Arkadaşlar r5 5600 işlemcime Arctic Mx6 sürsem ne kadar etkili olur şu an ısı 79-82 arası cıkıyor God of war son ayarlarda önceden 75i geçmiyordu
İlk macun 2023 kasım ayında Gaming.Gende sürüldü yanı ilk pc kurulumunda sonrasında bu markayı met ettilerÖnceden sürülü olup şu an devam ettiğniz kaç senelik?
Macun öyle aman aman ciddi oranda etki etmeyecektir.
Asıl iş işlemci soğutucunda, kasa büyüklüğü ve ısı dağıtımında, birde oyunlarda ultra ayarlar da bitecektir.
Ayrıca bu sırada arkaplanda çalışan gereksiz uygulamalar da varsa bunlar da negatif etki eder.
Yani size kalmış, uzun süre geçti, içim rahat etsin. Bu kısımda şüphe kalmasın (önceki düzgün sürülüp sürülmeme durumu) derseniz uygulayabilirsiniz. Yalnız direkt etki mekanizması bakımından bu macun marka ve modellerine bel bağlamamak gerekir.
Corsair H100 240lık kullanıyorum, kasam meshti mika panelini taktım uzun bir süre önce illa ki o da etkilemiştir hava akışınıArctic Mx6 güzel
Soğutucu nedir?
Olabilir sürülebilir, üç yıla yaklaşmış sayılır. İsteğinize bağlı içiniz daha rahat edecekse......
Kasam CoolerMaster H500 Mesh/MikaKasanın tam olarak marka ve modeli nedir?
Mika panel öndeki fanların önüne gelecek şekilde mi?
Yani bu mesh delikli ızgaralı ön panel ön taeafta çok daha iyi hava akışı sağlar.
Şu biblo oyuncak maskotlar sabitlenmiş durumda değil mi?
Her ne kadar hava akışını bozacak eklemeler kasa iç mekanı için tavsiye edilmeszde de elimizde bir bilgisayar keyfi kaldı bu kadar katı da olmaya gerek yok.
İşlemci soğutucu Corsair 240 mm lik sıvı.
240 nmm likler en güçlü ikili kule tipi hava soğutucular kadar güçlüdür. Kıyaslama açısından Sizdeki işlemciye haydi haydi yeterlidir.
Corsair sıvı soğutucu bunun modeline bakmak lazım. Bazılarında fabrikasyon macun sürülmüş şekilde geliyor. Çok güzel fabrikasyon sürüm. Ne ince ne kalın. Sizdeki de eğer böyle ise macun kalsın hiç değiştirmeyin. Üçüncü seneyi tamamlayın sonra bakarsınız.
God of war son ayarlarda oynamak: İşlemciye en çok bu yük bindirir. Isınmanın çoğu buradan gelir. Ayarları düşürerek te deneyebilirsiniz.
75 dereceyi geçmiyor meselesi bu hergün motomot aynı değerleri vermez. Çeşitli değişken faktörler etki eder. Dış ortam ısısı vb....
kasa önünde değilde alt ve üst kısımlarında filtre var. Aydınlatmaların yazılımı var performansı işlemciye düşük orta yüksek olarak bağlı ben yüksekte kullanıyorum.Dediklerinizi dikkate alıcam teşekkür ederimphılıps hue play bu ışık çubuğu değil mi?
bunun etkisi şöyle olur. Yazılı olupta çalıştırılması gerekir bu yazılım da işlemciyi kullanır. Ancak böyle. Yazılımı yok sanıyorum.
İşlemci kullanımına etki edenleri görmek için görev yöneticisi CPU sütunundan bakılabilir.
Sizde bir ısınma sorunu yok. Ultra oyun ayarlara göre AMD için o değerler normal sayılabilir. Bunlar biraz sıcak çalışan işlemciler.
CoolerMaster H500 Mesh/Mika
Kasa açısından büyüklük ve soğtma yönünden de bir sorun yok. Güzel kasa önde iki ad. 200mm lik fan mevcut. Bundan sonraki sisteminizi de toplar.
Şu plastik-mika ön panel sanıyorum şuradaki fotoda görülen seçenek. Çift ön panel seçeneği
![]()
Cooler Master MasterCase H500 ARGB 2X 200mm. Fanlı Tempered Glass ATX Mid Tower Kasa - CoolerMaster
MCM-H500-IGNN-S01 - 5.299 TL 'den başlayan fiyatları, hızlı teslimat ile güvenli alışveriş Vizyon Bilgisayar'da!www.vizyonbilgisayar.com
Siz o delikli mesh olanı kullanmaya çalışın. Her ne kadar yanlarda da ızgaralar olsa dahi mika olanda Ön tarafta toz filtreleri mevcut mu?
CORSAIR H100 RGB 240 mm CW-9060053-WW Sıvı Soğutucu
Fabrikasyon sürülmüş macunla geliyor çok büyük ihtimal. Bu durumda hiç yenilemeyin macunu kalsın bence daha süresi var. İki yıldır soğutucu bloğunun işlemci bloğuna oturtan vidaların sıkılığını kontrol edin. Zamanla titreşimden gevşeme olabiliyor.
Macun şurada görülüyor. Fabrikasyon, tam ayarında sürüm
Dakika: 2:27
Teşekkür ederim bilgilendirme için5600 için MX4 kullananlar var, sıvı soğutma kullanıyorsan sorun yaşamassın, kule tipi kullanıyorsan işlemci yüke bindiği zaman fanın 1800 RPM ve üzeri hızlarda olmalı, diğer fanların da dışarıdaki temiz havayı içeriye çekmesi ve egzos fanının içerdeki sıcak havayı dışarıya ne kadar sürede attığı önemli yani hava akışın. Sendeki kasa ve sıvı soğutmayı ele alırsak MX6 yeterli olucaktır.