SİSTEMİM İYİ AMA KASMALAR OLUYOR

alperrgnnc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sistemim iyi 3060 lı 12400 lü sistemim var ve herhangi bişide gezinirken daha yeni olmaya başladı küçük küçük kasma oluyo akıcı değil ve hz 180 sorunun çözümünü bilen varmı mouse imleci herhangi bir yerde gezinirken bi anda ışınlanıyo kasıyo

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
ekran kartı driver ını vs sildim tekrar kurdum geforce experience fln
Monitör overclock ile 180 oluyorsa 144 ya da 160 doğal desteklediği değerde denediğinizde de aynı mı? başka monitör ya da televizyona bağlayıp dener misiniz aynı sorunu orada da verirse sorun monitör değil muhtemelen ekran kartındandır.

KS

alperrgnnc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monitör overclock ile 180 oluyorsa 144 ya da 160 doğal desteklediği değerde denediğinizde de aynı mı? başka monitör ya da televizyona bağlayıp dener misiniz aynı sorunu orada da verirse sorun monitör değil muhtemelen ekran kartındandır.
ama 2aydır böle bi sorun yoktu ve evet overclockla oluyor itopyadan direk böle geldi ellemedik

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Monitörünüz nedir ?
Bilgisayara Küçük kasmalar olmadan önce 3.parti yazılımlar,Crack,gibi şeyler yüklediniz mi ?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
ama 2aydır böle bi sorun yoktu ve evet overclockla oluyor itopyadan direk böle geldi ellemedik
Haklısınız ama 2 ay sonra böyle olmasına bir şey sebep olmuş. Belki monitör belki ekran kartı. Belki yüklediğiniz bir yazılım etkilemiştir. Sorunu bulmak için ihtimalleri elemeye çalışıyoruz.

KS

alperrgnnc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KS

alperrgnnc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
not defterini aç veya wordü klavyede bi harfe basılı tut takılma olmazsa uzun süre sorun mouse pili olabilir
Ondanda olabilir kablolu mouse varsa deneyebilir misiniz bi ara kablosuz kullandım çok sinir oluyordum arada takılıyordu.
Ondanda olabilir kablolu mouse varsa deneyebilir misiniz bi ara kablosuz kullandım çok sinir oluyordum arada takılıyordu.
yazı yazarken problem yok mesela gta da etrafa döndürürken takılıyodu

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Windows güncellemelerini kontrol edin
Anakart sürücülerini daha günceli varsa güncelleyin (anakart modelinizi google aratıp bulabilirsiniz)
Ekran kartı sürücüsünü zaten yapmışsınız
Fare için program varsa güncelleyin veya kaldırıp kurmayı deneyin

Monitör ayarlarından varsa G-Sync kapalıysa açın veya açıksa da tekrar kapayıp açmayı deneyin. Monitör Hz oranı ile ekran Hz oranını eşitleyin. Denetim masası>Sistem> Ayarlar > Ekran>Gelişmiş görüntü ayarları (buradaki Hz ayarı ile monitör Hz eşit olsun). Zaten eşitse sorun buradan değildir.

KS

alperrgnnc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kablolu bir mouseda deneyebilir misiniz ?
Ben oyunlar için Kablosuz mouse kullanımını gerek bulmuyorum pilin bitmesi bir yana kablolu mouse daha iyi oluyor.
mouse logitech g305 gayet memnunum fakat kablolu mouse um yok deneyemem

g
Windows güncellemelerini kontrol edin
Anakart sürücülerini daha günceli varsa güncelleyin (anakart modelinizi google aratıp bulabilirsiniz)
Ekran kartı sürücüsünü zaten yapmışsınız
Fare için program varsa güncelleyin veya kaldırıp kurmayı deneyin

Monitör ayarlarından varsa G-Sync kapalıysa açın veya açıksa da tekrar kapayıp açmayı deneyin. Monitör Hz oranı ile ekran Hz oranını eşitleyin. Denetim masası>Sistem> Ayarlar > Ekran>Gelişmiş görüntü ayarları (buradaki Hz ayarı ile monitör Hz eşit olsun). Zaten eşitse sorun buradan değildir.
gsync nereden açıcam ve hdmi kullanıyorum

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
gsync nereden açıcam ve hdmi kullanıyorum

Monitörün tuşları ile monitör ayarlarından erişebilirsiniz. Kullanım kılavuzunda da yazar. Eğer monitör model numarası yazarsanız google araması sonucu kullanım kılavuzuna erişebilirsiniz.
Kablosuz fare pilli ise pilleri değişip denemenizi öneririm. Ayrıca farenin kablosuz alıcısını fareye daha yakın bir noktaya almanız da işe yarayabilir.

KS

alperrgnnc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monitörün tuşları ile monitör ayarlarından erişebilirsiniz. Kullanım kılavuzunda da yazar. Eğer monitör model numarası yazarsanız google araması sonucu kullanım kılavuzuna erişebilirsiniz.
Kablosuz fare pilli ise pilleri değişip denemenizi öneririm. Ayrıca farenin kablosuz alıcısını fareye daha yakın bir noktaya almanız da işe yarayabilir.
yaptım ama fareden ve monitorun özelliklerinide oynaştım olmadı

yaptım ama fareden ve monitorun özelliklerinide oynaştım olmadı
gta 5 rp içinde cpu ortalama 5-10 gpu 45-65 gidiyor görüntü oluşturma gecikme oranıysa 10ms

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri