Sıvı soğutma ya da kule tipi soğutucu önerisi isteyen arkadaşlar; Lütfen kullandığınız işlemciyi, kasanızı, ramlerinizin marka ve modellerini ve bütçenizi belirtin. Her sıvı soğutma radyatörü her kasaya maalesef uymayabiliyor. Bazı işlemcilere, örneğin 240mm radyatörlü sıvı soğutucu fazla ya da az gelebiliyor. Kule tipi soğutma bazı kasaların kapaklarının kapanmasına ya da ramlere değerek montaja engel olabiliyor.
Şöyle örnekler yardım almanızı zorlaştırır:
-"Uygun fiyatlı sıvı soğutucu önerisinde bulunabilir misiniz?"
-"Ryzen 5 5600 işlemcisine sahibim, kule tipi soğutucu önerebilir misiniz?"
Şöyle örnekler ise yardım almanızı kolaylaştırır:
-"3500 Lira bütçem var, AMD Ryzen 7 5800X işlemcisine ve Corsair 4000D Airflow kasasına sahibim. Sıvı soğutucu önerisinde bulunabilir misiniz?"
-"i5-11400F işlemcisine, Corsair Spec Delta RGB kasasına, Corsair Vengeance RGB Pro Ramlere ve 1000 Lira bütçeye sahibim. Kule tipi soğutucu önerebilir misiniz?"
Son zamanlarda bu tarz eksik bilgiler içerek çok fazla post oluşuyor. Dahası bazı arkadaşlar öneri isteyen arkadaştan detayları almadan yanlış önerilerde bulunuyor. Bu durum hem öneri isteyen arkadaşı yanlış yönlendirir ve yardım almasını güçleştirir. Hem de öneri isteyen ama post açmadan önce daha önceki konuları okuyup bilgi edinmek isteyen arkadaşları zora sokar.
Şöyle örnekler yardım almanızı zorlaştırır:
-"Uygun fiyatlı sıvı soğutucu önerisinde bulunabilir misiniz?"
-"Ryzen 5 5600 işlemcisine sahibim, kule tipi soğutucu önerebilir misiniz?"
Şöyle örnekler ise yardım almanızı kolaylaştırır:
-"3500 Lira bütçem var, AMD Ryzen 7 5800X işlemcisine ve Corsair 4000D Airflow kasasına sahibim. Sıvı soğutucu önerisinde bulunabilir misiniz?"
-"i5-11400F işlemcisine, Corsair Spec Delta RGB kasasına, Corsair Vengeance RGB Pro Ramlere ve 1000 Lira bütçeye sahibim. Kule tipi soğutucu önerebilir misiniz?"
Son zamanlarda bu tarz eksik bilgiler içerek çok fazla post oluşuyor. Dahası bazı arkadaşlar öneri isteyen arkadaştan detayları almadan yanlış önerilerde bulunuyor. Bu durum hem öneri isteyen arkadaşı yanlış yönlendirir ve yardım almasını güçleştirir. Hem de öneri isteyen ama post açmadan önce daha önceki konuları okuyup bilgi edinmek isteyen arkadaşları zora sokar.