve OLED 4K monitördür bana göre. Onlar da 40 bin TL ve üzeri.
Gönderdiğin sistemlerdeki RAM ve SSD'ler kapasite ve performans olarak aşağıda. İşlemciler zaten benim işlemcimin performansında değil. E bu sistem fiyatlarına ekran dahil değil. Ben tüm ürünleri 3, 6, 9 vadesiz taksit yaptım. Bu siteler 2. taksit dediğin zaman deli gibi vade farkı yapıştırıyor. Bir ekran kartını alıyorsan yardımcı elemanları da aynı seviye doldurman lazım ki gerçekten hakkını verebilesin. Ben 5080'in hakkını veren bir sistem kurdum, 5090 için benim mantığımda monitörle beraber 300 bin bantlarına çıkman gerek. Tabi bu benim yaklaşımım.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Hayırlı olsun. Hem iş hemde oyun için gayet yeterli sistem. Tabiki fiyat durumu tartışılır. Acelesi yoksa parça parça alınıp belki uyguna alınabilinirdi. Ürünleri indirimde bulup almayıda tercih edebilirdiniz. Lakin yaptığınız iş sistemi kısa sürede amorti edecekse bu durum göz ardı edilebilir.

KS

ysinanunal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hayırlı olsun. Hem iş hemde oyun için gayet yeterli sistem. Tabiki fiyat durumu tartışılır. Acelesi yoksa parça parça alınıp belki uyguna alınabilinirdi. Ürünleri indirimde bulup almayıda tercih edebilirdiniz. Lakin yaptığınız iş sistemi kısa sürede amorti edecekse bu durum göz ardı edilebilir.
Sağ olun. Zaten parça parça güvenilir satıcı, taksit imkanı ve uygun fiyat kombinasyonuyla ürünlere satın alındı. İşlemci daha ucuz olabilirdi örnek olarak, fakat Tray almak istemedim. KDV'den de düşüyorum zaten. :) Dediğim gibi fiyat/performans bir sistem değil, zaten RTX5080-R9 9950X3D kombinasyonu oldukça pahalı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri