Sıvı soğutucu çalışıyor mu yoksa çalışmıyor mu

ugur29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Az önce sıcaklık 98 derece oldu boş da şimdi 60 65 arasında dün 47 40 arasıydı ne oluyor anlamadım. Sıvı soğutucu devir yapıp yapmadığını nasıl anlarım. Ekran kartı 40 derece boş da işlemci 60 anormal bı durum

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Hocam aynı soğutucuyu kullanıyoruz. Muhakkak yapmışınızdır pompanın jileti söktünüz mü ? :) Macunu düzgün sürdünüz mü ? Pompanın montajı tam oldu mu ?

KS

ugur29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Hocam aynı soğutucuyu kullanıyoruz. Muhakkak yapmışınızdır pompanın jileti söktünüz mü ? :) Macunu düzgün sürdünüz mü ? Pompanın montajı tam oldu mu ?
Konuyu özet geçeyim. Şu elimde tuttuğum eleman varya, işlemci bloğundan gelen onu radyatör den gelene taktım. Rgb yanmiyordu bende elimde tuttuğum olanı bıraktım diğer pin anakarta takilani anakarta boş bir yere taktım. Sonra bu elimdeki boş da kaldı bunu takmaya yer Yok. Uzatıcı kablo var ama onu da anakarta takacak yer yok. Oda maus ped gözüken resimdeki görüldüğü gibi. Uclu olanı ona takıyorum ama diğerini takacak yer yok. Anakarta her yere baktım. PC çalışıyor ekran kartı rbg si sönüp ekran gidiyor bu da bugün başladı anlamadım uyku modu galiba tıklayınca açılıyor. Pompanın jileti derken anlamadım orayı.

Stabil sıcaklık PC ye reset attım. Şuan normal gibi.

Ekli dosyalar

• IMG_20221104_235639.jpg
    IMG_20221104_235639.jpg
    3.6 MB · Görüntüleme: 521
  • IMG_20221105_002124.jpg
    IMG_20221105_002124.jpg
    4.2 MB · Görüntüleme: 496
  • IMG_20221111_093214.jpg
    IMG_20221111_093214.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 494
  • IMG_20221113_220702.jpg
    IMG_20221113_220702.jpg
    4.7 MB · Görüntüleme: 454
Son düzenleme:

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
Konuyu özet geçeyim. Şu elimde tuttuğum eleman varya, işlemci bloğundan gelen onu radyatör den gelene taktım. Rgb yanmiyordu bende elimde tuttuğum olanı bıraktım diğer pin anakarta takilani anakarta boş bir yere taktım. Sonra bu elimdeki boş da kaldı bunu takmaya yer Yok. Uzatıcı kablo var ama onu da anakarta takacak yer yok. Oda maus ped gözüken resimdeki görüldüğü gibi. Uclu olanı ona takıyorum ama diğerini takacak yer yok. Anakarta her yere baktım. PC çalışıyor ekran kartı rbg si sönüp ekran gidiyor bu da bugün başladı anlamadım uyku modu galiba tıklayınca açılıyor. Pompanın jileti derken anlamadım orayı.
gösterdiğiniz rgb kablo anakartınızda rgb desteği varsa o kabloya gorede yer vardır jelatinde işlemciyle temas eden adı aklıma gelmedi onun altında bakır ilk geldiğinde jelatinle geliyor onu sökmeniz lazım sonra termal macun sürün montaj yapmak lazım bunu anlamanız için sıvı soğutmayı işlemciden ayırmanız laızm

KS

ugur29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
gösterdiğiniz rgb kablo anakartınızda rgb desteği varsa o kabloya gorede yer vardır jelatinde işlemciyle temas eden adı aklıma gelmedi onun altında bakır ilk geldiğinde jelatinle geliyor onu sökmeniz lazım sonra termal macun sürün montaj yapmak lazım bunu anlamanız için sıvı soğutmayı işlemciden ayırmanız laızm
Onu söktüm macunu da X olarak sürdüm o zaman o ilk resimdeki 3 dişli başlıklı olan takmama gerek yok. Yani dediğim gibi hiç bir yerde takılacak bı nokta yok. Şuan oyundayim 10dk oldu derece 52 53 oldu. Bı ara fan durdu radyatörün sıcaklık 98 oldu dedim ne oluyor. Hemen programdan soğutma bastım. Sonrasında reset attım PC ye.

Ekli dosyalar

• IMG_20221113_221741.jpg
    IMG_20221113_221741.jpg
    4.4 MB · Görüntüleme: 186

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Sensör bazlı bir problem yaşıyor olabilir. Sıcaklık yükseldiğinde rpm yükselmiyorsa bir problem var. Bağlantılar konusunda bilgim yok maalesef. Bağlantılar da sorun bulamazsanız ve problem çözülmezse Arctic' in teknik servisiyle görüşme sağlayın.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313

Stabil sıcaklık PC ye reset attım. Şuan normal gibi.
Hocam bağlantınızda bir tanesi cpu fan a takılıcak anakartın üstünde diğeri anakarrta jrainbow varsa oraya takıcaksınız

KS

ugur29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Hocam bağlantınızda bir tanesi cpu fan a takılıcak anakartın üstünde diğeri anakarrta jrainbow varsa oraya takıcaksınız
3 adet ucu dışarı doğru olan kablo var ya onu takacak bir yer bulamadım radyatörü söküp anakarta baktım üst kısma ama yok o şekilde Bir giriş. Diğerini kasanın arkasında fan kontrolcü vardı oraya taktım.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
hocam :D 1 adet cpu fan kablosu olucak onu anakartta cpu fan a takın lütfen.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri