Sıvı Soğutma Takarken Anakartı Yakmış Olabilir Miyim ?

ycavus95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kullandığım kasadan dolayı işlemci için Deepcool Markasının 240 mm LE500 modelini aldım.Ürünün montajında herhanngi bi sıkınıtı yaşamadım ama şimdi pc yi çalıştırdığımda ekran kartı fan ışıkları soğutucu fan ışıkları çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor birkaç konu okuduğumda anakartın yanmış olabileceğinden bahsediyorlar

İşlemci Ryzen 5 5600
Anakart Gigabyte B550 Gaming X V2
Soğutucu Deepcool LE500

KS

ycavus95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Radyatör fanlarını çoklayıcı ile anakart üzerinde CPU_FAN İşlemci üzerinde bulunan pompanın kablosunu CPU_OPT yerine taktım.İlk başlatında 3 4 Saniye çalışıyor sonra reset atıyor

KS

ycavus95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ramlerden 1 tanesini takıncı sistem açıldı ama 2. ramı takınca aynı sorunu yapıyor

Son düzenleme:
KS

ycavus95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şimdi diğer slotlara takıp deniyecem anakart yandı diye düşünmüştüm ama tek ramla çalıştığına göre yanmamış.Gece 4 te bios pilini çıkartıp 10 dakka bekledim sıfırlaması için yine aynısını yaptı.Kusura bakmayın alıntılamayı yapamadım mesajınıza

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
şimdi diğer slotlara takıp deniyecem anakart yandı diye düşünmüştüm ama tek ramla çalıştığına göre yanmamış.Gece 4 te bios pilini çıkartıp 10 dakka bekledim sıfırlaması için yine aynısını yaptı.Kusura bakmayın alıntılamayı yapamadım mesajınıza
sorun yok deneyin sonucu yazın.

KS

ycavus95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ramları A1 B1 slotuna taktım yine görüntü vermedi

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
ramları A1 B1 slotuna taktım yine görüntü vermedi
Sisteminiz her defasında kapalı fişten çekilmiş halde eliniz deki ilk ram ile 1. 2. 3. ve 4. slolatta deneyin hem ram hem de slotların çalıştığından emin olalım, ilk ram de her slotta sorunsuz çalışıyorsa , ikinci ram içinde aynı senaryoyu deneyin onda da sorun yoksa A1-A2 ya da B1-B2 deneyin merak ettiğim için bakalım ne tepki verecek.

KS

ycavus95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
her iki ramı de tek tek dennedim.her iki ramde B2 slotunda (işlemciye en uzak olan) görüntü geliyor.Diğer 3 slottada görüntü yok

KS

ycavus95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tek ram idare edecem o zmn tamiri var mıdır

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
her iki ramı de tek tek dennedim.her iki ramde B2 slotunda (işlemciye en uzak olan) görüntü geliyor.Diğer 3 slottada görüntü yok
işlemcinizi çıkarıp kontrol edecek kadar bilginiz varsa çıkarıp bakar mısınız? Herhangi bir pinde zarar var mı görüntüde elle pinlere dokunmayın yamulma kırılma filan, eğer yoksa yeniden anakarta bağlayıp soğutmayı tekrar takın ama çok fazla kanırtacak şekilde aşırı sıkmayın vidalarını ve tekrar deneyin.

KS

ycavus95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şuan sistem 2 ram takılı şekilde çalışıyor kafayı yiyecem.Yarın olmadı bilgisayarcıya gidip tekrar baştan toplatıyım

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
şuan sistem 2 ram takılı şekilde çalışıyor kafayı yiyecem.Yarın olmadı bilgisayarcıya gidip tekrar baştan toplatıyım
Eğer çalışıyorsa çift kanal olarak, bilgisayarcıya götürmeye gerek yok diye düşünüyorum, çünkü bilgisyarcı senin bilgisayardan anlamadığını düşünürse anakart yanmış, bitmiş, ölmüş der hiç yoktan büyük bir zarara sokar seni, bilgisayarcıların 10 da 8 i böyle malesef... Aynı sorun tekrar ederse o zaman bilen bir arkadaşına çevrene danış derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri