Sıvı soğutma montaj yardım

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
İyi forumlar herkese
İlk defa sıvı soğutma aldım montajını videolara baka baka yapmaya çalışıyordum lakin pump fan a takacaksınız filan diyorlar ben ise anakartımda göremiyorum.Kabloları nerelere takacağım hakkında yardımcı olur musunuz ?
Anakartım Asus a520m-a
Sıvı soğutma: cooler master ml240l v2

Ekli dosyalar

• 16715363738517569204067685362651.jpg
    16715363738517569204067685362651.jpg
    3.3 MB · Görüntüleme: 17

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Merhaba her anakartta pompa için çıkış olmaz. Pompa çıkışının tek farkı normal fan çıkışlarından daha fazla güç verebilmesidir. Custom sıvı soğutmada kullanılan bazı pompalar için gereklidir fakat hazır sistem sıvı soğutmalar için gerek yoktur. Pompa gücünüz yüksek değil. Fanı cpu fan çıkışına,pompayı ise sistem fan çıkışlarından birine bağlayabilirsiniz. İsterseniz hepsini ayrı ayrı sistem fan çıkışlarına da bağlayabilirsiniz. Sorun olmaz.

KS

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
Merhaba her anakartta pompa için çıkış olmaz. Pompa çıkışının tek farkı normal fan çıkışlarından daha fazla güç verebilmesidir. Custom sıvı soğutmada kullanılan bazı pompalar için gereklidir fakat hazır sistem sıvı soğutmalar için gerek yoktur. Pompa gücünüz yüksek değil. Fanı cpu fan çıkışına,pompayı ise sistem fan çıkışlarından birine bağlayabilirsiniz. İsterseniz hepsini ayrı ayrı sistem fan çıkışlarına da bağlayabilirsiniz. Sorun olmaz.
Hocam cahilliğime verin.Emin olmak için soruyorum.pompa dediğiniz işlemci üstüne taktığımız fan dediğiniz ise radyatörün üstünde ki 2 fan kablosu değil mi ?

Mesela cpu_fan yazan yere pompadan gelen 3lü kabloyu taktım.Radyatör üstünde ki 2 fanın kablosunu ise m2ssd orada ki cha_fan yazan yere taktım yanlış mı ?

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Hayır yanlış değil. Genelde radyatör fanları cpu fan çıkışına, pompa ise pompa çıkışına yada sistem fan çıkışına bağlanır. Bazı anakartlarda cpu fan çıkışına birşey bağlamayınca uyarı veriyormuş sanırım. Ben şahsen pompayı pompa çıkışına, radyatör fanlarını sistem fan çıkışı 1 e, 140 lık hava tahliye fanlarını ise sistem fan çıkışı 2 ye bağlayıp kullanıyorum. Yani cpu fan çıkışım boş. Önemli olan neyi nereye bağladığınızı bilmemiz ona göre bios üzerinden yada windows üzerinden bir program kullanarak eğer fanlarınızda pwm özelliği varsa ki vardır istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Çoğu kullanıcı otomatikte bırakır yada sıcaklık artıkça fanlar hızlanacak şekilde manuel olarak ayarlar. Maksimum yükte maksimum sıcaklıklarınıza bakıp isterseniz her sıcaklıkta sabit bir fan hızı da ayarlayabilirsiniz. Tamamen sizin isteğinize göre.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri