Rehber Steam Dolandırıcılık Girişimi – Sahte "Steam Destek Ekibi" Senaryosu

favian

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
49
Dün akşam Steam üzerinden tanımadığım bir kullanıcı bana arkadaşlık isteği gönderdi. Meraktan kabul ettim. Ardından sohbet başlattı ve bana CS2 envanterinden bir bıçak sattığını, bu bıçağı 1500 dolara satın aldığımı ve paranın ona ulaşmadığını söyledi.

O an çok şaşırdım çünkü ben CS2 ile ilgili hiçbir alışveriş yapmamıştım. Hatta oyunu bile uzun zamandır oynamıyorum. Durumu açıkladım ama karşımdaki kişi ısrarla satın aldığım bir bıçaktan söz etti. Sonra söylediğine göre bu olayı yaklaşık 1 ay önce yaşamış ve benim hesabımı o dönem Steam desteğe bildirmiş.

İlginç olan ise, hesabımda herhangi bir kısıtlama ya da bildirim olmamasına rağmen bana “hesabın banlanabilir” gibi şeyler söyleyip tedirgin etmeye çalıştı. Ardından olayın çözülebilmesi için bir "Steam destek görevlisiyle" konuşmam gerektiğini söyledi ve bana bir arkadaşlık kodu gönderdi. Bu hesaba istek atmamı, bunun gerçek bir Steam çalışanı olduğunu ve hesabımın böylece kurtulacağını iddia etti.

Tam bu noktada durdum ve düşündüm.
Steam'in kullanıcılarla asla bu şekilde iletişim kurmadığını bildiğim için arkadaşlık isteğini göndermedim ve durumu direkt gerçek Steam destek sistemine bildirdim.

Kısacası arkadaşlar gönderdiği ekran görüntüleri o kadar gerçekçiydiki Steam destekle iletişime geçmek için bu hesaba arkadaşlık isteği atmanız gerekiyor diyene kadar gerçek olduğunu sanmıştım dikkat etmekte fayda var. Steam destek Steam Support sizinle sadece buradan iletişim kurar.

Hilmi Akkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Öncelikle, böyle bir deneyimi paylaştığın için iyi niyetin adına tebrik ve teşekkür ederim.

Bazen insanın öyle bir anı, öyle bir boşluğu oluyor ki... Tüm algılar kapanıyor, gelişigüzel yaşamaya ya da sadece o anı yaşamaya odaklanıyor. İşte o anlar, dolandırılmaya en müsait zamanlar olabiliyor.
Ta ki, senin gibi deneyimlerini paylaşan duyarlı insanları görene kadar... O zaman bir şeyler dank ediyor, insanın aklı başına geliyor.

Ben de sahte bir link aracılığıyla Sahibinden.com üzerinden dolandırıldım.
Sahte linke tıkladığınızda gerçekten Sahibinden'deki ilanları görüyordunuz; o kadar profesyonelce hazırlanmıştı. Kendilerini Sahibinden müşteri hizmetleri gibi tanıtıp telefonla bile aradılar. Şu an davayı kazandım ama kaybımı ne zaman geri alırım ya da gerçekten alabilir miyim, bilmiyorum.

Dolandırıcılığı yapan kişi 5 yıl hapis cezası aldı, hapis yatmak istemezse 440 bin TL para cezası ödemesi gerekiyor. Ayrıca 40 bin TL'lik ek bir ceza daha verildi. Alacağım para da var. İyi ki şikayet etmişim diyorum.

Herkesin güvenliğinin ve huzurunun daim olmasını dilerim. 🙂

Son düzenleme:
KS

favian

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
49
öncelikle böyle bi deneyimi paylaşmandaki iyi niyetinden dolayı tebrik ve teşekkür ederim.
birde insanın öyle bir anı oluyor öyle boşluğu oluyorki tüm algının kapalı gelişi güzel yaşamak veya yaşamak istediği an dolandırılmaya çok müsait oluyor.
taki böyle deneyimlerini paylaşan duyarlı arkadaşları görünce aklımıza gelebiliyor.

bende sahte link ile sahibinden sitesinden dolandırıldım.
Sahte linke tıkladığınızda sahibinden sitesindeki ilanları görüyordunuz. o dereceydi kendileri sahibinden sitesi müşteri hizmetlisi gibi numara falan açmışlar, şuan mahkemeyi kazandım kaybım ne zaman ulaşır veya ulaşır mı bilmiyorum.
yapan kişi 5 yıl ve harici para cezası aldı 5 yılın bedeli 440 bin ve haricen 40 bin ceza ve alacağım para var. iyi ki şikayet etmişim.
herkesin güvenliğinin ve huzurunun daim olmasını dilerim :)
Çok geçmiş olsun hocam böyle kişilere karşı diğer insanlarında dikkatli olması için bu deneyimleri paylaşmanın doğru olduğunu düşünüyorum sağlıklı günler dilerim.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Dolandırıcılara dikkat edin. Korku ve panik o tiplerin en büyük kozudur. Her zaman sakin kalıp mantıklı olanı yapın.
Bununla ilgili en ünlü söz "acele işe şeytan karışır".

Telefon dolandırıcıları da benzer şekilde korku ve paniği kullanırlar.
"Link tıklamalı" mesajlara da dikkat edin ve mümkünse tıklamayıp önce gelen mesajı iyi inceleyin. Taklit adresten gelen mesajlar çok artmaya başladı, dikkati elden bırakmayın. Böylelikle bilgilerinizi çaldırmayıp maddi kayba uğramamış olursunuz.

KS

favian

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
49
Dolandırıcılara dikkat edin. Korku ve panik o tiplerin en büyük kozudur. Her zaman sakin kalıp mantıklı olanı yapın.
Bununla ilgili en ünlü söz "acele işe şeytan karışır".

Telefon dolandırıcıları da benzer şekilde korku ve paniği kullanırlar.
"Link tıklamalı" mesajlara da dikkat edin ve mümkünse tıklamayıp önce gelen mesajı iyi inceleyin. Taklit adresten gelen mesajlar çok artmaya başladı, dikkati elden bırakmayın. Böylelikle bilgilerinizi çaldırmayıp maddi kayba uğramamış olursunuz.
Haklısınız hocam en önemli konu dikkat dikkatli olmak lazım.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Ayın Üyesi
Tepki
1,265
2-3 gün önce, buna benzer bir şey yaşadım. Yabancı’nin biri “Sana satış yapmıştım, paramı hâlâ vermedin” diye boş boş yazı yazdı bende “Git şikayet o zaman, hatta dur senin yerine ben yazayım SS alıp atayım” deyince engellemiş beni. 😂😃

KS

favian

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
49
2-3 gün önce, buna benzer bir şey yaşadım. Yabancı’nin biri “Sana satış yapmıştım, paramı hâlâ vermedin” diye boş boş yazı yazdı bende “Git şikayet o zaman, hatta dur senin yerine ben yazayım SS alıp atayım” deyince engellemiş beni. 😂😃
Aynı kişi bile olabilir hocam.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Telefon pazarlamacı dolandırıcısının biri ne şekilde elde etmişse interneti ilk bağlattığımda bir şekilde haberi olmuş. Elinde benim hakkımda her türlü bilgi de var ve bana benim bilgilerimi söyleyebiliyor (korku ve panik yaratmak için). Neyse bana söylediklerinin özeti ve anafikri şu şekilde:

"Aldığınız internet paketi ikili paket. A şirketinin interneti ile beraber B şirketinin maç yayınlarını yayınlayan paketini de almışsınız. Ekibi göndereyim ve bağlantısını yapalım. Böylece hizmeti alırken boşa para ödememiş olursunuz"
"Hayır, öyle bir paket almadım" dedim
"Hizmeti almışsınız artık, bağlattırmazsanız yine de ödersiniz"
"Hayır, ödemem. Çünkü almadım" dedim
"O halde icra ile ödersiniz"
"İcra ile ödemem, çünkü icraya veremezsin" dedim

Yaklaşık 1 saat kadar sürmüş konuşma. Sanki avukat gibi davranan basit bir pazarlamacı. Yersen kandıracak ve paketi pahalıya satacak. Ben o şahsın dolandırmaya niyetli olduğunu başında anlayınca 1 saatlik süreçte biraz salağa yattım biraz da laf lafı açtıkta süresinden çaldım ki dolandırmanın öyle kolay olmadığını anlasın diye. O dönemde peş peşe arıyorlardı ve en sonunda dayanamayıp açmıştım ki böyle saçma bir deneyim yaşamıştım.

İcra dairelerinin hala bu olaydan haberi yok sanırım. Üzerinden yaklaşık 4-5 sene geçti.
NOT: Bugüne kadar beni arayan dolandırıcılar arasında en masumu buydu.

Hilmi Akkaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Yazan kişi Freandess miydi.?
hocam yanlış hatırlamıyorsam; aynı kişi steamda kendisi 00,2 kuruşluk şeyi 2 dolara satılığa koyup, hesabımdan kendi sattığı ürünü alarak, cüzdanımdaki parayı çekti ve envanterde önemli şeyleri aldı.

tabi telefona gelen uyarıları ciddiye alıp şifreyi değiştirene kadar olan oldu.
şaka maka ülke dünya dolandırıcılığın cirit attığı hale gelmiş.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
775
ben de ekleme yapayım hala sahıbınden sahte web sıtesı kurup maıl ısteyıp maıle bu sıteyı yollayıp dolandırmaya calısanlar mevcut. eski bir yontemdı ama hala kullanıyorlar. dikkatli olun arkadasımın kardesı gece vaktı mesaj attı anlattı uyardım. az daha düşüyordu oltaya.

KS

favian

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
49
Güncelleme: Steam Support'tan böyle bir mesaj geldi

Ekli dosyalar

• 1750166394815.png
    1750166394815.png
    56.2 KB · Görüntüleme: 2

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar