Sıvı soğutma da yardım.

ugur29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Merhaba dostlar yardımlarınızı bekliyorum, pahalı bir bilgisayar yanlış bir şey yapmak istemem.
1~ olay şu radyatör den gelen kablo 1 numara olan bu kabloyu nereye monte edilmesi gerekiyor.
2~ bu da işlemci bloğundan gelen anakartta sadece 2 yer bulabildim. Ama oraya takarsam 1 olan radyatör den gelen boş da kalır.
3~ bu ikisini birbirine mi bağlamam gerek.
4~ işlemci bloğundan 2 kablo çıkıyor diğeri fan kablosu gibiydi onu çoğaltılabilir fan aparatına bağladım. 2 adet fan ve bu yazdığımı bağladım.
Nasıl bir yol izlemem lazım. İlk defa sıvı soğutma montajı yaptım.

Ekli dosyalar

• IMG_20221105_074348.jpg
    IMG_20221105_074348.jpg
    4.4 MB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20221105_085814.jpg
    IMG_20221105_085814.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 31

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Merhaba aynı sıvı soğutucu bendede var 2 adet kablo var. Radyatördekiler zaten montajlı şekilde geliyor sizin yapmanız gereken cpu fan a ve jrainbow a takmak

2. Resimde el ile tuttuğunuz rgb ler için üstten sarkan kablo radyatördeki fanların birbiri ile bağlantısı o çıkmış radyatörü tekrar söküp onların bağlantısını yapın radyatörü takmadan ramlerin hemen üstünde jrainbow ve cpu fan var oraya takın daha sonrada radyatörü tekrar takın

KS

ugur29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Merhaba aynı sıvı soğutucu bendede var 2 adet kablo var. Radyatördekiler zaten montajlı şekilde geliyor sizin yapmanız gereken cpu fan a ve jrainbow a takmak

2. Resimde el ile tuttuğunuz rgb ler için üstten sarkan kablo radyatördeki fanların birbiri ile bağlantısı o çıkmış radyatörü tekrar söküp onların bağlantısını yapın radyatörü takmadan ramlerin hemen üstünde jrainbow ve cpu fan var oraya takın daha sonrada radyatörü tekrar takın
2 ci resimdeki işlemci bloğundan gelen kablo onu monte ediyorum anakarta yeri var.
Ama 1 numara olan pinleri dışarda olan boş da kalıyor radyatör den, radyatörü kutudan çıkarttığım da o çıkık bı haldeydi.
Eve geçince radyatörü söküp tekrar altına bakarım ama dediğim gibi 1 numara olan pinli olan monte edicek yer bulamadım tekrar bı bakarım. jrainbow a 2 ci numara olanı takarım.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
boşta kalan radyatör fanlarının kablosu onlarıda dişi erkek birleştiriceksiniz kendinden montajlı şekilde geliyor çünkü. Bende bir çok sıvı soğutucu kullandım FOREVER ARCTİC :) %100 fan hızında bile duyulmucak derecede ses geliyor mük mük :)

KS

ugur29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
boşta kalan radyatör fanlarının kablosu onlarıda dişi erkek birleştiriceksiniz kendinden montajlı şekilde geliyor çünkü. Bende bir çok sıvı soğutucu kullandım FOREVER ARCTİC :) %100 fan hızında bile duyulmucak derecede ses geliyor mük mük :)
Yane bu ikisini birbirine kavuşturucam anladığım kadarıyla, öyle olursa demek ki işlemci blogun dan güç alıcak radyatör.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri