Steelseries Apex Pro TKL vs Logitech G915 TKL vs Razer Huntsman v2 TKL

Roncu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar 2 el az kullanılmış temiz klavye alacağım arada kaldığım 4 klavye var bu fiyatları aşmayan öneriniz varsa onları da önerirsiniz sevinirim.

Corsair K70 TKL Champion Series => 1500 TL civarına buldum.

Steelseries Apex pro TKL => 2000-2200 TL civarına buldum.

logitech g915 TKL => 2000-2200 TL civarına buldum.

Razer Huntsman v2 TKL => 2200 TL civarına buldum.

Öncellikle klavyeden anlayan arkadaşlarım yardımcı olursa iyi olur. Uzun süre kullanacağım için yanlış yönlendirme olmasın.
Son olarak RGB aydınlatması daha iyi, yazılımı daha iyi gibi seçeneklerle ilgilenmiyorum. Benim için önemli olan unsurlar;

1) Hızlı olması
2) Kullanımı rahat olması
Bu 2 seçenek özellikle 1. en önemlisi
3) 3-4 yıl kadar bir süre kullanacağım bu yüzden kullanılan parçaların kalitesi

Hepinize yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bu fiyatlara sıfıra çok iyi klavyeler alırsın.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874

oomer20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Arkadaşlar 2 el az kullanılmış temiz klavye alacağım arada kaldığım 4 klavye var bu fiyatları aşmayan öneriniz varsa onları da önerirsiniz sevinirim.

Corsair K70 TKL Champion Series => 1500 TL civarına buldum.

Steelseries Apex pro TKL => 2000-2200 TL civarına buldum.

logitech g915 TKL => 2000-2200 TL civarına buldum.

Razer Huntsman v2 TKL => 2200 TL civarına buldum.

Öncellikle klavyeden anlayan arkadaşlarım yardımcı olursa iyi olur. Uzun süre kullanacağım için yanlış yönlendirme olmasın.
Son olarak RGB aydınlatması daha iyi, yazılımı daha iyi gibi seçeneklerle ilgilenmiyorum. Benim için önemli olan unsurlar;

1) Hızlı olması
2) Kullanımı rahat olması
Bu 2 seçenek özellikle 1. en önemlisi
3) 3-4 yıl kadar bir süre kullanacağım bu yüzden kullanılan parçaların kalitesi

Hepinize yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Hızlıdan kastınızı anlayamadım. Aynı anda algılayabildiği tuş sayısından mı bahsediyorsunuz ? Razer ve Steelseries orta seviye ürünlerini kullandım ancak çok uzun ömürlü değillerdi. Corsair veya Logi alınabilir. Garanti desteği ve parça kalitesi olarak Logitech sağlam bir marka, sorunu yoksa 3-4 yıl rahatça götüreceğini düşünüyorum

KS

Roncu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tam boyut klavye istemiyorum %60 olanlarda olabilir.
Bu çokça öneriliyor.
Bildiğim kadarıyla benim attıklarımın switchleri daha iyi yani söyle söyleyeyim aktivasyon noktası daha önce gerçekleşiyor ve buda tuşa bastığınızda yapmak istediğiniz şeyi daha hızlı yapmasını sağlıyor. Öneriniz için teşekkür ederim.
Bir önceki söylediğim mesaj için aynısı bunda da geçerli. Öneriniz için teşekkür ederim.

Hızlıdan kastınızı anlayamadım. Aynı anda algılayabildiği tuş sayısından mı bahsediyorsunuz ? Razer ve Steelseries orta seviye ürünlerini kullandım ancak çok uzun ömürlü değillerdi. Corsair veya Logi alınabilir. Garanti desteği ve parça kalitesi olarak Logitech sağlam bir marka, sorunu yoksa 3-4 yıl rahatça götüreceğini düşünüyorum
Hızdan kastım uşa bastığımda oyun oynarken daha hızlı yapması. Genel olarak klasik switchler 2 mm aktivasyona geçer 4 mm kadar toplam mesafe kat eder diye biliyorum. Attıklarımdan bazılar yanlış hatırlamıyorsam 1.2-1.5 mm hareket geçiyor 3.4 mm civarıda toplam mesafesi bulunuyor. Teşekkürler bende logitech in malzeme kalitesi daha iyi diye biliyorum.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Tam boyut klavye istemiyorum %60 olanlarda olabilir.

Bildiğim kadarıyla benim attıklarımın switchleri daha iyi yani söyle söyleyeyim aktivasyon noktası daha önce gerçekleşiyor ve buda tuşa bastığınızda yapmak istediğiniz şeyi daha hızlı yapmasını sağlıyor. Öneriniz için teşekkür ederim.

Bir önceki söylediğim mesaj için aynısı bunda da geçerli. Öneriniz için teşekkür ederim.

Hızdan kastım uşa bastığımda oyun oynarken daha hızlı yapması. Genel olarak klasik switchler 2 mm aktivasyona geçer 4 mm kadar toplam mesafe kat eder diye biliyorum. Attıklarımdan bazılar yanlış hatırlamıyorsam 1.2-1.5 mm hareket geçiyor 3.4 mm civarıda toplam mesafesi bulunuyor. Teşekkürler bende logitech in malzeme kalitesi daha iyi diye biliyorum.
2. el almak yerine sıfırda alabilirsin yani bütçen güzel. Eğer 2. el olanların sorunu yoksa al istersen.

KS

Roncu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sıfır almak istediğim klavyeler çok pahalıya geliyor. Bu fiyata alabileceğim sıfır klavyeleri de ort 5 yıl kullanacağım düşünürsem çok geri kalır. Şu anda bile kaliteli switcler mevcut piyasada hız kullanım hissi kullanım ömrü vb. açıdan onları da ancak 2.el alabilirim ve param olsam galiba yine 2 el alırım çünkü daha mantıklı buluyorum 5 ay kullanılmış sıfır gibi klavyeler var, sıfırına para vermektense baya daha ucuza gelen bu klavyeleri almak daha mantıklı geliyor.

oomer20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Sıfır almak istediğim klavyeler çok pahalıya geliyor. Bu fiyata alabileceğim sıfır klavyeleri de ort 5 yıl kullanacağım düşünürsem çok geri kalır. Şu anda bile kaliteli switcler mevcut piyasada hız kullanım hissi kullanım ömrü vb. açıdan onları da ancak 2.el alabilirim ve param olsam galiba yine 2 el alırım çünkü daha mantıklı buluyorum 5 ay kullanılmış sıfır gibi klavyeler var, sıfırına para vermektense baya daha ucuza gelen bu klavyeleri almak daha mantıklı geliyor.
2200 tl diyosun reis benim paylaştığım klavye 2000 tl şuan ve tepki süresi de gayet iyi kaliteli malzemeler kullanılmış yinede sen bilirsin

KS

Roncu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
2200 tl diyosun reis benim paylaştığım klavye 2000 tl şuan ve tepki süresi de gayet iyi kaliteli malzemeler kullanılmış yinede sen bilirsin
Reis cherry mx red ,brown vb. switchlerin ömrü doldu bence, gidişat onu gösteriyor belki speed silver olabilir ancak piyasada şuan bir çok daha iyi switchler var cherry bile yeni klavyelerinde kullanmayı bıraktı sadece Türkiye'de ekonomi yüzünden her şey pahalıya geldiğinden insanlar çok o yöne tercih edemiyor. 4 5 yıl bozulmazsa klavyeyi kullanacağımdan çoktan modası geçmiş olur klavyenin buda satarken sonrada zarara gider. Ayriyetten bu fiyatlara temiz sıfır gibi kat kat daha iyi switchlere sahip klavye alma şansım var sadece hangisi daha iyi aralarından onu bilemiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri