(Tahminen) Ekran kartı sorunu

lexaly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, öncelikle sorunum yazılımsal olarak görünüyor fakat ben donanımsal olduğunu düşünüyorum öncelikle yardımlarınız ve geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkürler. Bilgisiyar normal bir şekilde çalışıyordu bir gün ekranda böyle yeşilli siyahlı bir kesiklik oldu (oyun oynarken fakat yoracak bir oyun değil) kendi kendine geçti takılmadım ertesi gün arkadaşım bilgisiyarımın başındayken bilgisiyar bi anda o renkleri tekrardan vermiş resetlemeye çalışmış fakat bilgisiyar açılmamış normalde anakart (asus yazısı) kısmı geliyormuş daha sonrasında o da gitmiş ben o süre başka bir şehirdeydim geldiğimde bilgisiyarın hiç bir şekilde tepki vermediğini gördüm yani asus yazısı dahi çıkmıyor simsiyah ekrandaydı bilgisiyarım biz bi arkadaşımla pek bilmediğimiz için parçaları söküp takmaya başladık arkadaşımın kasasından sök tak yaptık baya bi kabloları çıkardık taktık vesayre en son arkadaşımın ekran kartını da taktık çıkardık benim ekran kartını ona takmaya çalıştık fakat hiç bi şekilde bilgisiyarı açamadım benim ekran kartımı onun bilgisiyarına taktıgımda onun bilgisiyarı açılmadı ama onun ekran kartı nvidia benimkisi amd o yüzden onun anakartıyla uyumsuz olduğunu düşündüm. Neyse daha sonrasında onun ramlerini benim bilgisiyara taktık ve bir anda bios ekranı geldi daha sonrasında kendi ramlerimi mfarklı slotlara yerleştirdim ve bilgisiyarımın bios ekranı gelmeye başladı ama bilgisiyar açılmıyordu daha sonrasında bilgisiyarımda w10 yüklüydu fakat w7 varken rahat oynadığım oyunlar w10da kasıyordu w7 yükledim ekran kartı driverini kurdum ve pcyi yeniden başlattığımda bilgisiyarım gitti açılmadı tekrardan format attım ve bu sefer ekran kartı hariç bütün driverları kurdum yeniden başlattım bilgisiyarım sıkıntısızdı daha sonrasında ekran kartı driverını kurmadan önce cpuz indirdim orada ekran kartı modelim doğru yazıyordu yani ekran kartım görünüyordu ne olur ne olmaz ekran kartımı çıkarıp tekrardan taktım sonrasında amd auto driver detect indirdim fakat amdnin auto detect programı bilgisiyarımdaki ekran kartını görmedi ve driverını kurmadı (önceden kuruyordu) daha sonrasında sitesinden bizzat kendi driverini kurup indirdim bilgisiyar açılmadı araştırdım bios pili olabilir dendi çıkardım taktım biosumu güncelledim bilgisiyarı güvenli modda açarak ekran kartını devre dışı bıraktığımda aygıt yöneticisinden bilgisiyarı yeniden başlatıyorum açılıyor ama etkin yaptıktan sonra bilgisiyarımı yeniden başlatmam isteniyor başlatıyorum açılmıyor ekran kartı driverı aktif oldugu an pc gidiyor daha sonrasında ben windows 8.1 yükledim ondada aynı şekilde auto detect aygılamıyor gpuzde ekran kartım görünüyor ekran kartımın fanları dönüyor fakat driverini kurarken siyah ekran  yiyorum bilgisiyarı 30 dk beklettim düzelmedi sonra yeniden başlattım şaşırtıcı bi şekilde açıldı fakat ekran kartı driveri kurulmamıştı. İnsanlar ekran kartının chipsetinin arızalı oldugunu yazmışlar internete ama ben çözemedim. size bizzat sormak istedim öğrenciyim kendi başıma halletmeye çalışıyorum. Uzun yazıp vaktinizi çaldığım için özür diliyorum.

sistem özelliklerim
hd 6850 dual x 2 gb 256 bit amd radeon ekran kartı

amd fx 6100 islemci
8 gb ram
asus m5a97 r2.0 anakart

GZLqBb.jpg

EOv7gg.jpg

bunlarda fotoğraflar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri