Termal macun sonrası performans düşüklüğü

brkgrby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

1 hafta önceye kadar sıcaklık ile ilgili bir sorun yaşamıyordum ardından ısı yükselmesinden kaynaklı bilgisayarım kapanmaya başladım termal macun değişimi yaptım (5,6 Kwa değerinde kaliteli bir macun) ardından sıkıntısız bir biçimde yük altında kapanmıyordu fakat performans ciddi biçimde düşüyor daha önce kapanacak kadar ısınsa bile performans düşmüyordu işlemci daha önce yük altında frekansını düşürmüyordu artık yük altına girince artık 1 ghz ve altına kadar iniyor çeşitli programlar ve cmd yardımı ile sabitlemeye çalıştım ama halen düşüyor. Daha önceden de aynı şekilde pek çok konu açılmış bir sonuca ulaşan veya çözümü bilen var mı acaba?

(SÜRÜCÜLER VE WİNDOWS GÜNCEL)
(Masaüstünde 2.30 ghz - Yük altında 1.6 , 1.4 , 1.2 ghz)

Laptop - HP g1 350

İşlemci : İntel 4200u - 2,60 ghz

Ekran kartı - AMD HD 8600

Ram - 8gb 1600mhz

Ssd - 256 gb Sandisk

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorununuz ısıya dayalı olarak gerçekleşen bir kapanma olabilir.Bilgisayarınız ne kadar ısındığı ile ilgili bir görsel atalabilir misiniz? Oyunlarda yada kullandığınız programlarda MSI afterburner yardımı ile sıcaklığı ölçüp beni bilgilendirebilirsiniz.Ayrıca Bios ile ilgili olarak güncellemeleri yapmışmıydınız ?

KS

brkgrby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Sorununuz ısıya dayalı olarak gerçekleşen bir kapanma olabilir.Bilgisayarınız ne kadar ısındığı ile ilgili bir görsel atalabilir misiniz? Oyunlarda yada kullandığınız programlarda MSI afterburner yardımı ile sıcaklığı ölçüp beni bilgilendirebilirsiniz.Ayrıca Bios ile ilgili olarak güncellemeleri yapmışmıydınız ?

Öncelikle bios güncel kapanma dediğiniz gibi ısıya dayalı fakat termal macun sonrası kapanma olmadı performans düşüyor performanstan kastım ise işlemci frekansının düşmesi yük altına girecek bir uygulama veya oyun açıldığında 2,30 dan 1,2 civarlarına bazen 0,70 e kadar düşüyor. Forumlarda baktım benzer sorunu yaşan bir çok kişi var.

Laptop kullanıcısı olduğum için sıcaklıklar abartı gelmiyor bilgisayarın kapanmaması ısı sorununu çözülmüş olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum. Termal macunu iyi araştırıp düzgün bir biçimde sürdün.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri