17.000-20.000 TL Toplayacağım Bilgisayar Için Tavsiye Arıyorum

BayBoris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Ryzen 5 7500 f
Ekran Kartı
GALAX RTX 4070 SUPER
Merhaba. Yaklaşık 7 8 ay önce benzer bir konu açmıştım fakat ekonomik şartlar gereği yerine getiremediğim, yarım kalmış bir pc toplama işim var.
Elimde hali hazırda Galax rtx 4070 super 3 fan modeli var.
Alacağım işlemci Ryzen 5 7500 F
Anakart olarak MSI b650m-e
Ram için direkt link paylaşıyorum : https://www.sinerji.gen.tr/gskill-3...amd-expo-ram-f5-6000j3636f16gx2-tz5nr-p-44207
Geriye sadece kasa kalıyor ve kendiliğinden psu'lu bir kasa arıyorum. Kasaya minimum bütçeyi ayırmak istiyorum.
gamdias argus e4 elite modelini düşünüyorum fakat 600 watt ve 750 watt arasında çok yüksek fiyat farkı var. Sizce 600 watt psu yeterli olur mu? Ekran kartım ve diğer parçaları sığdırabilirmiyim ? Eğer farklı kasa önerilerinizde var ise değerlendirmek isterim. İlgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

KS

BayBoris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://pc-builds.com/tr/power-supply-calculator/
Buradan hesaplama yapabilirsiniz. Önerilen 600w olacaktır ama 700-750 watt almanız daha iyi olacaktır
Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim. Hesaplama yaptığımda 450 civarı çıkıyor. Peki ekran kartı vb bu kasaya sığar mı ? Mevcut bilgisayar kasamın bir kısmını parçalamak zorunda kalmıştım sığdırmak için. Ek not olarak 2 adet 1080p monitör kullanıyorum ve 2k ya geçmek gibi bir planım şu an için yok.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Kasa + psu için ne kadar ödenek kalıyor diğer parçaları seçtikten sonra....

Bir inceleyin isterseniz
Şurada:
Raijintek PONOS Ultra MS4 serileri var PSU ya göre fiyatlar değişiyor. İçlerinde Rajintek psu var

----------------------------------

Şunada rastladım, yalnız toz filtrelinden bahsetmemişler,
İçinde
PSU FSP Hydro k Pro 80+ Bronze 750W.

FSP CMT591M 750W 80+ Bronze PCIE 5.0

KS

BayBoris

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa + psu için ne kadar ödenek kalıyor diğer parçaları seçtikten sonra....

Bir inceleyin isterseniz
Şurada:
Raijintek PONOS Ultra MS4 serileri var PSU ya göre fiyatlar değişiyor. İçlerinde Rajintek psu var

----------------------------------

Şunada rastladım, yalnız toz filtrelinden bahsetmemişler,
İçinde
PSU FSP Hydro k Pro 80+ Bronze 750W.

FSP CMT591M 750W 80+ Bronze PCIE 5.0

Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim. Bütçe olarak 5bin civarına çıkabilirim fakat belirttiğim gibi minimum bütçe ile kasa işini çözmek ilk tercihim. Bu yüzden dahili psu ile bir kasa arıyorum.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri