Soru Thermalright Sıvı Soğutucu

Kuroshin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Coolermaster Masterbox 500TD v1 kasasına sahibim.

i512400f işlemcim ve stok fanıyla 3 yıl geçirdik. macun değişimini düzenli yapmama rağmen son zamanlarda çok fazla ısınıyor. artık değiştirmeyi kafama koydum ancak bütçem 2000-2500tl civarında.

araştırınca Thermalright Aqua Elite 240 ARGB V3 240mm diye bir sıvı soğutma sistemi buldum. kule tipi hava soğutmalara da baktım ancak bütçeyi arttırdığımdan(kule tipi önerilerine de açığım.), alacakken sıvı soğutma almak daha cazip geliyor.
Bu sıvı soğutucu alınır mı? Başka önerileriniz var mı?

İyi forumlar.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
Coolermaster Masterbox 500TD v1 kasasına sahibim.

i512400f işlemcim ve stok fanıyla 3 yıl geçirdik. macun değişimini düzenli yapmama rağmen son zamanlarda çok fazla ısınıyor. artık değiştirmeyi kafama koydum ancak bütçem 2000-2500tl civarında.

araştırınca Thermalright Aqua Elite 240 ARGB V3 240mm diye bir sıvı soğutma sistemi buldum. kule tipi hava soğutmalara da baktım ancak bütçeyi arttırdığımdan(kule tipi önerilerine de açığım.), alacakken sıvı soğutma almak daha cazip geliyor.
Bu sıvı soğutucu alınır mı? Başka önerileriniz var mı?

İyi forumlar.
ben ryzen 5600de kullaniyorum hangisinde test istersin verileri seve seve paylasirim

1753204641121.png

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
hocam cyberpunk ve pubg'deki verileri, birde günlük kullanımdaki deneyimlerini paylaşırsan çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS Screenshot 2025.07.22 - 20.44.47.27.png

pubgde sonuclar boyle. oturup benim gibi 3 4 saat oynuyosaniz genellikle max 66 derece falan goruyor islemci.

Ekran görüntüsü 2025-07-17 022121.png

bu da cinebench multi sonuclari 65w tdp de max 64 derece ve cok stabil grafikten bakabilirsiniz

cyberpunk guncelleme gelmis onu yapamiyorum maalesef

KS

Kuroshin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekli dosyayı görüntüle 43370

pubgde sonuclar boyle. oturup benim gibi 3 4 saat oynuyosaniz genellikle max 66 derece falan goruyor islemci.

Ekli dosyayı görüntüle 43373

bu da cinebench multi sonuclari 65w tdp de max 64 derece ve cok stabil grafikten bakabilirsiniz

cyberpunk guncelleme gelmis onu yapamiyorum maalesef
anladım hocam sonuçlar iyi gözüküyor, ve memnunsunuz anladığım kadarıyla. kafama yattı bu sıvı soğutucu. teşekkürler yardımlarınız için.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
anladım hocam sonuçlar iyi gözüküyor, ve memnunsunuz anladığım kadarıyla. kafama yattı bu sıvı soğutucu. teşekkürler yardımlarınız için.
ben alalı 7 ay olmus tıkırında calısıyor. simdiden hayırlı olsun. bu arada alırsanız mutlaka gamınggentr nın kendı sıtesınden alın. 2yıl degısım garantısı sadece kendı sıtesınden alımlarda gecerlı.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
ben alalı 7 ay olmus tıkırında calısıyor. simdiden hayırlı olsun. bu arada alırsanız mutlaka gamınggentr nın kendı sıtesınden alın. 2yıl degısım garantısı sadece kendı sıtesınden alımlarda gecerlı.
Bu soğutucuyu çok merak ediyordum testler ve bilgiler için sağ ol. Gürültüsü nasıl peki onu sormak istiyorum ?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Ekli dosyayı görüntüle 43378

fanların cfm degerı yuksek oldugundan düşük devirdeyken yani sessizken bile güzel sogutuyor
Nedense sitesinden değerlerine bakmak aklıma gelmedi havaların sıcağından mıdır nedir. İnanılmaz değerleri var ve gerçekten ses seviyeleri çok düşük. Thermalright'ın piyasadaki yeni Arctic olduğunu düşünüyorum hatta önüne bile geçmiş resmen inanılmaz.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
Nedense sitesinden değerlerine bakmak aklıma gelmedi havaların sıcağından mıdır nedir. İnanılmaz değerleri var ve gerçekten ses seviyeleri çok düşük. Thermalright'ın piyasadaki yeni Arctic olduğunu düşünüyorum hatta önüne bile geçmiş resmen inanılmaz.
aynı fikirdeyim. giriş orta seviyede gecekten muadili yok şu anlık.

KS

Kuroshin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hocam bu sabah geldi ürün. kurulumunu yaptım ve gerçekten fiyatına göre aşırı kaliteli hissettiriyor.
Bu soğutucuyu çok merak ediyordum testler ve bilgiler için sağ ol. Gürültüsü nasıl peki onu sormak istiyorum ?
hocam kesinlikle ve kesinlikle gürültü olarak intelin stok soğutucusundan daha sessiz. daha yeni kullanmaya başladığımdan mıdır bilmiyorum ama gerçekten çok büyük bir şekilde hissedilebiliyor performans farkı. LoL oynarken 70 derecelere çıkan işlemci 45 dereceyi geçmedi bu gün. daha yeni olmasının da etkisi vardır elbet, bu yüzden zaman zaman farklı oyunlar içinde güncelleyeceğim konuyu.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
hocam bu sabah geldi ürün. kurulumunu yaptım ve gerçekten fiyatına göre aşırı kaliteli hissettiriyor.

hocam kesinlikle ve kesinlikle gürültü olarak intelin stok soğutucusundan daha sessiz. daha yeni kullanmaya başladığımdan mıdır bilmiyorum ama gerçekten çok büyük bir şekilde hissedilebiliyor performans farkı. LoL oynarken 70 derecelere çıkan işlemci 45 dereceyi geçmedi bu gün. daha yeni olmasının da etkisi vardır elbet, bu yüzden zaman zaman farklı oyunlar içinde güncelleyeceğim konuyu.
evet hocam boyle fiyat performans urunleri firsat varken kacirmamak lazim. hayirli olsun. umarim thermalright ucuz fiyat yuksek kalite kalibresinde devam eder.

KS

Kuroshin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bir kaç test yaptım kendimce sonuçlar ekteki zip dosyasında. birde şu ana kadar sesle alakalı hiç bir sorun olmadı.

Ekli dosyalar

• Sıvı Soğutucu.zip
    586 KB · Görüntüleme: 16

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri