Altyapı çalışmaları bazen umduğundan hızlı ilerleyebilirken, öte yandan çoğu zaman çok ağır ilerler. Fiber kutusu konulduysa kısa süreceğini umabilirsiniz. Ancak ne kadar süreceğini bilemeyiz.
Süperbox online oyun oynamaya uygun değildir. Çünkü gecikmesi çok fazla olur. Yani online oyunlarda belki de 1-2 saniyelik gecikmeden bahsedebiliriz. Bunun haricinde indirme ve upload hızları konuma göre değişebiliyor. Türkcell hattınız varsa internet hızını telefondan da inceleyip görebilirsiniz. Baz istasyonları çok uzak değilse ve parazit az ise yüksek internet hızları oluyor. Ben değişken şekilde 200-300 mbps internet hızı görebiliyorum. Bazen de 70 mbps hıza düşüyor. Benimkinden çok daha yüksek hızları görenler oluyor.
Süperbox gibi çözümlerin yıllık taahhütlü tarifeleri biraz daha uygun olurken, taahhütsüz aylık ödemeli planları ise epey pahalı oluyor. Size uygunsa kendi internet sitesinden güncel fiyatlarına bakarsınız.
Uydu interneti gibi çözümler de hava koşullarından etkileniyor diye duymuştum. Cihazları da epey pahalıdır. Hiç internet olmayan bölgelerde mecburiyetten kullanmak içindir. Ayrıca yine online oyunlara uygun olmadığı notunu da düşeyim.