Sonunda Sistemimi Topluyorum :)

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Parçalar bunlar arkadaşlar. Ben şuana kadar klavyem olsun mousem olsun kulaklığım olsun siz değerli insanlar sayesinde karar verip aldım ve hiç de pişman olmadım. Şimdi son kez bir yardımınızı daha istiyorum. İşlemci, ekran kartı, anakart, sıvı soğutucu, psu bunları nerdeyse birlikde karar verdik değerli hocalarım sağolsun yardımcı oldular. Ram ve ssd konusunda sizce daha iyisi veya daha kalitelisi bu fiyata daha iyisi var dediğiniz varmı ? Sizce bu parçalar iyimi. Birbiriyle uyumlumu. Bide kasa olarak siyah mı beyaz mı pek karar veremiyorum. Bütün parçalarım siyah. Sizce kasayı beyaz alsam biraz abes kaçarmı itici dururmu ?

Son düzenleme:

Kemo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
Güzel sistem hayırlı olsun, iyi günlerde kullan

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
güzel sistem olmuş hocam h.o td 500 beyaz kasa hoş duuryor alın bence

ssd daha iyi bir şey alınabilir

bütçe çıkarsa ssd bunu alın bence

ram konusunda daha uyguna daha güzel bu var mhz çok takılma

bide hocam son olarak tuf serisi indirime girmiş soğutma ve görüntü olarak gayet güzel 1000tl oynuyor sapphire ile

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Parçalar bunlar arkadaşlar. Ben şuana kadar klavyem olsun mousem olsun kulaklığım olsun siz değerli insanlar sayesinde karar verip aldım ve hiç de pişman olmadım. Şimdi son kez bir yardımınızı daha istiyorum. İşlemci, ekran kartı, anakart, sıvı soğutucu, psu bunları nerdeyse birlikde karar verdik değerli hocalarım sağolsun yardımcı oldular. Ram ve ssd konusunda sizce daha iyisi veya daha kalitelisi bu fiyata daha iyisi var dediğiniz varmı ? Sizce bu parçalar iyimi. Birbiriyle uyumlumu. Bide kasa olarak siyah mı beyaz mı pek karar veremiyorum. Bütün parçalarım siyah. Sizce kasayı beyaz alsam biraz abes kaçarmı itici dururmu ?

anakartıda beyaz alın

nvidia alsanız daha iyi olur gibi geldi bana

performansına lafım yok ama stabiliteye bişi diyemem

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Hocam ilk olarak ssd den başlamak gerekir ise evet bende bu modellere çıkmak istedim açıkcası ama bir kaç kişi bana çok yoğun bir kullanıcı olmadığım için sadece arada oyun oynamak için kullandıgım sisteme bu ssd gerek yok dediler. İstesende farki anlamazsın dediler yani. Açıkcası benim bu modele çıkma isteğim nv2 modelinde çok fazla sahte olayları dönmeye başladı. Ama eğer ki siz kesinlikle cıkmanı tavsiye ediyorum diyorsanız bütçemi zorlamaya çalışayım. İkinci olarak ram konusunda ise amd için 3600mhz önemi dediler bana o sebepden dolayı hep 3600mhz olan ramlere baktım. Aralarında 300 350 lira gibi bir fark var sizce gerek yok mu diyorsunuz yine de eğer markadan dolayı diyorsanız corsairin yine cl16 3600mhz olan rami de var aslında kingstonla aynı fiyat ama onuda her anakartlamı ne uymuyor sorunlu bir rammiş diye tercih etmedim. Son olarak da ekran kartı olayı. Hocam ben bütün parçaları 6 ay taksitli bir şekilde alıyorum. Ekran kartını asus yaptiğimda 1700 lira fark çıkıyor. İnanın bende o kadar çok istiyorum ki asus tuf almaya ama sizce bu farka değer mi?

anakartıda beyaz alın

nvidia alsanız daha iyi olur gibi geldi bana

performansına lafım yok ama stabiliteye bişi diyemem
Anakartıda beyaz düşündüm aslında ama beyaz olanında sanırım rog ışıklandırması yokmuş bide o zaman diğer parcalarıda beyaz yapma isteği gelicek sonra :)

Son düzenleme:

H0CA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Psu full modüler gold 800w alırsanız ilerde bir yükseltme olursa cebinizden ekstradan para çıkmaz diye düşündüm.

Sisteminiz hayırlı olsun güzel günlerde kazasız belasız kullanın :)

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Psu full modüler gold 800w alırsanız ilerde bir yükseltme olursa cebinizden ekstradan para çıkmaz diye düşündüm.

Sisteminiz hayırlı olsun güzel günlerde kazasız belasız kullanın :)
Psu full modüler zaten hocam 750w ile 800w arasında çokda fark olmaz sanırım. Teşekkür ederim hocam olmayanlara da nasip olsun inşallah.

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
Hocam ilk olarak ssd den başlamak gerekir ise evet bende bu modellere çıkmak istedim açıkcası ama bir kaç kişi bana çok yoğun bir kullanıcı olmadığım için sadece arada oyun oynamak için kullandıgım sisteme bu ssd gerek yok dediler. İstesende farki anlamazsın dediler yani. Açıkcası benim bu modele çıkma isteğim nv2 modelinde çok fazla sahte olayları dönmeye başladı. Ama eğer ki siz kesinlikle cıkmanı tavsiye ediyorum diyorsanız bütçemi zorlamaya çalışayım. İkinci olarak ram konusunda ise amd için 3600mhz önemi dediler bana o sebepden dolayı hep 3600mhz olan ramlere baktım. Aralarında 300 350 lira gibi bir fark var sizce gerek yok mu diyorsunuz yine de eğer markadan dolayı diyorsanız corsairin yine cl16 3600mhz olan rami de var aslında kingstonla aynı fiyat ama onuda her anakartlamı ne uymuyor sorunlu bir rammiş diye tercih etmedim. Son olarak da ekran kartı olayı. Hocam ben bütün parçaları 6 ay taksitli bir şekilde alıyorum. Ekran kartını asus yaptiğimda 1700 lira fark çıkıyor. Sizce bu farka değer mi?

Anakartıda beyaz düşündüm aslında ama beyaz olanında sanırım rog ışıklandırması yokmuş bide o zaman diğer parcalarıda beyaz yapma isteği gelicek sonra :)
bunları okuyunca kendimi neden birşey bilmiyorum gibi hissettim nedense :)

hocam ssd haklılar farkı pek anlamazsın ama illaki fark olur yani bütçe varsa almışken iyi almak daha iyi
rama gelirsem 400mhz ile çok birşey farkediceğini hiç düşünmüyorum pek bilgim yok bu konuda ama corsair uygulaması daha iyi ışıklandırması filan
ekran kartına gelirse hocam performans hiç bir fark yok sadece görüntü ve sopğutma

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
bunları okuyunca kendimi neden birşey bilmiyorum gibi hissettim nedense :)

hocam ssd haklılar farkı pek anlamazsın ama illaki fark olur yani bütçe varsa almışken iyi almak daha iyi
rama gelirsem 400mhz ile çok birşey farkediceğini hiç düşünmüyorum pek bilgim yok bu konuda ama corsair uygulaması daha iyi ışıklandırması filan
ekran kartına gelirse hocam performans hiç bir fark yok sadece görüntü ve sopğutma
Hocam sakın beni yanlış anlamayın. İnanın sizin bilgilerinizin yanında benim bildiklerim belkide hiç bir şeydir. Benim söylediklerim sağdan soldan duyduklarımdır. Sizin söyledikleriniz tamamiyle tecrübedir. Sizlerin yardımı benim için gerçekten çok önemli ben duyduklarımı söyledim sadece. Ssd konusunda o zaman bütçeme göre hareket ediyim bende aynı fikirdeyim almışken daha iyisini almak her zaman daha iyi. Ram konusunda o rami tercih etmeniz eğerki marka ve yazılımı ise kingstonu bir denemeyi tercih edeyim. Hem 3600 olayıda doğrumu yanlış mı aklımızda şüphe kalmaz. :) Ekran kartı olayında ise evet performans olarka hiç bir fark yok biliyorum hocam. Soğutma konusunda bir kaç video ve yorumlarxa gördüğüm kadarıyla 65 75 arası calışıyor. Asusun kalitesi tabikide tartışılmaz. Hele de görüntü olarak inanın bende çok gidip geldim ikisi arasında. Siz olsanız 1700 lira fark verip asus mu tercih edersiniz ?

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
Hocam sakın beni yanlış anlamayın. İnanın sizin bilgilerinizin yanında benim bildiklerim belkide hiç bir şeydir. Benim söylediklerim sağdan soldan duyduklarımdır. Sizin söyledikleriniz tamamiyle tecrübedir. Sizlerin yardımı benim için gerçekten çok önemli ben duyduklarımı söyledim sadece. Ssd konusunda o zaman bütçeme göre hareket ediyim bende aynı fikirdeyim almışken daha iyisini almak her zaman daha iyi. Ram konusunda o rami tercih etmeniz eğerki marka ve yazılımı ise kingstonu bir denemeyi tercih edeyim. Hem 3600 olayıda doğrumu yanlış mı aklımızda şüphe kalmaz. :) Ekran kartı olayında ise evet performans olarka hiç bir fark yok biliyorum hocam. Soğutma konusunda bir kaç video ve yorumlarxa gördüğüm kadarıyla 65 75 arası calışıyor. Asusun kalitesi tabikide tartışılmaz. Hele de görüntü olarak inanın bende çok gidip geldim ikisi arasında. Siz olsanız 1700 lira fark verip asus mu tercih edersiniz ?
13 bin vermişim şahsen ben 1700 daha verip taksitle bide kafam rahat oslun diye asusu alırdım tabikide karar sizin bütçeye göre hareket edin hocam bana göre etmeyin sakın :) rame galirsek kingstonda iyidir tabiki

goktancelik

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
49
Asus tuf 6800 al soğutma konusunda da bi tık daha iyi olr

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
13 bin vermişim şahsen ben 1700 daha verip taksitle bide kafam rahat oslun diye asusu alırdım tabikide karar sizin bütçeye göre hareket edin hocam bana göre etmeyin sakın :) rame galirsek kingstonda iyidir tabiki
Hocam bide duymuşsunuzdur illaki çok fazla sahte haberleri çoğaldı. Elmacık diye satıcıdan alacağım parçaları inşallah ram ve ssd de sorun yaşamam ya.

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Bide bu var hocam sizin önerdiğiniz ram in 3600mhz olanı. Sizce bu ram sorun yaşatırmı çok fazla uyumsuzluk gibi yorumlar gördüm de mavi ekran hataları felan veriyormuş diyorlar. Bilginiz var mı.

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796

Bide bu var hocam sizin önerdiğiniz ram in 3600mhz olanı. Sizce bu ram sorun yaşatırmı çok fazla uyumsuzluk gibi yorumlar gördüm de mavi ekran hataları felan veriyormuş diyorlar. Bilginiz var mı.
bi bilgim yok hocam ama corsair kalitelidir kibgston da kaliteli

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri