Yardım Sistemimi Yüklemek Istiyorum

Asımbaba

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
3
İşlemci
i3 10100f
Ekran Kartı
gtx 1650
sistemim bu

genelde cs2 oynuyorum beni ileri dönük üzmiyicek almam gereken ekran kartı ve işlemciyi yazarsanız sevinirim. ekran kartını temiz bulup sahibinden den almayı düşünüyorum işlemciyi sıfır alıcam.
BÜTÇEM: 15000

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
sistemim bu

genelde cs2 oynuyorum beni ileri dönük üzmiyicek almam gereken ekran kartı ve işlemciyi yazarsanız sevinirim. ekran kartını temiz bulup sahibinden den almayı düşünüyorum işlemciyi sıfır alıcam.
BÜTÇEM: 15000
Ryzen 5 5600
B550
8x2 ram
Ekran kartini degistirmene cok gerek yok

KS

Asımbaba

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
3
Kardeşim, sistemin şu an i3-10100F ve GTX 1650’den oluşuyor. Fena bir başlangıç değil ama CS2’yi daha rahat oynamak ve biraz da ileriye dönük bir sistem kurmak istiyorsan bütçeni akıllı kullanarak güzel bir yükseltme yapabiliriz. Bütçen 15.000 TL, bu iş için gayet yeterli.

Öncelikle işlemciden başlayalım. i5-12400F bence tam senin aradığın model. Hem oyunlarda performansı çok iyi hem de fiyatına göre uzun süre işini görür. Ama şu var: Anakartın bu işlemciyi desteklemeyebilir. Eğer desteklemiyorsa, uygun fiyatlı bir B660 anakart da alman gerekebilir. İşlemci fiyatı şu an yaklaşık 4.000-4.500 TL civarında, anakart gerekirse 2.000-2.500 TL gibi bir ek masraf çıkabilir.

Ekran kartına gelirsek, GTX 1650’yi değiştirmen şart. Bütçene göre RTX 3060 (12 GB)’yi öneririm. Hem DLSS desteği var hem de CS2 gibi oyunlarda çok rahat ettirir. Temiz bir ikinci elini Sahibinden gibi yerlerde 7.500-9.000 TL civarına bulabilirsin. Alternatif olarak, AMD’den RX 6650 XT ya da biraz daha bütçeyi zorlayarak RX 6700 XT de düşünebilirsin. Özellikle AMD tarafı sıfır olarak biraz daha uygun fiyatlı olabiliyor.

Böyle bir güncellemeyle işlemci ve ekran kartı için toplamda yaklaşık 13.000 TL gibi bir harcama yaparsın. Kalan bütçeyle PSU’nun gücünü kontrol edersin, yetmiyorsa ona yatırım yaparsın. RAM tarafında da 16 GB’lik bir kitin varsa şimdilik fazlasına gerek yok. Bu sistemle CS2’yi yüksek FPS’lerde rahatça oynarsın, diğer modern oyunlarda da kafan rahat olur.
çok teşekkür ederim size
1 hafta önce almıştım 6700xt yi
bu sisteme taktım sadece ekran kartını değiştim yaani. ama oyunlarda çok bozulmalar oldu ekranda ben parçalar uyum sağlamadığını düşündüm ama ekran kartından olduğunu söyledi herkes. fajat kartın sahibi asla öyke bişey yaşamadığnı söylüyor ısrarla ve kart zaten garantili. diyeceğim oki sizce sistemden alakalı oldğu içinmi bozulmalar oldu gözğm korktuğu için soruyorum sistemi yükseltmeye

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
KS

Asımbaba

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
3
Kardeşim, RX 6700 XT güçlü bir kart, ama yaşadığın sorunlar büyük ihtimalle sistemindeki uyumsuzluklardan kaynaklanıyor. Ryzen 5 2600, bu ekran kartını tam performansla besleyemiyor olabilir. Bu da oyunlarda takılma ya da bozulma gibi şeylere sebep olabilir.

Sorunu çözmek için işlemcini Ryzen 5 5600 ya da 5600X ile değiştirmeni öneririm. Anakartın B350M, BIOS güncellemesiyle bu işlemcileri destekliyor. BIOS’unu kontrol etmeden işlemci değişimine girişme, sürüm uyumlu değilse sorun çıkar. Ayrıca, 550W PSU şu anlık yetebilir ama uzun vadede 600-650W Gold bir PSU’ya geçmek daha sağlıklı olur.

Sorun ekran kartında değil gibi görünüyor. İşlemcini güncellediğinde ve sistemde ufak düzenlemeler yaptığında bu sıkıntılar çözülür
hocam özelliklerim onlar değilki karıştırdınız sanırım
gtx 1650
i3 10100f
600w 80+ psu
16 ram
h 510 m a pro anakart

TaylanD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
evet ama ana kartım b 350 m değil psu da 600w
o zaman şöyle açıklayayım,
Sistemin RX 6700 XT’yi çalıştırabilir, ama yaşadığın sorun büyük ihtimalle işlemci darboğazı ya da sürücü kaynaklı. i3-10100F, bu kartı tam performansla besleyemeyebilir, özellikle CS2 gibi işlemciye yüklenen oyunlarda. Bunun yanı sıra, eski ekran kartının sürücüleri temizlenmemiş olabilir. Tavsiyem, DDU kullanarak eski sürücüleri tamamen kaldırıp AMD’nin sitesinden en güncel RX 6700 XT sürücüsünü indirip yüklemen. Ayrıca, anakartın BIOS’unu güncelleyerek uyumluluk sorunlarının önüne geçebilirsin. Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, işlemciyi i5-10400F veya i5-11400F gibi bir modele yükseltmeyi düşünebilirsin. Bu kartla daha uyumlu çalışacaktır.

KS

Asımbaba

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
3
o zaman şöyle açıklayayım,
Sistemin RX 6700 XT’yi çalıştırabilir, ama yaşadığın sorun büyük ihtimalle işlemci darboğazı ya da sürücü kaynaklı. i3-10100F, bu kartı tam performansla besleyemeyebilir, özellikle CS2 gibi işlemciye yüklenen oyunlarda. Bunun yanı sıra, eski ekran kartının sürücüleri temizlenmemiş olabilir. Tavsiyem, DDU kullanarak eski sürücüleri tamamen kaldırıp AMD’nin sitesinden en güncel RX 6700 XT sürücüsünü indirip yüklemen. Ayrıca, anakartın BIOS’unu güncelleyerek uyumluluk sorunlarının önüne geçebilirsin. Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, işlemciyi i5-10400F veya i5-11400F gibi bir modele yükseltmeyi düşünebilirsin. Bu kartla daha uyumlu çalışacaktır.
ddu ile temizleyip dediğinizi yapmıştım ama sonuç aynıydı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri