tasinabilir hdd nin içindeki verileri kurtarma (veriler cok onemli )

mehmetkavaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selamun aleykum arkadaslar.Foruma yeni uye oldum yanlis bir sey yapiyorsam affola umarim dogru yere konuyu aciyorumdur. yaklasik 15 senelik foto ve video arsiv dosyalarimi harici bir harddiskte depoluyordum. gecen gun bilgisayara takiliyken dustu ve calismamaya basladi. ben de bi cahillik ettim icini actim kurcaladim yapamadim hatta daha kotu oldu diyebilirim .ben erzurumda oturuyorum burada yapamiyorlar. istanbuldan ve ankaradan bi kac firmayla gorustum cok buyuk fiyatlar soylediler e malum biz de ogrenciyiz su an o kadar parayi veremem.bu isten anlayan birileri varsa derdime derman olabilirler mi. foto ve videolar cok değerlilerdi. herkese tesekkur ediyorum.

Lightning

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba

Veri kurtarma porgramları var bunların demo sürümlerini indir dene nekadar verini kurtarıyor bunu öğren ihtiyacını karşılıyorsa o programın full sürümünü satın al sonra kullan veri kurtarma firmaları genelde bi programın full sürümünü kullanıyor ve insanlardan bu programın ücretini fazlasıyla alıyor

Tavsiyem olan programlar Recuva, Partition Recovery, Power Data Recovery, Paragon RescueKit, EASEUS Deleted File Recovery, bu önerdiğim programları dene dediğim gibi demo sürümde dene sonra full sürümü satın al ve kurtar Recuva kullanıyorum ben memnunum.

KS

mehmetkavaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
aslinda benim sıkintim donanimsal . ben hdd nin icini actim söktüm takir tukur sesler geliyordu. bilgisayarcilar diyorki icini actiysan onu ancak profesyoneller yapabilir. profesyoneller de 1000 dolardan bahsediyorlar. baska cozum yolu yok mu.

KS

mehmetkavaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
600 tl ise yaptirabilirim ama ya olmazsa. yani ben harddiskte degilim yeterki icindeki foto ve videolari kurtarsin

Lightning

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Kanka içindeki diske kadar açtıysan geçmiş olsun profesyonel bir firma ile görüşmeni tavsiye ederim MSI ın dediği firma güvenilirmi bilmem ama bilginin önemine göre belli bir miktar ödemen gerekecektir

http://www.verikurtarma.com/?gclid=...NdLq_9zLbAgASlXN7MItjiJU-jtc5QSZ1WxoC66Lw_wcB

bu siteyi buldum referansları sağlam gördüğüm kadarıyla sana tavsiyem güvenilir biryer bulman çünkü işin ehli olmayan biryere verirsen verilerin hiç dönüşü olmayan bir şekilde gider eğer hassas bir veriyse ki öyle gözüküyor işin ehline ver

KS

mehmetkavaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kankalar öncelikle cok tesekkur ederim . evet diskin icine kadar actim. cok buyuk hata ettigimi sonradan anladim. ķeske oyle yapmasaydim. bilemiyorum simdi napacagimi sonucta guvenilir firma olmasi lazim. bilgileri alsam yeterli bana

Hüseyin Bütüner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yapılabilecek şeyleri anlatayım sana , ama onuda bilen biri yapması lazım ben 5 - 6 kere böyle disk kurtardım eğer içinde dönen dislere parmağınla dokunmadıysan  havasız ortamda ( hava vakumlaya bildiğin kadar ) aynı benzer bi diskin kafası lazım 1 adet birde diskleri yaklaşık 1-2 saat kadar derin dondurucuda tutman lazım min indirdiğin hava ortamında kafayı montajla dış kasasını tak ( yanlız  bir uyarıda bulunayım çok uzun süre disk i çalıştıramazsın içinde kalan havadaya sürtünmeden dolayı dikler ısınma yapar) bu şekilde deneyebilirsin ama çalışacağına granti veremem

KS

mehmetkavaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
diskin uzerine elimi surmeden cikardim baska bir hdd ye takip calistirmak istedim bu sefer diger hdd de bozuldu. okuma kafasinin cok ince ayari varmis onu dikkatli bir sekilde diskten ayiracakmissin. galiba ona dikkat etmedigim icin o diskte bozuldu. ve ikisi farkli markaydi belki de ondan oyle oldu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri