Sistemimi Full olarak update etmek istiyorum Help

mertarda12

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Merhaba
2017 den beri kullandığım sistemi artık update etmek istiyorum Orta Segment Oyun Bilgisarı olarak bir update düşünüyorum.
Sistem bilgileri
MSI B250M GAMİNG
INTEL İ5 7600K 3.5 GHZ 4 ÇEKİRDEK
MSI GTX 1050 Tİ 4 GB ÇİFT FAN
8 GB RAM 2133 MHZ
2 TB HDD
256 GB SSD
60 HZ SAMSUN MONİTÖR
Intelden devam mı etmeliyim yoksa amd ye mi geçmeliyim bilmiyorum.
Ekran kartı olarak NVDIA daha yatkınım AMD sistemde hiç tecrubem yok kendimi bildim bileli intel ve nvdia kullandım tavsiyelerinizi bekliyorum çok teşekkürler şimdiden

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Orta segment için bilgisayarınızı update etmeniz mümkün değil. İlk olarak yeni bir anakart,işlemci ve ram alacaksınız sonraki aylarda ise ekran kartı ve büyük ihtimal ile psu.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Tam net bir bütçe yok aydan aya eksik parçaları teker teker upate etmek istyorum. Ama sanirim bileşen başına 3-6k arası ayrıca 2.el almayı düşünüyorum parçaları.
2.el ne kadar güvenilir olur bilmiyorum ama isterseniz şuan ki indirimlerde İşlemci ve anakart olarak aşağıdakini öneririm.
Intel Core i5-12400F 2.5 GHz 6 Çekirdek 18MB Cache LGA1700 Soket 10nm İşlemci
Asus PRIME H610M-A D4 H610 3200 MHz DDR4 LGA1700 mATX Anakart

KS

mertarda12

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2.el ne kadar güvenilir olur bilmiyorum ama isterseniz şuan ki indirimlerde İşlemci ve anakart olarak aşağıdakini öneririm.
Intel Core i5-12400F 2.5 GHz 6 Çekirdek 18MB Cache LGA1700 Soket 10nm İşlemci
Asus PRIME H610M-A D4 H610 3200 MHz DDR4 LGA1700 mATX Anakart
Peki sizce amd ye mi geçmemi tavsiye edersiniz yoksa intelden devam mı etmeyi bu aralar kararsız kaldığım bir konu

Orta segment için bilgisayarınızı update etmeniz mümkün değil. İlk olarak yeni bir anakart,işlemci ve ram alacaksınız sonraki aylarda ise ekran kartı ve büyük ihtimal ile psu.
Zaten yavaş yavaş toplamayi düşünüyorum.
Öncelik olarak anakarta versem suanki bileşenlerimle Z serisi veya B serisinin üst modellerini kullanibilir miyim Veya H serisi hangisi iyi bilmiyorum pek

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
İntel daha performanslı bir işlemci.
Amd F/P ama bende bir amd ci olarak intel tercih ederdim eğer ekran kartını Nvidia alacaksam hem Stabili olması hem de performans konusunda İntel alırım.

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Ram ddr4 olduğu için kullanırsınız ama işlemciyi kullanamazsınız.Ben sizin yerinizde olsam a320m gibi giriş seviyesi bir anakart alıp takabildiğim en iyi işlemciyi takardım. Giriş seviyesi anakarta bile 5800x3d gibi bir işlemci takabiliyorsunuz. Overclock yapmayacaksanız anakart modelinin performans üzerinde etkisi yok sayılır. Overclock harici fiyatı etkileyen şey slot sayıları usb sayıları rgb gibi zamazingolar. Boşuna anakarta para bayılmayıp önceliği işlemci ram ve ekran kartına verin.

KS

mertarda12

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İntel daha performanslı bir işlemci.
Amd F/P ama bende bir amd ci olarak intel tercih ederdim eğer ekran kartını Nvidia alacaksam hem Stabili olması hem de performans konusunda İntel alırım.
Amaç oyun oynamak. Aktif olarak oynadigim oyunlarda 50 60 fps alıyorum mesela Forza 4 te orta ayarlada aliorum fps yi lol oynarken önceden 120 sabitti aa simdi 100 80 arası ets csgo Cities Skylines. Ozellikle Cities Skylines oynaken kan ağlıyorum. Stabil olması ve perfomansi muadillerine göre gayet iyi bir işlemci istiyorum şahsen. Ayrıca Ekran kartı olarak sanırım nvidia kullanıcam

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Amaç oyun oynamak. Aktif olarak oynadigim oyunlarda 50 60 fps alıyorum mesela Forza 4 te orta ayarlada aliorum fps yi lol oynarken önceden 120 sabitti aa simdi 100 80 arası ets csgo Cities Skylines. Ozellikle Cities Skylines oynaken kan ağlıyorum. Stabil olması ve perfomansi muadillerine göre gayet iyi bir işlemci istiyorum şahsen. Ayrıca Ekran kartı olarak sanırım nvidia kullanıcam
O zaman İntel ve Nvidia comp almak daha mantıklı

KS

mertarda12

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ram ddr4 olduğu için kullanırsınız ama işlemciyi kullanamazsınız.Ben sizin yerinizde olsam a320m gibi giriş seviyesi bir anakart alıp takabildiğim en iyi işlemciyi takardım. Giriş seviyesi anakarta bile 5800x3d gibi bir işlemci takabiliyorsunuz. Overclock yapmayacaksanız anakart modelinin performans üzerinde etkisi yok sayılır. Overclock harici fiyatı etkileyen şey slot sayıları usb sayıları rgb gibi zamazingolar. Boşuna anakarta para bayılmayıp önceliği işlemci ram ve ekran kartına verin.
OC yapmayi düşünmüyorum. Sahsen benlik bir olay değil. Giriş seviyesi anakart i5 11 veya 12. Nesil islemci ve 2080 veya 3060 serisi ekran kartlarını destekler mi pek

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Şu an piyasadaki en ucuz ve en performanslı toplayabileceğin kombinasyon a320m+5800x3d. İkinci elde a320m i nerdeyse bedava bulursun.

KS

mertarda12

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O zaman İntel ve Nvidia comp almak daha mantıklı
Bir arkadaşımdan 3060 serisi nvidia ekran karti alıam cok uygun bir fiyata o yuzden intelden giderim ama bileşenlerle artik eskisi kadar haşır neşir değilim lise dönmlerinden sonra hiç ilgilenmedim. O yuzden parcalar hakkında baya eksiğim hangisini tercih edeceğimi bilmiyorum cok fazla bileşen var.

Şu an piyasadaki en ucuz ve en performanslı toplayabileceğin kombinasyon a320m+5800x3d. İkinci elde a320m i nerdeyse bedava bulursun.
Ben bi fiyatlara bakiyim o zaman kral

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri