Sistemime Göre Hangisi Daha Uygun?

Furkansarımehmetog

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
AMD Ryzen 5 1600.
ASUS Prime A320M-R
16 GB RAM.
ASUS ROG STRIX RX 570 4 GB OC.

Genel olarak CS:GO, Valorant gibi FPS, arada hikayeli oyunlarda oynuyorum bunlara bağlı olarak güzel panelli monitör önerirseniz sevinirim ghosting, ölüpixel cart curt olmaması önemli.
27 inç tercih etmiyorum büyük gelir. Olabilirse 165Hz çok güzel olur.

Aklımda herhangi bir panel yok VA ya da IPS olarak hangisi olur bilmiyorum. IPS'in renk skalası güzel ama ghosting gibi sorunları olabilir diyorlar. VA içinde FPS türünde iyi bir problemi olmaz ama renkleri IPS'e göre kötü diyorlar kafam bu konuda karışık.

Bütçe: 3-4K 4K üstüne mantıklı bir açıklama gelirse çıkabilirim.
Markalar hakkında bir bilgim yok. Game Booster, Gamepower, Rampage, Casper gibi markalar pek ilgimi çekmiyor.
AOC, Gigabyte, BenQ, ViewSonic, Samsung gibi markalar ilgimi çekiyor. Nedense güvensim geliyor. ASUS, Dell, LG hakkında nötrüm fazla bir bilgim yok.

Aklımda olan monitörler:

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,548
AMD Ryzen 5 1600.
ASUS Prime A320M-R
16 GB RAM.
ASUS ROG STRIX RX 570 4 GB OC.

Genel olarak CS:GO, Valorant gibi FPS, arada hikayeli oyunlarda oynuyorum bunlara bağlı olarak güzel panelli monitör önerirseniz sevinirim ghosting, ölüpixel cart curt olmaması önemli.
27 inç tercih etmiyorum büyük gelir. Olabilirse 165Hz çok güzel olur.

Aklımda herhangi bir panel yok VA ya da IPS olarak hangisi olur bilmiyorum. IPS'in renk skalası güzel ama ghosting gibi sorunları olabilir diyorlar. VA içinde FPS türünde iyi bir problemi olmaz ama renkleri IPS'e göre kötü diyorlar kafam bu konuda karışık.

Bütçe: 3-4K 4K üstüne mantıklı bir açıklama gelirse çıkabilirim.
Markalar hakkında bir bilgim yok. Game Booster, Gamepower, Rampage, Casper gibi markalar pek ilgimi çekmiyor.
AOC, Gigabyte, BenQ, ViewSonic, Samsung gibi markalar ilgimi çekiyor. Nedense güvensim geliyor. ASUS, Dell, LG hakkında nötrüm fazla bir bilgim yok.

Aklımda olan monitörler:

Çok gereksiz pahalilar https://www.akakce.com/monitor/en-u...-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,2025431024.html
Panel türü olarak kalite olarak kat kat daha iyi

KS

Furkansarımehmetog

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
önerilerini hala bekliyorum gigabyte düşünüyorum ama OC ile 180 olmasını yeni düşündüm OC yaparak Monitörünün panelinin kullanım süresini kısaltmaz mıyız? 6-7 ay sonra çöp olmasın monitör?

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,985
önerilerini hala bekliyorum gigabyte düşünüyorum ama OC ile 180 olmasını yeni düşündüm OC yaparak Monitörünün panelinin kullanım süresini kısaltmaz mıyız? 6-7 ay sonra çöp olmasın monitör?
Tam bilgi sahibi değilim ama PC Hocası Youtube kanalında ömrünü etkilemiyor denilmişti.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,213
Siz sonradan OC yapmıyorsunuz , fabrika çıkışı öyle geliyor. Ömrünü 6-7 ay sonra bitirecek şeye kendileri destek vermezler. Sorun olmaz.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,636
KS

Furkansarımehmetog

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

bu 2si arasında kaldım baya kararsızım