Yardım Trojan:win32/Vigorf.a Sorunu Nedir?

Yasineren42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar iyi akşamlar. AMD Ryzen 5 7600 işlemcim Gamepower Skadi Square 240mm sıvı soğutucu kullanıyorum. Bilgisayarımı sabah açtığımda soğutucumun göstergesinin işlemci sıcaklığını 0 derece olarak sabit tuttuğunu görünce çok korktum. Daha yeni topladım sistemi tam 1 hafta oldu sayılır ve bozulduğunu zannetmiştim. Şu an uzun bir araştırmanın sonucunda bir tehdit mesajına denk geldim. Daha doğrusu bulamamıştım ta ki bilgisayarı yeni açtığımdan beri. Bugün birçok kez aynı tehditten dolayı bahse geçen şey (Trojan:Win32/Vigorf.A) kaldırılmış. Bu yüzden benim CPU soğutucumun driverı bu Trojan:Win32/Vigorf.A adlı dosyadan/uygulamadan dolayı etkileniyor ve soğutucu göstergesi halen işlemcimi 0 derece olarak göstermeye devam ediyor. bu nedir, sıvı soğutucumu bozdu mu? Ayrıca neden sürekli aynı hatayla karşılaşıyorum? Çözümü varsa yardımınızı bekliyorum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Gamepower Skadi Square 240mm sıvı soğutucu
kendi yazılımı
Gamepower CPU Temperature Driver
bunu indirip kurduktan sonra mı bu uyarıyı veriyor veya başka harici yazılımlar?

Ayrıca Windows Defender, Windows güvenlik merkezi aktif olupta bu uyarıyı belirtiyor?

Trojan:Win32/Vigorf.A
''sıvı soğutucumu bozdu mu?''
Fiziksel olarak sıvı soğutucu da bir sorun çıkarmaz.
Yalnız hangi yazılımda bu sorunu veriyorsa o yazılımın etkenliği, faydası, fan kontrol vb. kullanımını engelleyebilir.

KS

Yasineren42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Gamepower Skadi Square 240mm sıvı soğutucu
kendi yazılımı
Gamepower CPU Temperature Driver
bunu indirip kurduktan sonra mı bu uyarıyı veriyor veya başka harici yazılımlar?

Ayrıca Windows Defender, Windows güvenlik merkezi aktif olupta bu uyarıyı belirtiyor?

''sıvı soğutucumu bozdu mu?''
Fiziksel olarak sıvı soğutucu da bir sorun çıkarmaz.
Yalnız hangi yazılımda bu sorunu veriyorsa o yazılımın etkenliği, faydası, fan kontrol vb. kullanımını engelleyebilir.
çok teşekkür ediyorum. Allah'ım razı olsun cevabınız için. Şimdi yeni açtım bilgisayarımı sorun kalkmış. Anlamadım gerçekten. Şu an normal değerler gözükmekte.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Sorun şu an görülmüyor, her şey yolunda....
Sonraki ve sonraki günler yeniden sistemi başlatmalar, yine sorunsuz devam ederse...

Bu şekilde yazdım çünkü baktınız mı bilemiyorum.

aratmada bu fan kontroller yazılımı ile ilgili başa gelen aynı sorun hakkında anlatımlar. Tekrar edip etmemesi durumu.

Kullanıcı tecrübeleri genel bir fikir verecektir. Özetle, Windows Defender kullananlarda false positive (yanlış pozitif) uyarı algılanması.

Birkaç gün durumu gözlemleyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri