Ti̇p-C To Hdmi̇ Dönüştürücü Kullanmak Tepki̇ Süresi̇ne Etki̇ Yapar Mi

bado

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Öncelikle konuyu detaylıca anlatmak istiyorum, neden kullanıyorum ve neden İhtiyaç duyuyorum.

Ben oyuncu laptop'u sahibiyim modeli: Asus Rog Strix G513IH.329 ( çift kanal ram performansı için ek olarak 8gb ram yükseltmesi daha yaptım şu an 2x8GB RAM'e sahip)
ama cihazda mux switch özelliği bulunmuyor, bu da bilgisayarı kendi ekranı ile kullanıldığında oyunlar harici GPU ile işlense dahi ekrana dahili GPU üzerinden geçirilerek verilmesi demek oluyor.

Ben Valorant oynuyorum ve input lag gibi faktörler her rekabetçi FPS oyunlarında olduğu gibi önemli bir yere sahip, ve bu yukarıda bahsettiğim senaryonun tepki süresine doğrudan ciddi bir etkisi var, normalde monitörler için 0.5ms tepki süreleri konuşulurken, mux switch özelliği olmayan laptoplarda tepki süresinin uzunluğu hissedilebiliyor, ve bu aslında oyuncu laptop'ı terimine yakışmıyor.

Peki Mux switch özelliği bulunmayan oyuncu laptoplarından, direkt harici GPU üzerinden görüntü almamız mümkün mü?

Hem mümkün, hem de değil. Neden?

Laptop görüntüsünü direkt harici GPU'dan alabilmemiz için harici monitör bağlamamız şart, ama burada bilgisayarın direkt harici GPU'dan output desteği sunması lazım.

Tamam her Laptopta görüntü çıkışı var zaten çözüldü iş.

Hayır, üzgünüm ama çözülmedi. Çünkü neredeyse tüm laptopların üzerindeki HDMİ OUTPUT yine dahili GPU üzerinden görüntü sağlamakta, yani aslında oradan harici monitöre aldığınız görüntüde de tepki süresi sorunu devam edecek.
Direkt harici GPU üzerinden görüntü almanızı sağlayacak çıkış portu ise genelde güncel oyuncu laptoplarında DisplayPort özelliğine sahip Tip-c ara birimi oluyor, bu sayede harici ekrana direkt GPU üzerinden görüntü aktarmanız mümkün oluyor.

Şimdi konuyu detaylıca anlattığımı düşünerek soruma dönmek istiyorum, Ben zaten harici ekran kullanıyorum ve bilgisayarımda DP destekli Tip-c Çıkışı mevcut, fakat ben direkt salt bir Tip-c to Displayport kablo almak yerine vatan bilgisayardan S-link'in şu dönüştürücüsünü almış bulundum, aldıktan sonra aklıma geldi bu dönüştürücü HDMİ çıkışı veriyor ama çıkış DisplayPort standardında yani bu iki arabirim HDMİ VE DP doğrudan uyumlu değiller, yani iki arabirim arasında görüntü aktarımı için dijital bir işlemden geçmesi şart, bu da benim aklıma bu cihazın gecikme yapıp yapmadığı, 144hz işlemeyi sağlıklı yapıp yapamayacağı geldi. Sizce Direkt salt Tip-c to DisplayPort kabloya geçmelimiyim.

Kullanıyorum çünkü; Harici GPU dan direkt görüntü almak istiyorum
İhtiyacım var çünkü; Rekabetçi oyunlar oynuyorum ve tepki süreleri çok önemli.

Sorumun özeti: Kullandığım dönüştürücü bahsettiğim sorunlara yol açar mı?

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri