Soru Toplama Bilgisayarım Nasıl?

tetrx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
I5-13500
Ekran Kartı
RTX 4060
Merhaba,

Yaklaşık 1,5 yıldan beri indirim yakalamaya çalışıp, parça parça bilgisayar topluyorum O günden bugüne kadar topladığım parçalar şunlar:

Bilgisayar kasası: Aorus C450 Glass (2100 TL)
Güç Kaynağı: MSI MAG A650BN (1900 TL)
Anakart: B760 ATX (alınmadı)
İşlemci: I5-13500 (alınmadı)
Ekran Kartı: MSI RTX 4060 Ventus 2X (8900 TL)
RAM: 2X16 DDR5 RAM (alınmadı)
Depolama: Samsung 870 500 GB, Kioxia Exceria G2 (1300 TL, 2000 TL)
İşlemci Soğutucu: Thermalright Assassin X120 R SE Plus (800 TL)

Bu topladığım sistem hepsi 0. ürün olup, bazıları indirime girdi ya da cashback ile aldım. Şuan en önemli parçalar kaldı. Bu eksik parçaları şimdi alırsam 33000 TL oluyor. Anakart ve işlemcide indirim bekliyorum. Sistemi 30000 TL almayı düşünüyorum. Tek tek toplayarak hata mı etmişim? Hazır sistemler pahalı geliyordu ve içindeki parçaların birkaç parçalar giriş seviyesi oluyordu. Hiçbir parçayı kaliteden ödün vermemeyi çalıştım. En önemlisi sistem uyumlu olmuş mu?

Not: AMD işlemcileri özelliklerine göre fiyatı olmadığından Intel tercih ediyorum. Ölü soket olsa bile daha fazla çekirdek ve dahili grafiği olanı tercih ederim.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,241
Şu an topladığın parçalarla oldukça güçlü bir sistem oluşturmuşsun, eğer mümkünse. Eğer biraz daha fazla bütçen varsa ve çok çekirdekli performansa ihtiyaç duyuyorsan, Intel i7-13700 baka bilirsin ama senin için iyi bir yükseltme olabilir.

Ama İ5-13500'da kesinlikle iş görür. Eğer sistemin gelecekte daha yüksek güç gereksinimlerine sahip olursa (örneğin ekran kartı yükseltmesi gibi), 750W-850W arasına çıkmayı düşünebilirsin.

Depolama alanı gelecek olursak, 500GB yerine de 1TB veya daha fazla alan sağlayacak bir depolama tercihi de iyi olabilir. Senin için...

Yazdıklarıma yanlış analma sakın kardeşim, sadece öneri yaptım sana yoksa topladığın, sistemler baya iyi şimdiden hayırlı olsun kardeşim.

KS

tetrx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şu an topladığın parçalarla oldukça güçlü bir sistem oluşturmuşsun, eğer mümkünse. Eğer biraz daha fazla bütçen varsa ve çok çekirdekli performansa ihtiyaç duyuyorsan, Intel i7-13700 baka bilirsin ama senin için iyi bir yükseltme olabilir.

Ama İ5-13500'da kesinlikle iş görür. Eğer sistemin gelecekte daha yüksek güç gereksinimlerine sahip olursa (örneğin ekran kartı yükseltmesi gibi), 750W-850W arasına çıkmayı düşünebilirsin.

Depolama alanı gelecek olursak, 500GB yerine de 1TB veya daha fazla alan sağlayacak bir depolama tercihi de iyi olabilir. Senin için...

Yazdıklarıma yanlış analma sakın kardeşim, sadece öneri yaptım sana yoksa topladığın, sistemler baya iyi şimdiden hayırlı olsun kardeşim.
Yanıtınız için teşekkür ederim. 13700 ya da 13700K(F) seçersem fiyat farkı çok olduğundan ve Performansına göre fiyatı olmadığından seçmedim.

10 yıldan beri I5-6500 kullanıyorum. Hem Windows 11 hem de işlemci ara sıra yetmediğinden yeni geçiş yapıyorum. 13500'te bana en azından yaklaşık 7 yıl yeteceğinden eminim.

Depolama olarak yetmezse gelecek yılda yükseltme yaparım, bunu aklımda tutacağım. Daha uzun bir zaman Full HD kullanacağımdan giriş seviyeli ekran kartı alıyorum. Güç kaynağı 650 Watt şuan yeter gibi duruyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri