35.000-45.000 TL Topladığım Sistem Sizce Nasıl?

umutdn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
ryzen 5 7500f
Ekran Kartı
AMD Radeon 7700XT
Biraz uzun ömürlü ve mümkün olduğunca güzel parçalardan oluşan bir sistem toplamak istedim. F/P anlamında belki pek iyi değildir biraz fazlası vardır ama genel durumu hakkında bir yorum almak istiyorum. Toplam 41 bin TL tuttu. Çift fanlı bir soğutucum da var, Antalya'da yaşıyorum yazın da yeterli olur herhalde. Sistem özelliklerim attığım fotoğrafta yazıyor. İlk konum, yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Kısaca: R5 7500f, AMD Radeon 7700XT, 32GB 5200 MHz CL40 çift kanal ram, Gen 4 1TB kioxia SSD. Gigabyte A620M-H anakart.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    49 KB · Görüntüleme: 21

arc7900ti

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
201
bütçenize bakarsak
anakart daha iyisini hakediyor
ram frekans ve cl oranı olarak kötü
o işletim sistemine 4000 tl para ne diye verdiniz

KS

umutdn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bütçenize bakarsak
anakart daha iyisini hakediyor
ram frekans ve cl oranı olarak kötü
o işletim sistemine 4000 tl para ne diye verdiniz
Ramlerin farkındayım ama 32 gb yapabilmek için biraz öyle oldu, 16 yapıp mhz arttırabilirdim ama bu sefer tek kanal yapacaktım çünkü 32 olarak kullanmak ya da ilerde 32 yapabilecek şekilde tutmak istiyordum. Hem çift kanal olsun hem de 32 olsun diyince böyle oldu biraz çünkü bütçemin de artık sınırlarına gelmiştim. Yarın bir gün sıkıntı çıkarırlarsa en kötü değiştiririz. 5200'den 6000'e çıkmak oyun performansını çok etkiler mi ayrıca? Anakarta çok da dikkat etmedim. Windowsu ise açıkcası keylerle vs çözmek istemiyorum, orijinal olarak aldım kullanacağım o dert değil.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri