60.000 TL ve üstü Topladığım Sistem Hakkında Görüşleriniz Nedir?

cann30

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
Ryzen 7 9700x
Ekran Kartı
Rx7800xt
Selamlar, iyi forumlar, esenlikler herkese.
Yeni bir sistem toplayacağım. Toplayacağım sistem hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.
Sistem özelliklerim aşağıdaki gibi. Ağırlıklı olarak CS2 oynayacağım bunun yanında arasıra pubg. Hikayeli oyunları çok nadir oynayacağım.
R7-9700X tercih sebebim 7900 ile neredeyse aynı performansı veriyor, yeni nesil, daha az güç tüketiyor, daha az ısınıyor.
Rx7800xt tercih etme sebebim f/p olması ve Ryzen işlemci ile kullanınca bir özelliği bios üzerinden açınca daha stabil çalışması ve daha fazla FPS vermesi. Nvidia'ya o kadar para vermek de istemedim en nihayetinde dlss ile pek işim yok. FSR'ın işimi göreceğini düşünüyorum.

Sıvı soğutucuya çok para vermek yerine güzel bir çift kule tipi soğutucu ile en az kayıp ile en iyi performansı almak. Ve itopya üzerinde başka çift kule tipi hava soğutucu yoktu.
PSU aralarında koruma, watt, verimlilik açısından en iyi olanıydı tercih sebebim o.
Ram yine f/p konusunda hem 6000 MHz hem bulabildiğim en düşük gecikmeye sahip olup f/p olan tek ram tercih sebebim bu.
Anakart konusunda soğutması olan işimi görebilecek f/p olanın bu olduğunu düşünüyorum tercih sebebim bu. Tabi ki x670e gibi üst düzey anakartlarada yönelebilirdim ama hem o kadar para vermek istemedim hemde ram slotu, SSD ve soğutucu olarak yeterli olduğunu düşünüyorum.
M2 konusunda normalde 2tb güzel okuma/yazma oranına sahip olanı tercih edecektim ancak bu pcie-5.0'a sahip olan SSD'yi görünce bunu alıp 500 Gb'lık ikinci bir SSD almak daha mantıklı geldi. (Çok oyun yüklemeyeceğim için ikinciyi iptal etmem söz konusu)
Kasa mesh ve 4 fanlı olup üstüne MSI olunca 1000 TL koyarak bunu almak daha mantıklı geldi.
Monitöre bu kadar para verme sebebim dyac teknolojisine sahip, 240hz ve zowie kalitesi olduğu için.
Bu kulaklığı rastgele ekledim. Dolby atmosa sahip oyun konusunda işimi görecek aynı zamanda müzik konusunda bass'ları iyi olan üst düzey kulaklık önerisi verirseniz sevinirim. Wireless olup olmaması çok önemli değil. Kaliteli olması önemli.
Koltuk konusunda normalde hawk düşünüyordum ancak bunu görünce Corsair'i kalitesinden dolayı tercih ettim.
Sistem konusunda tavsiyeniz varsa bekliyorum. Max bütçem 120.000 TL ancak herşey içinde olacak şekilde kulaklığından mouse'una kadar. Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen

Ekli dosyalar

• IMG_20241218_205852.jpg
    IMG_20241218_205852.jpg
    180 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20241218_205916.jpg
    IMG_20241218_205916.jpg
    182.2 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20241218_205931.jpg
    IMG_20241218_205931.jpg
    168.8 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20241218_210001.jpg
    IMG_20241218_210001.jpg
    212.1 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20241218_210020.jpg
    IMG_20241218_210020.jpg
    131.2 KB · Görüntüleme: 18

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Sistem için link: https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...12gb-rtx4070-super-cemal-can-canseven-p-51047

Özelleştirmesi eklerdeki görselde var.

Monitör: https://www.akakce.com/monitor/en-u...3-ms-qhd-pivot-oyuncu-u-fiyati,693676883.html

Mouse: https://wraithesports.com/products/vgn-dragonfly-wireless-mouse

Klavye: https://www.akakce.com/klavye/en-uc...losuz-mekanik-oyuncu-si-fiyati,712276650.html

Kulaklık için bir önerim yok ama lütfen 2 bin lira fazla verip aynı kulaklık modelini itopyadan almayın.

Koltuk: https://www.akakce.com/yonetici-kol...yesi-hareketli-kol-gri-fiyati,1744292590.html

Burası toplam 113.500₺ yapıyor. Sistemde 9800x3D var, ekran kartı nvidia. FPS ağırlıklı oynayacağınız için gözlerinizi yoracak TN panel yerine OLED 2k 360hz düşük gecikmeli bir model önerdim. 1080p oynamak isterseniz çözünürlüğü 1080p'ye düşürebilirsiniz. Hikayeli oyunlarda da çok büyük zevk verecektir.

Umarım önerilerimden içinize sinen parçalar olur. Şimdiden hayırlı olsun <3

Ekli dosyalar

• sistem.png
    sistem.png
    108.3 KB · Görüntüleme: 8
KS

cann30

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sistem için link: https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...12gb-rtx4070-super-cemal-can-canseven-p-51047

Özelleştirmesi eklerdeki görselde var.

Monitör: https://www.akakce.com/monitor/en-u...3-ms-qhd-pivot-oyuncu-u-fiyati,693676883.html

Mouse: https://wraithesports.com/products/vgn-dragonfly-wireless-mouse

Klavye: https://www.akakce.com/klavye/en-uc...losuz-mekanik-oyuncu-si-fiyati,712276650.html

Kulaklık için bir önerim yok ama lütfen 2 bin lira fazla verip aynı kulaklık modelini itopyadan almayın.

Koltuk: https://www.akakce.com/yonetici-kol...yesi-hareketli-kol-gri-fiyati,1744292590.html

Burası toplam 113.500₺ yapıyor. Sistemde 9800x3D var, ekran kartı nvidia. FPS ağırlıklı oynayacağınız için gözlerinizi yoracak TN panel yerine OLED 2k 360hz düşük gecikmeli bir model önerdim. 1080p oynamak isterseniz çözünürlüğü 1080p'ye düşürebilirsiniz. Hikayeli oyunlarda da çok büyük zevk verecektir.

Umarım önerilerimden içinize sinen parçalar olur. Şimdiden hayırlı olsun <3
Teşekkür ederim hocam. Ancak 7800xt neredeyse 4070 supere yakın performans veriyor ve o parayı o karta vermektense 7900xt almak veya üzerine cüzi bir miktar koyup daha iyi soğutuculu -7900xt nitro+- almak daha makul geldi. Anakart konusunda benim seçtiğim anakart daha iyi diye biliyorum. Kullandığım SSD gen5 11gb okuma yazması var, güç kaynağı gözüm kapalı güveneceğim bir güç kaynağı koruma olarak çok güvenli bu durumda işlemci harici pozitif birşey göremedim. Yanlış anlamayın lütfen amacım kavga etmek değil fikir alış-verişi. Tekrardan teşekkürler.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Net bir bütçem yok. Farazi bir rakam olarak Max 65-70 diyebilirim.

Burası 69.1K yapıyor yerinde olsam İtopyadan sistem almam. Bu şekilde parçalar daha kaliteli oldu ve kart yükseldi.

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Teşekkür ederim hocam. Ancak 7800xt neredeyse 4070 supere yakın performans veriyor ve o parayı o karta vermektense 7900xt almak veya üzerine cüzi bir miktar koyup daha iyi soğutuculu -7900xt nitro+- almak daha makul geldi. Anakart konusunda benim seçtiğim anakart daha iyi diye biliyorum. Kullandığım SSD gen5 11gb okuma yazması var, güç kaynağı gözüm kapalı güveneceğim bir güç kaynağı koruma olarak çok güvenli bu durumda işlemci harici pozitif birşey göremedim. Yanlış anlamayın lütfen amacım kavga etmek değil fikir alış-verişi. Tekrardan teşekkürler.

Yanlış anlamadım. Benim size attığım sistem de muhteşem değil kabul ediyorum. Anakart konusunda da haklısınız.

İşlemciye 1242, kulaklığa 2000, anakarta 1063, kasaya 700 türk lirası fazladan vermenize gönlüm razı olmaz. TN panel almanıza da gönlüm razı olmaz hele ki bu arttırılan para ile oled ve 9800x3d alınabiliyorken.

KS

cann30

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Burası 69.1K yapıyor yerinde olsam İtopyadan sistem almam. Bu şekilde parçalar daha kaliteli oldu ve kart yükseldi.
Doğru hocam çok haklısınız ancak parça parça alıp uğraşmak istemiyorum. En nihayetinde tek bir yerden alıp sorunum olduğunda direkt orası ile iletişim kurmak daha kolayıma gelir diye düşünüyorum. Ama ekran kartı fırsatı gerçekten çok güzelmiş.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Doğru hocam çok haklısınız ancak parça parça alıp uğraşmak istemiyorum. En nihayetinde tek bir yerden alıp sorunum olduğunda direkt orası ile iletişim kurmak daha kolayıma gelir diye düşünüyorum. Ama ekran kartı fırsatı gerçekten çok güzelmiş.
Hocam en nihayetinde İtopyadan da alsan max yetkili servise yönlendirme yapacak attığım linkler hep kurumsal yerler bir sıkıntı çıktığı zaman problem olacağını sanmıyorum bence 7900XT dururken gidip 7800XT bir sistem alma.

KS

cann30

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yanlış anlamadım. Benim size attığım sistem de muhteşem değil kabul ediyorum. Anakart konusunda da haklısınız.

İşlemciye 1242, kulaklığa 2000, anakarta 1063, kasaya 700 türk lirası fazladan vermenize gönlüm razı olmaz. TN panel almanıza da gönlüm razı olmaz hele ki bu arttırılan para ile oled ve 9800x3d alınabiliyorken.
Kulaklığı farklı bir yerden de temin edebilirim o çok sorun değil. Kibarlığınız için de teşekkür ederim:). Oled olması benim için çok önemli değil rekabetçi oyunlar oynayacağım için tn panelin daha iyi olacağını düşünüyorum aynı zamanda işlemci, anakart ve kasa için biraz fazladan vermek pek problem değil. Arkasında itopyanin olduğunu bilmek ve tek bir yerden almak gibi bir ihtimali düşündüğümde 3000tl çok büyük gelmiyor gözüme. Biraz daha zamanım var iyice bakınacağım.

Hocam en nihayetinde İtopyadan da alsan max yetkili servise yönlendirme yapacak attığım linkler hep kurumsal yerler bir sıkıntı çıktığı zaman problem olacağını sanmıyorum bence 7900XT dururken gidip 7800XT bir sistem alma.
Hocam yinede firmaya gönderip kendilerinin uğraşması var benim uğraşmam var. Böyle düşünüyorum ancak yinede çok teşekkür ederim. Hemen almayacağım biraz zamanım var bakinmaya devam edeceğim sonrasını zaman gösterecek.

İşlemci ağırlıklı oyun oynayacağım için 9800x3d tercih edip ekran kartını 7700xt yapmak mantıklı mıdır? Zaten oyunları fhd oynayacağım için pek ekran kartlık bir durum yok sanıyorum ki.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Kulaklığı farklı bir yerden de temin edebilirim o çok sorun değil. Kibarlığınız için de teşekkür ederim:). Oled olması benim için çok önemli değil rekabetçi oyunlar oynayacağım için tn panelin daha iyi olacağını düşünüyorum aynı zamanda işlemci, anakart ve kasa için biraz fazladan vermek pek problem değil. Arkasında itopyanin olduğunu bilmek ve tek bir yerden almak gibi bir ihtimali düşündüğümde 3000tl çok büyük gelmiyor gözüme. Biraz daha zamanım var iyice bakınacağım.

Hocam yinede firmaya gönderip kendilerinin uğraşması var benim uğraşmam var. Böyle düşünüyorum ancak yinede çok teşekkür ederim. Hemen almayacağım biraz zamanım var bakinmaya devam edeceğim sonrasını zaman gösterecek.

İşlemci ağırlıklı oyun oynayacağım için 9800x3d tercih edip ekran kartını 7700xt yapmak mantıklı mıdır? Zaten oyunları fhd oynayacağım için pek ekran kartlık bir durum yok sanıyorum ki.
Mantıklı 7800XT de 7900XT de en az 2K için.

KS

cann30

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Uyumlu , anakart ,için bütçen nedir
Eğer bulabiliyorsak 9 10k üzerine çıkmayalım. Kesin al hocam dediğiniz birşey varsa 12k ya kadar çıkabilirim. Ram içinde Max 6 7k yine bu fiyatların altında alabiliyorsak alalım yoksa bu fiyatlara çıkalım.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Eğer bulabiliyorsak 9 10k üzerine çıkmayalım. Kesin al hocam dediğiniz birşey varsa 12k ya kadar çıkabilirim. Ram içinde Max 6 7k yine bu fiyatların altında alabiliyorsak alalım yoksa bu fiyatlara çıkalım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri