Evet malesef sizin anakartta yok. Sys fan kısmına takıp deneyin, düzgün çalışıp çalışmadığını sıvı soğutmanın yazılımından kontrol edersiniz. Umarım düzgün çalışır. Pompanın RPM devri gösteriyorsa ve olması gereken hızda sıvıya devirdaim yapıyorsa problemsiz çalışıyor demektir.anakartta pump girişi yok
Başka şansınız yok gibi görünüyor. Doğru çalışıp çalışmadığını Windows'tan sıvı soğutmanın yazılımıyla kontrol edebilirsiniz.Yanı bu şartlarda doğru demi pompa sys fana bağlı radyatör fanları cpu fana bağlı
Sıvı soğutma pompasını CPU FAN yazan kısma, fanı ise SYS FAN Kısmına bağlayın, Sıvı soğutma pompasını CPU FAN kısmına bağlayarak pompa fanının Bios ayarı ile tam devirde dönmesini sağlayabilirsiniz ya da ayar yapabilirsiniz.Sys fan pompayı full devirde çalıştıramaz sanırım cpu fana takarsam radyatör fanlarını sys takmam gerekiyor o zamanda çok aşırı ses yapıyor fanlar
Var, yalnız bunu yapmayın. Pompa ile fanlar farklı çalışma prensibine sahiptir. Pompayı ayrı, fanları ayrı bağlayın.Cpu fan soketi için herhangi bir çoklayıcı mevcutmu çoklayıcı ile ikisinide cpu fana bağlama şansım yokmu
Sıvı soğutucunun kendi yazılımını kendi sitesinden indirin ve yazılım üzerinde ayarlar ile kontrol edebilirsiniz.Anladım teşekkürler anlaşılan deneyerek öğreneceğiz mecburen sizin dediğiniz şekilde pompayı cpu fana radyatör fanını da sys fana bağladım pompayı tam devirde çalıştırmak için herhangi bir işlem yapmalımıyım
Hocam özelden bir mesaj gönderdim de bakabilme ihtimaliniz var mı acabaEkli dosyayı görüntüle 40279
Buradaki 240mm lik Thermalright modellerinden birinin bağlantı şeması.
Sizdeki tam olarak hangi model. Büyük ihtimalle aynıdır.
Buradaki ATX anakart fan soket çoklu seçeneğine göre.
Sizdeki duruma göre.
Radyatör pompa bloğu güç bağlantısı mecburen CPU_Socket
Radyatör fanları da Sys_Fan soketlere
Ses yapma, ayarlama durumları.
Thermalright bir yazılım sağlamışsa buraya da bakarsınız.
Yukarıda bahsedilmiş Bios üzerinden.
Ayrıca MSI Center yazılımı
User senario bölümünde fan speed for diffrent senario şeklindeki bölüm.
Fanları görür ve ulaşabilirseniz buradan da bir duruma bakarsınız.
Buralara bir bakın, artık ne tür bir ayar imkanı sağlayacaklar göz atarsınız.
Pompa hız ayarları defaultta kalsın.
Hocam USB ile başlatmaya çalışıyorum siyah ekranda sol üstte tire yanıp sönüyor w11 yükleme ekranı gelmiyorNedir sıkıntı?
Buraya da yazabilirsiniz.
Sistem yeni ssd yeni içinde hiçbir şey yok başka da bir ssd de yok yani şu an bu ssd dışında hiçbir depolama sistemi yokNedir sıkıntı?
Buraya da yazabilirsiniz.